Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φοβάται μην εκτεθεί… αλλά ζητάει παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση!!!


ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ μήπως εκτεθείς, τότε δεν είσαι πολιτικός, αλλά πολιτικάντης. Είσαι άξιος της μοίρας σου και δυστυχώς, και ο λαός που επιλέγει να τον κυβερνήσεις, είναι κι αυτός άξιος της μοίρας του!

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακηρύχθηκε Β΄ Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, δήλωσε και εξής αμίμητο και απίστευτο: «Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα. Όμως, δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης».
Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος. Ένας έξυπνος άνθρωπος, από τους εξυπνότερους ίσως Έλληνες πολιτικούς, Συνταγματολόγους, που όμως μόλις αναδείχθηκε σε νέο τσάρο της ελληνικής οικονομίας, μόλις έγινε αντ’ αυτού πρωθυπουργός και πρωθυπουργεύω, ξέχασε τον πολιτικό του λόγο και έγινε πολιτικάντης!
Τις ίδιες μέρες, καλεσμένος στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι», και ερωτώμενος αν μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα χρειαστεί να πάρει νέα πρόσθετα μέτρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά: «Έχω πει στην τηλεόραση πως δεν πρόκειται να κάνω δήλωση αν θα πάρουμε νέα μέτρα, γιατί θα το έχετε σε βίντεο και θα το παίζετε!» Μπορεί ο ίδιος να προσπαθεί να αστειευτεί, αλλά κατά βάθος γνωρίζει καλά, ότι, αν πει κάτι, αυτό θα καταγραφεί όχι μόνο σε βίντεο, αλλά στην Ιστορία της χώρας. Και η θέση του είναι τέτοια, που εκεί που νομίζει ότι συνεχίζει να είναι πολιτικός, έχει ήδη μετατραπεί σε έναν απίστευτο πολιτικάντη.
Σε κάποια άλλη στιγμή, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, ερωτώμενος πάλι για το αν πάρει νέα πρόσθετα μέτρα ή όχι, λέει το εξής, επίσης, απίστευτο: «Κυρία Τρέμη, δεν θα πέσω θύμα της αρχειοθήκης σας»!
Κι όμως την ίδια ώρα, πέφτει ακριβώς θύμα της αρχειοθήκης του MEGA και όλων ημών! Αν αυτό δεν λέγεται πολιτικαντισμός, αν αυτός δεν είναι λαϊκισμός, τότε ο Ευ. Βενιζέλος είναι ένας πολιτικός που βρίσκεται πλέον σε δίλλημα. Αν και τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν διλλήματα. Όταν βρίσκονται σε θέσεις που επιθυμούσαν χρόνια τώρα, αρχίζουν να τρελαίνονται και πέφτουν θύματα του ίδιου του λαϊκισμού και του πολιτικαντισμού τους!
Τώρα, ο άνθρωπος αυτός, προφανώς τα βρήκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη διαδοχή της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ (αλλά κρατήστε το αυτό) και συμπλέει μαζί του, προς άλλα βήματα: μαζί μ’ εκείνους που ζητούν μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση!!!
Πριν από μερικούς μήνες, ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητούσε την ανάγκη μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2011 από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και Β΄ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων: «Έχει σημασία να ερμηνεύσουμε σωστά, το μήνυμα που έστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωζώνη στις αγορές. Έστειλε ένα αίτημα για Παγκόσμια Διακυβέρνηση, για διαφάνεια και έδειξε την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει το ευρώ…»
Τσιράκια, πλέον, της καπιταλιστικής παραφροσύνης που θέλει να καταπίνει χώρες και να εξαφανίζει λαούς, επιλέγουν πλέον την οριστική χρεοκοπία της χώρας και τη σέρνουν δένοντάς την γερά στο άρμα των τοκογλύφων δανειστών της, για να σώσουν τις τράπεζες και τις αγορές, θυσιάζοντας ακόμα και τους εαυτούς τους!
Επιλέγουν το διαρκές έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, τα δεσμά για τα επόμενα 40 χρόνια οικονομικής κατοχής, αδιαφορώντας για τη μιζέρια, τη δυστυχία και τη φτώχεια που θα επιφέρουν, από το να μαζεύουν μανιωδώς φόρους από τους πολίτες, εκτός από το κεφάλαιο! Γιατί, ούτε αυτοί, ούτε και άλλοι παλαιότερα, δεν τόλμησαν να φορολογήσουνε πραγματικά το κεφάλαιο! Αλλά είναι τόσο άξεστοι, που νομίζουν ότι λέγοντας εξυπνάδες, δεν θα πέσουν «θύματα της αρχειοθήκης» της Ιστορίας!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ