Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Βαθύ το τούνελ…

ΒΑΘΥ παραμένει το τούνελ στο οποίο μπήκε και βαδίζει η χώρα! Η οικονομία στο χειρότερο σημείο της και η κοινωνία στο αμήν να εκραγεί πλήρως. Τίποτα καλό δεν προμηνύει το μέλλον. Όταν μια χώρα, όταν μια δημοκρατία, φτάνει στο σημείο να συστήσει διακομματική επιτροπή για να εξερευνήσει τα φαινόμενα βίας κυρίως κατά των κυβερνητικών στελεχών, αυτό σημαίνει ότι το πολίτευμα της Δημοκρατίας κινδυνεύει να χαθεί άμεσα!

M Όταν μια Δημοκρατία, υποβαστάζεται από ένστολους με κλομπ και χημικά, δακρυγόνα και πιστόλα, ρόπαλα, πέτρες και κουκουλοφόρους, ανώνυμους προβοκάτορες και σύγχρονους δωσίλογους κάθε μορφής, τότε έχουμε όλο το δικαίωμα να μιλάμε για παρακράτος, αλλά και για την ανάγκη διατήρησης του Δημοκρατικού πολιτεύματος!
M Όταν ο λαός κατεβαίνει καθημερινά στις πλατείες και διαμαρτύρεται, αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία αγκομαχεί, δυσανασχετεί και βαριανασαίνει. Ότι δεν μπορεί να σηκώσει τις επιβαλλόμενες άνωθεν εντολές. Και δεν είναι φυσικά μόνο το οικονομικό ζήτημα, αλλά κυρίως από εκεί ξεκινούν όλα. Όταν από το τίποτα δημιουργείται ένα κίνημα στις πλατείες, τόσο ετερόκλητο στο εσωτερικό του, αυτό σημαίνει ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες, αλλά και ότι ο κόσμος δείχνει έτοιμος να αγωνιστεί και να παλέψει για τα κεκτημένα που χάνει!
M Όταν ο ένας εκ των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο Ε. Βενιζέλος, λέει μέσα στη Βουλή, ότι η Αστυνομία έξω στους δρόμους αγωνίζεται για να διαφυλάξει το δικαίωμα του Κοινοβουλευτισμού, τότε πάει να πει ότι ο Κοινοβουλευτισμός έχει χάσει το παιχνίδι και ότι χωρίς τη βία δεν μπορεί να επιβιώσει! Ουσιαστικά η βία της Αστυνομίας λειτουργεί άμεσα κατά της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι βουλευτές εκβιάζονται κυρίως από αυτήν και όχι από τους ελάχιστους που τους προπηλακίζουν! Καταδικαστέοι φυσικά και οι προπηλακισμοί και η οποιαδήποτε μορφή βίας!
M Ο βουλευτής πρέπει να είναι ελεύθερος να βούλεται ώστε να αποφασίζει σωστά! Πώς όμως μπορεί να το κάνει αυτό όταν έχει την κομματική πειθαρχία και όχι μόνο ως Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από το κεφάλι του;
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ