Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Μας κυβερνούν παιδάκια»

ΠΟΣΟ δίκιο έχει η Le Monde, που έβγαλε αυτόν τον τίτλο τελικά, ότι «μας κυβερνούν παιδάκια», για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γαλλική εφημερίδα, κάνει αυστηρή κριτική στην ηγεσία της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι, «κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα ανευθυνότητας και έλλειψης θάρρους των ηγετών της Ευρώπης».

M Και κάπου αλλού σημειώνει η Le Monde: «Ελλείψει πολιτικής ηγεσίας, λογομαχούμε για τους όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Μα, κύριοι υπουργοί, είναι σαν να ασχολείστε με ένα συνάχι, ενώ ελλοχεύει ο καρκίνος».
M Αν λοιπόν μας κυβερνούν παιδάκια στην Ευρώπη, χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης για τα τεκταινόμενα, τότε ποιοι μας κυβερνούν στην Ελλάδα; Εδώ δυστυχώς είναι χειρότεροι! Εδώ είναι ψευταράδες, ασύδοτοι πατριδοκάπηλοι, ανεύθυνοι παραγοντίσκοι και προπαγανδιστές χειρίστου είδους!
M Στην αρχή μας έλεγαν ότι για να σώσουμε τη χώρα, το δημόσιο, για να μην χρεοκοπήσουμε τέλος πάντων, θα πρέπει να επιβληθούν ισχυρά φορολογικά μέτρα, σκληρός δημοσιονομικός έλεγχος και άλλα τέτοια. Μετά μας είπαν ότι έπρεπε να πάμε στο ΔΝΤ, μετά ότι έπρεπε να τεθούμε υπό τον έλεγχο του Μνημονίου και της Τρόικας και άλλα πολλά και διάφορα.
M Ψέμα στο ψέμα ξέφευγαν καθημερινά από τη μια εκτροπή στην άλλη. Μέχρι που έφτασαν στον ωμό εκβιασμό της ίδιας της κυβέρνησης, των ίδιων των βουλευτών τους και ολόκληρου του λαού για να περάσουν το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό! Και όλα αυτά επειδή διαφορετικά κινδυνεύαμε να χρεοκοπήσουμε! Και όλα αυτά για να σωθούμε από τη χρεοκοπία, η οποία αν γινόταν θα «έβγαιναν τα τανκς στους δρόμους για να προστατεύσουν τις τράπεζες», όπως και ο Πάγκαλος, εκβιάζοντας ουσιαστικά το Ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει!
M Έκαναν και άλλα πολλά, μέχρι και συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. ετοίμαζαν για να μην χρεοκοπήσει η χώρα! Αλλά τώρα που έφτασαν όλα στο αμήν, τώρα που δεν μπορούν άλλο να λένε πια ψέματα και μπούρδες, τώρα μιλούν για επιλεκτική χρεοκοπία! Μονίμως ψεύτες, προπαγανδιστές, παιδάκια που φωνάζουν λύκος στα πρόβατα, αλλά το κοπάδι έχει ήδη φαγωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ