Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ξεμπροστιάστηκαν… ξεδιάντροπα…


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, λένε, στηρίζει τον Ραγκούση! Και λοιπόν; Όμοιος τον όμοιο… Αυτή είναι η πολιτική δικαιολογία του να κάνει ο Ραγκούσης ό,τι θέλει; Στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα, βρήκαν ορισμένοι και παίζουν, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει!

M Το γνωστό κόλπο των κυβερνώντων κάθε είδους αυτής της χώρας: άστους να χτυπιούνται… μέχρι να βαρεθούν! Πού θα πάει, θα πεινάσουν και θα γυρίσουν στη δουλειά! Η μία εκδοχή!
M Η άλλη εκδοχή λέει: θα τους κατηγορήσουμε ότι καταφέρονται κατά του κοινωνικού συνόλου! Γι’ αυτό και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε λόγο κάνουν για το τι πραγματικά ζητάνε οι ταξιτζήδες! Ούτε λόγος για το πληθυσμιακό, το αν  πραγματικά βγαίνει η μιζέρια σε πέρας, για το τι πραγματικά ισχύει στις χώρες της Ευρώπης! Γι’ αυτό και ο λόγος μόνο για το αν εμποδίστηκαν τα κρουαζιερόπλοια, ή αν έχασαν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες από την είσπραξη των διοδίων και άλλων τέτοια ευτράπελα!
M Στην Ευρώπη, η απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν σημαίνει μπάτε σκύλοι αλέστε! Σε καμιά πόλη της Ευρώπης, δεν πάει ένας με ένα μικρό ποσόν να πάρει μια άδεια ταξί και να γίνει ταξιτζής το άλλο πρωί! Πληρώνει αδρά και υπάρχει και όριο! Συνήθως είναι δύο ταξί ανά 1.000 κατοίκους! Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, μια άδεια ταξί κοστίζει 500.000 ευρώ! Και μεταβιβάζεται…
M Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά! Και δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα η πανάκριβη αγορά άδειας ταξί, αλλά στις περισσότερες χώρες του πλανήτη! Είναι λογικό άλλωστε… Διαφορετικά δεν έχει νόημα! Ο καθένας παίρνει ένα αυτοκίνητο, το βάφει κίτρινο και γίνεται ταξιτζής! Κι άντε μετά να ζήσουν όλοι μαζί στην Ελλάδα του 2011 με τα χρέη και τα δάνεια και δεν συμμαζεύεται!
M Αν λοιπόν η λογική του πρωθυπουργού ισούται με τη λογική Ραγκούση, τότε κρίμα στο μπόι του! Διότι αφενός δεν μπορείς να εμπαίζεις μια ολόκληρη τάξη επαγγελματιών, και αφετέρου δεν μπορείς να αντιπολιτεύεσαι την ίδια την κυβέρνησή σου της οποίας είσαι πρωθυπουργός και υπουργός (αντίστοιχα) και την πολιτική σου!
M Ο κάθε υπουργός της ίδιας κυβέρνησης, δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται τους συναδέλφους υπουργούς του! Η πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων όπως τα ταξί, θα οδηγήσει στο χάος! Και φυσικά, ούτε και θα βοηθήσει στα έσοδα των κρατικών ταμείων με τη μείωση του κόμιστρου! Αυτά είναι ανοησίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ