Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Συσκέψεις επί συσκέψεων, έργα να δούμε...


● ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ για το μέλλον της Δράμας ήταν η τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Από τη μια είχαμε την επίσκεψη Μαγκριώτη, του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος, σε συνεργασία με τον διευθυντή της «Εγνατίας Α.Ε.» κ. Γούλα και τους τεχνικούς διευθυντές των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, συσκέφθηκαν για την οδική σύνδεση της πόλης με την Εγνατία και τον Ε61.


● Από την άλλη, ήταν η σύσκεψη που συγκάλεσε ο νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης, με τους βουλευτές του νομού στις 25 Οκτωβρίου. Θέματα της σύσκεψης αυτής, τα ΤΕΙ, η Πανεπιστημιακή Σχολή, ο κάθετος άξονας Εξοχής – Δράμας – Καβάλας, το επίδομα παραμεθόριων περιοχών, το θέμα των απολυμένων της Σόφτεξ, οι λιγνίτες και άλλα.


● Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα πια. Το παραμύθι αυτό επιτέλους κάποτε πρέπει να πάρει τέλος. Φτάνουν οι συσκέψεις χωρίς νόημα, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς πρόγραμμα. Όποτε θυμόμαστε, κάνουμε και μια σύσκεψη, έτσι για να βρίσκετε, για να λέμε ότι έγινε μια σύσκεψη. Σ’ αυτόν το νομό, επιτέλους, θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Να δούμε ποιοι είμαστε, τι πραγματικά θέλουμε και πως μπορούμε να τα διεκδικήσουμε.


● Το να γίνεται μία σύσκεψη κάθε που εκλέγεται μια κυβέρνηση, αυτά είναι μπαρούφες. Και την άλλη μέρα τα ξεχνάμε. Εξαρτάται από το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση τελικά. Ανάλογα δυναμώνουμε τις εντάσεις μας και ανάλογα τις μειώνουμε. Κατάντησε γελοίο πια. Οι διεκδικήσεις μας θα πρέπει να έχουν την ίδια ένταση, από όλα τα στελέχη του νομού, ασχέτως ποιο κόμμα βρίσκεται στους θώκους της εξουσίας.


● ΤΕΙ, Πανεπιστημιακή σχολή, κάθετοι άξονες, Φαλακρό και όποια άλλα θέματα. Πόσα θέματα είναι; Πέντε, έξι, δέκα; Τα βάζουμε κάτω και τα διεκδικούμε όλοι μαζί. Πασόκοι και νεοδημοκράτες βουλευτές, δήμαρχοι του νομού, άλλα αιρετά στελέχη. Ασχέτως που ανήκουν κομματικά, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: διεκδικούμε μέχρι τελικής πτώσεως.


● Και τι σημαίνει αυτό; Ασχέτως από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, εμείς ως Δράμα, θα πρέπει να διεκδικούμε σταθερά αυτά που θέλουμε. Και όχι αναλόγως αν ταυτίζονται κομματικά τοπική και κεντρική εξουσία, να υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα. Τα υπόλοιπα είναι τεχνάσματα, για να κρατάνε τα τοπικά αιρετά στελέχη τους ψηφοφόρους τους στις θέσεις τους!


● Όταν μπήκα στο σαλόνι του ξενοδοχείου «ΚΟΥΡΟΣ», όπου γινόταν η μίνι σύσκεψη του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη με τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αηδόνη, Κεφαλίδου, το νομάρχη Δράμας, τον κ. Κορυφίδη και άλλους, βρέθηκα προ εκπλήξεως. Χάρτες απλωμένοι στο τραπέζι και από πάνω τους οι πολιτικοί μας, να χαράζουν διαδρομές με το δάκτυλο. Από εδώ θα περάσει ο κάθετος άξονας, από εκεί μπορεί να είναι μερικά χιλιόμετρα λιγότερα ή περισσότερα, από εκεί ο Ε61, από εκεί είναι ο δρόμος Δράμας – Αμφιπόλεως, από εδώ το έτσι, από εκεί το αλλιώς.


● Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά, σκέφτηκα. Λες να τελείωσαν τα ψέματα και να έχουμε επιτέλους τους δρόμους που μας αξίζουν ως νομός; Ποιος ξέρει, όλα είναι πιθανά. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ήμουνα νιος και γέρασα, έμαθα να κρατάω μικρό καλάθι. Θα περιμένω! Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η ώρα λένε. Αν όμως η ώρα δεν τα φέρει, ο χρόνος τα φέρνει τελικά; Θα περιμένουμε. Γεροί να είμαστε, θα περιμένουμε…


● ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ακόμα στη Δράμα, σάλος δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο νομαρχιακός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Τάσος Καραγιώργης, δήλωσε ότι δεν υπέγραψε κανένα έγγραφο υποστήριξης για την υποψηφιότητα της κας Ντόρας Μπακογιάννη.


● Θυμίζουμε ότι, από το γραφείο του νομάρχη είχε κυκλοφορήσει ένα έγγραφο, στο οποίο 13 νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξής του «Αναγέννηση», μαζί με τον ίδιο τον κ. Ευμοιρίδη, δήλωναν την υποστήριξη του στο πρόσωπο της κας Μπακογιάννη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ αυτών και ο κ. Καραγιώργης.


● Ο οποίος όμως, όπως είπε, το έμαθε τελικά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κανείς δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά! Τι τακτική είναι αυτή; Αν και ο ίδιος, όπως είπε, στηρίζει Ντόρα Μπακογιάννη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν του ζητήθηκε να υπογράψει κανένα χαρτί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ