Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Όταν ξηλώνονται οι αυτοκρατορίες!

ΚΑΙ οι αυτοκρατορίες κάποτε ξηλώνονται! Και όταν ξηλώνονται οι αυτοκρατορίες κάνουν πάταγο μεγάλο, θορυβώδες, φούσκες σκάνε και τα απόνερα πνίγουν κόσμο και κοσμάκη!

M Η αυτοκρατορία του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, αλλά σίγουρα έχει αρχίσει να ξηλώνεται μέχρι τελικής πτώσεως. Ή τουλάχιστον μέχρι να μεταμφιεστεί σε κάτι άλλο! Είναι γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, ζούμε στον αιώνα της απομυθοποίησης! Πώς είναι οι αυτοκρατορίες; Πώς στέκονταν όρθιες τόσα χρόνια; Πόσο αντέχουν στο χρόνο; Πόσο γερά είναι τα θεμέλιά τους;
M Στον αιώνα της απομυθοποίησης, στα χρόνια όπου όλα καταρρέουν, μόνο ένας κανόνας μπορεί να ισχύει: ο νόμος της βαρύτητας! Ό,τι ανεβαίνει πέφτει!
M Στις αυτοκρατορίες συνήθως, ο βασιλιάς είναι πάντα γυμνός, ασχέτως αν δεν το βλέπουμε όλοι εμείς και υποκλινόμαστε στη δύναμή του. Και τότε, η άκρη μιας κλωστούλας αρκεί για ν’ αρχίσει το ξήλωμα! Κι εδώ η κλωστούλα ήταν οι τηλεφωνικές υποκλοπές! Υπέκλεπταν τα τηλεφωνήματα του ίδιου του πρωθυπουργού της Βρετανίας, μέχρι και του τελευταίου πολίτη, προκειμένου να βγάζουν τα ρεπορτάζ τους!
M Άραγε, σε οποιαδήποτε δουλειά και ειδικά στη δημοσιογραφία: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα (ενημέρωσης); Κάποιοι από τους δημοσιογράφους, αν όχι όλοι, τότε πόσοι; Αν όχι πολλοί, τότε ποιοι ακριβώς και με ποιον τρόπο; Υπέκλεπταν τηλεφωνήματα, έκαναν την επεξεργασία τους και ανάλογα δημοσίευαν. Έβγαζαν στη δημοσιότητα ιστορίες που αναστάτωναν τον κόσμο, κατέστρεψαν οικογένειες και ανθρώπους, εκβίαζαν!
M Όταν ένας όμιλος μέσων ενημέρωσης παρακολουθεί όλη τη χώρα, ε, τότε, δεν ενδιαφέρεται απλώς για την είδηση και μόνο, ούτε για το χρήμα και μόνο, αλλά σίγουρα για πολλά περισσότερα!

Υποκλοπές στην Ελλάδα
M ΤΙ έγιναν αλήθειες εκείνες οι υποκλοπές που είχε καταγγείλει δημόσια η κυβέρνηση Καραμανλή πριν από μερικά χρόνια; Θάφτηκαν κυριολεκτικά και εξαφανίστηκαν και τις έφαγε το μαύρο το σκοτάδι! Κανένας πλέον δεν μιλάει γι’ αυτό το γεγονός, ούτε καν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Τέτοια κατάσταση δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ