Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Οικονομική κατοχή ή κάτι περισσότερο;

ΤΟ ΟΤΙ η χώρα βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή από ξένες δυνάμεις, αυτό κανείς δεν θα μπορούσε να το αρνηθεί! Ακόμα και οι πιο σκεπτικοί και οι πιο μετριοπαθείς, θα έλεγαν ότι αυτά είναι τραβηγμένα πράγματα! Όταν όμως το λέει ένας ξένος, και όχι ο οποιοσδήποτε ξένος, αλλά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά», ε! τότε, κάτι συμβαίνει εδώ!

M Αλήθεια! Η χώρα βρίσκεται μόνο υπό οικονομική κατοχή ή μήπως υπό το ιδιότυπο καθεστώς μιας κατοχικής κυβέρνησης που ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά προκειμένου να μην τρομάξει ο κόσμος και ξεσηκωθεί και πάρει τα όπλα;
M Τελικά, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τους 154+1 βουλευτές καθώς και του Εφαρμοστικού νόμου, έφερε στην Ελλάδα έναν ιδιόρρυθμο καθεστώς. Οι 155 βουλευτές, παρέδωσαν τη χώρα ολοκληρωτικά πλέον στις ξένες δυνάμεις, χωρίς αιδώ! Και αντί να σιωπούν γι’ αυτό, μιλούν και διαμαρτύρονται από πάνω για τις αντιδράσεις του κόσμου.
M Η πλέον κυνική δήλωση, εκστομίσθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus: «Η Ελλάδα παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος».
M «Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας και ξένοι τεχνικοί θα αναλάβουν την υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων που ελήφθησαν με το Μεσοπρόθεσμο», είπε ο Γιούνγκερ.
M Τι διαφορετικό είπε δηλαδή από τον ίδιο τον Παπανδρέου, όταν τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωνε την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ., ότι «η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής της ανεξαρτησίας»; Τίποτα. Το ίδιο ακριβώς πράγμα. Μόνο που τώρα, αυτό έχει ήδη συμβεί και είναι πλέον ένα ιστορικό γεγονός!
M Αλλά επιβεβαιώνονται έτσι τα λόγια της κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, κατά την προσφώνηση του Κάρολου Παπούλια ως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας: «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ