Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κόβουν κρεβάτια, εργαζόμενους και νοσοκομεία!


ΤΟ ΟΤΙ πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να του δώσει ελληνική κυβέρνηση, οφείλουμε να το ομολογήσουμε όλοι μας. Πέρα από εκείνον τον ανεκδιήγητο Δημήτρη Αβραμόπουλο της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που όχι μόνο έλαμψε δια της πλήρους απουσίας του και ανέβασε τα χρέη των νοσοκομείων στο ζενίθ τους, έρχεται τώρα ο Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ για να βάλει την ταφόπλακα.

M Την ώρα που, όπως λένε οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, ότι η προσέλευση έχει αυξηθεί κατά 30%, ο Α. Λοβέρδος εξήγγειλε την περικοπή 11.058 κλινών για «καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΣΥ». Και ακόμα, μειώνεται ο αριθμός των διοικητών κατά 54 καθώς και ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού ως μέρος του σχεδίου για συνδιοικήσεις στα νοσοκομεία, το οποίο οι νοσοκομειακοί χαρακτηρίζουν πρόχειρο και ημιτελές.
M Την ίδια ώρα, με ένα σωρό υποσχέσεις εδώ και μήνες, για να μην πούμε τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να στήσουν χωρίς επιτυχία, τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Δράμας. Αυτή είναι η πλέον τραγική κατάσταση.
M Αλλά προφανώς, πάνω απ’ όλα, τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα και όχι η προσφορά της δημόσιας υγείας. Με τις συνενώσεις των κλινικών και τη μείωση των κρεβατιών, έχουν υπολογίσει ότι στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου θα εξοικονομήσουν 150 εκατομμύρια ευρώ.
M Σήμερα, αύριο, εντός της εβδομάδας πάντως, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος θα ανακοινώσει το σχέδιο συνενώσεων των κλινικών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας καθώς και τα ονόματα των διοικητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ