Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το κόστος του νέου γραφείου του δημάρχου Δράμας

Ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Το κόστος του νέου γραφείου του δημάρχου
Να δοθούν απαντήσεις για το κόστος των «Ελευθερίων 2011»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου σχετικά με το κόστος του νέου γραφείου του δημάρχου Δράμας κ. Κυριάκου Χαρακίδη αλλά και για το κόστος των εκδηλώσεων των «Ελευθερίων 2011», παραχώρησε χθες το πρωί από τα γραφεία της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας», ο νέος επικεφαλής της παράταξης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι, πριν από μερικές ημέρες, δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», το συμφωνητικό της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας για το συνολικό κόστος των επίπλων του νέου γραφείου που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δράμας, και που ανέρχεται στις 10.361,03 €. Το συμφωνητικό υπογράφτηκε μεταξύ του κ. Κυριάκου Χαρακίδη δημάρχου Δράμας και της Παναγιωτοπούλου Ελένης & ΣΙΑ ΟΕ, η οποία εκπροσωπείται από την κα Θεοδωρίδου Σοφία στις 29 Ιουνίου 2011. Τα είδη που προμηθεύτηκε τελικά ο Δήμος Δράμας είναι:
- Πολυθρόνα γραφείου διευθυντού με δέρμα (1 τεμ.) 873,00 €.
- Πολυθρόνα συνεργασίας με δέρμα (2 τεμ.) 1.688,00 €.
- Πολυθρόνα συνεδριάσεων με δερματίνη (6 τεμ.) 1.671,60 €.
- Καναπές τριθέσιος με δέρμα (1 τεμ.) 1.767,00 €.
- Πολυθρόνα σαλονιού με δέρμα καπιτονέ (2 τεμ.) 2.424,00 €.
Τελική συνολική τιμή 10.361,03 € με το ΦΠΑ. Η προμήθεια θα γίνεται τμηματικά ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και θα ακολουθηθεί η πληρωμή της επίσης τμηματικά.

Παπαεμμανουήλ: «Υποκρισία…»
Αναφερόμενος στο ζήτημα του κόστους των επίπλων του νέου γραφείου του δημάρχου Δράμας κ. Χαρακίδη, ο νέος επικεφαλής της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε την «υποκριτική στάση της δημοτικής αρχή, που ως αντιπολίτευση είχε επικρίνει παλαιότερη την παράταξή μας και τον τότε δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη, για αγορά καρέκλας γραφείου αξίας 400 ευρώ! Εδώ βλέπετε ότι υπάρχουν πολυθρόνες σαλονιού με δέρμα καπιτονέ 2.500 ευρώ, καναπές τριθέσιος με δέρμα 2.000 ευρώ, πολυθρόνες συνεργασίες 1.600 ευρώ. Μιλάμε για μια προκλητική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στην τοπική κοινωνία και να κριθεί αναλόγως».
Ο κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι η παράταξή του έχει αποστείλει δύο επιστολές προς τον κ. Χαρακίδη και απάντηση ακόμα δεν έχει πάρει. Η μία αφορά το κόστος του νέου γραφείου, και η δεύτερη το κόστος των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2011», το οποίο ανέρχεται περίπου στις 90.000 €.
«Το ερώτημα που τίθεται εδώ, είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, είναι αν αυτό το ποσό, με το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν πολύ σπουδαίες συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, και κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γιατί στα «Ελευθερία» φέτος συμμετείχαν μόνο τοπικοί σύλλογοι και σύλλογοι του νομού που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον, να υπάρχει μια αναλυτική αναφορά για το κόστος της κάθε μιας εκδήλωσης. Επίσης, είχε υποθεί από τον κ. Μλεκάνη και από τον κ. Χαρίσκο, ότι το ποσό των 34.000 ευρώ ήταν για οφειλές του παρελθόντος. Ζητούμε επίσης, αναλυτικά, να μας πει η δημοτική αρχή ποιες είναι αυτές οι οφειλές του παρελθόντος».
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ