Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τσιφλίκι ο ΟΠΑΠ!


ΚΑΠΟΙΟΙ θεωρούν τη χώρα και τις υπηρεσίες της ως τσιφλίκι. Είναι η λογική με την οποία, οι διάφοροι κυβερνώντες, υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και Φαρισαίοι υπουργείων και οργανισμών και άλλοι πολλοί, αντιμετώπισαν το δημόσιο, το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια περιουσία, ως προσωπική ευκαιρία να πλουτίσουν, να βγάλουν χρήμα, να κερδίσουν υπηρεσίες προς όφελός τους, να οικειοποιηθούν! Και έμειναν ατιμώρητοι γι’ αυτό!

M Η Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα των μεγάλων σκανδάλων, αλλά και των μικρών σκανδάλων, κι αυτών που έλεγαν και λένε: έλα μωρέ, πάρε κι εσύ μια δραχμούλα, αφού μπορείς, γιατί όχι; Άλλωστε, η Ελλάδα σου χρωστάει…
M Στην ίδια λογική λοιπόν, όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία» (20 Ιουλίου 2011), η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, (προέδρου της Επιτροπής της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens), πουλά ασφαλιστικές υπηρεσίες επί 25 χρόνια στην ΟΠΑΠ Α.Ε. Όπως σημειώνει η «Ελευθεροτυπία», ο ίδιος και οι δυο γιοί του, φέρονται ως «μόνοι εταίροι» της Brodyn ΕΠΕ από το 2007. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και πωλούσε υπηρεσίες στην ΟΠΑΠ Α.Ε. ακόμη και όταν ο ίδιος ο Βαλυράκης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού!
M Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα! Ζήσε στην Ελλάδα του πλουτισμού, της ρεμούλας, της ξεφτίλας και της κλεψιάς! Φάει όσο μπορείς από το δημόσιο χρήμα, αφού μπορείς να το κάνεις! Αυτή είναι η φιλοσοφία σ’ αυτή τη χώρα! Κι αφήστε τώρα τον Γιωργάκη Παπανδρέου να λέει ότι η Ελλάδα αλλάζει! Όχι, οι μιζαδόροι αλλάζουν, οι μίζες αλλάζουν χέρια, οι παλιές οικογένειες φεύγουν και άλλες, νέες, με μεγαλύτερες μασέλες έρχονται!
M Μπορεί να είναι νόμιμο αυτό που γίνεται, μπορεί να είναι σωστό νομικά! Αλλά είναι ανήθικοι πέρα για πέρα! Θα ταλαντευτούμε και πάλι στο περίφημο «νόμιμο ή ηθικό», και θα μείνει εκεί το ζήτημα! Θα κυκλοφορήσουν για λίγο καιρό τα ονόματα, μπορεί κάποιος, ίσως, να χάσει μέρος από τη μίζα του, αλλά εκεί θα μείνει το ζήτημα! Και θα επέλθει η απόφαση του Ελληνικού Κράτους Μη Δικαίου: Ατιμωρησία!
M Κάποτε έλεγα: δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να είναι άτιμος, δεν μπορεί να μας λέει ψέματα, δεν μπορεί να μην γνωρίζει! Κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορούσε και ήξερα, σίγουρα θα απέδιδε δικαιοσύνη. Τώρα όμως  που μεγαλώσαμε όλοι μας, που γίναμε λίγο σοφότεροι, ξέρουμε ότι οι πρωθυπουργοί σ’ αυτοί τη χώρα, ψεύδονται ασύστολα. Και γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται, και καλύπτουν όσο μπορούν και δεν αποδίδουν δικαιοσύνη. Γιατί αν πουν να τα κάνουν όλα αυτά, αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης, κι αυτοί θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δικαστούν ως ηθικοί αυτουργοί!
M Απίθανη χώρα η Ελλάδα… Γαλάζιος ουρανός, κίτρινος ήλιος, μπλάβες θάλασσες… Ζήσε το μύθο σου κι άσε τους άλλους να βολοδέρνουν στους δρόμους της ανοχής, της μιζέριας και της ρεμούλας!!!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ