Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Ψέμα στο ψέμα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την οποία διαψεύδει ο ίδιος το γεγονός ότι του πήραν την πιατέλα με τα ψάρια από ταβέρνα του Πειραιά, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (www.pangalos.gr).

M Κατ’ αρχάς, διαψεύδει το γεγονός ότι βρέθηκε σε πλοίο που έκανε το δρομολόγιο Πειραιά – Κέα, λέγοντας ότι ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων δεν υπάρχει από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με την ψευδή είδηση, όπως επισημαίνει, στο πλοίο έγινε επεισόδιο εναντίον του και τον γλύτωσαν οι δεκάδες αστυνομικοί που τον φρουρούσαν.
M Σχετικά με το επεισόδιο σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, ο κ. Πάγκαλος το διαψεύδει πλήρως, λέγοντας ότι ξεκίνησε ως πρώτη δημοσίευση από zougla.gr και αναπαράχθηκε κυρίως στο διαδίκτυο. Δημοσιεύτηκε μάλιστα και στις εφημερίδες «Αδέσμευτος Τύπος», «Πράσινη» και «Δημοκρατία» χωρίς όμως να αναφέρεται η πηγή. [Για μια ακόμα φορά ένα ψέμα μετατρέπεται σε «είδηση»], αναφέρει ο κ. Πάγκαλος στην ιστοσελίδα του.
M Ένα άλλο γεγονός που αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα βίντεο που να αποδεικνύει τα δύο συγκεκριμένα γεγονότα: [Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ένα βιντεάκι που να πιστοποιεί το γεγονός. Δηλαδή κανείς από την παρέα του νεαρού –όπως αναφέρουν τα blogs- δεν σκέφθηκε ότι η βιντεοσκόπηση του γεγονότος άξιζε τον κόπο; Υπήρχε περίπτωση στην εποχή που βιντεοσκοπούνται τα πάντα, σε μια παρέα νέων να μην είχε ούτε ένας κινητό τηλέφωνο και να μην του πέρασε από το μυαλό; Είναι προφανές και εδώ το ασύστολο ψεύδος.]
M Για να πούμε την αλήθεια, ένα κείμενο σήμερα μπορεί να περάσει πάρα πολύ εύκολα ως «είδηση», μιας και πολλοί είναι εκείνοι που θα την αναπαράγουν ξανά και ξανά και ξανά κυρίως μέσω του διαδικτύου. Ακόμα και εμείς χθες, φτάσαμε στο σημείο να αναδημοσιεύσουμε την «είδηση», μιας και δεν μπορούμε να ελέγξουμε με κάποιον τρόπο, αν είναι όντως αληθινή ή όχι! Από τη στιγμή όμως που αναδημοσιεύεται σε κάποιες εφημερίδες, τότε εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα.
M Ένα παραπλήσιο γεγονός είχε συμβεί με την άφιξη του Νταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα το 2010. Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού είχε αναβληθεί την τελευταία στιγμή, αργά το βράδυ, ενώ ήδη οι μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες όπως «ΤΟ ΒΗΜΑ», είχαν ήδη δημοσιεύσει ακόμα και δηλώσεις του Ερντογάν, που φυσικά ποτέ δεν είχε κάνει!
M Δυστυχώς, στην Ελλάδα, υπάρχει πρόβλημα πληροφόρησης!!!


Ομαδικές μηνύσεις από Πάγκαλο!
ΣΥΜΦΩΝΑ με δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν χθες τη δημοσιότητα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ετοιμάζεται να καταθέσει ομαδικές μηνύσεις κατά ιστολογίων και ιστοσελίδων, ενώ πρόκειται να ζητήσει την άρση της ανωνυμίας αρκετών από αυτά.
M Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο κ. Πάγκαλος ενημέρωσε για τις προθέσεις του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή. Οι ομαδικές μηνύσεις, θα αφορούν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και στοχοποίηση κατά του προσώπου του σε εγκληματικές ενέργειες.
M Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έλεγε στους συνεργάτες του ότι θα καταθέσει ομαδικές μηνύσεις κατά ιστολογίων και ιστοσελίδων που κατά το παρελθόν έχουν σχολιάσει αρνητικά ή υβριστικά -κατά την γνώμη του- τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Πάγκαλος μέσω των νομικών συμβούλων του, θα ζητήσει την άρση της ανωνυμίας συγκεκριμένων blogs για να τους σύρει στην ακροαματική διαδικασία μέσω της Δικαιοσύνης.
M Λέτε κι αυτή η είδηση να είναι απλά ένα τέχνασμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ