Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Δράμα - «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011» Χωρίς βουλευτές η κατάθεση στεφάνων

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011»
Χωρίς βουλευτές η κατάθεση στεφάνων
Άλλοι άκουσαν τον εξάψαλμο των «Αγανακτισμένων»

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ίσως φορά, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας της πόλης, στα πλαίσια του εορτασμού των «Ελευθερίων» την 1η Ιουλίου, έγινε χωρίς την παρουσία των βουλευτών του νομού.
Η επιμνημόσυνη δέηση και η δοξολογία τελέστηκαν νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της πόλης μας, ενώ στις 11.00 το πρωί, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων μπροστά στο άγαλμα της Ελευθερίας στο δημοτικό κήπο της πόλης.
Για πρώτη ίσως φορά, δεν υπήρξε κυβερνητική εκπροσώπηση, καθώς δεν παραβρέθηκαν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές Χρήστος Αηδόνης και Χαρά Κεφαλίδου, ούτε όμως και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας. Ήδη από την προηγούμενη μέρα, οι «Αγανακτισμένοι» είχαν αναγγείλει ότι θα είχαν κάποιου είδους παρέμβαση την ώρα της κατάθεσης στεφάνων.
Φοβούμενοι μάλλον διάφορα έκτροπα, τελικά, κανένας από τους βουλευτές της Δράμας δεν παραβρέθηκε. Παρόντες ήταν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Θεόδωρος Μπέσσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κων/νος Καραβάς και Αργύρης Πατατάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Σούτος, Ανδρέας Χαραλαμπίδης και Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.
Αποτέλεσμα ήταν να ακούσουν αυτοί … τον εξάψαλμο των λιγοστών «Αγανακτισμένων» που παραβρέθηκαν στην κατάθεση στεφάνων. Επρόκειτο τελικά για μια μικρή ομάδα 20 περίπου ατόμων, αποτελούμενη κυρίως από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, χωρίς πανό και σημαίες, οι οποίοι φώναζαν από το γνωστό σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73» μέχρι και άλλα όπως «ξεφτιλισμένοι» κτλ.
Θ.Πολ.