Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

20 Ιουλίου 1974! Δεν ξεχνώ, ότι όλοι μαζί πρόδωσαν την Κύπρο!

20 Ιουλίου 1974. Η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο. Ο Ελληνισμός ζει μια νέα τραγωδία στην Ιστορία του και συρρικνώνεται μέχρι και σήμερα! 37 χρόνια μετά, ο Ελληνισμός, συνεχίζει να υποκύπτει στις δυνάμεις εκείνες που τον αντιπαλεύονται! 37 χρόνια μετά, και το θολό τοπίο με τους 1.619 αγνοούμενους δεν έχει ακόμα λυθεί, παρ’ όλο ότι υπάρχει υποτιθέμενο Διεθνές Δίκαιο και τα Ηνωμένα Έθνη. 37 χρόνια μετά την εισβολή, η Τουρκία ελέγχει το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.  200.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τη γη των προγόνων τους και έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα! Και μέχρι σήμερα, το Διεθνές Δίκαιο για την Κύπρο έχει καταπατηθεί εκατοντάδες φορές!
Εκβιάζει πάλι ο Ερντογάν
ΝΕΟΣ γύρος εκβιασμού από τον Ερντογάν προς όλους, για να «λυθεί» το Κυπριακό κατά πως βολεύει στην Τουρκία! Έξυπνη η τουρκική διπλωματία, όπως και να ’χει, σίγουρα δεν θα μείνει στην απ’ έξω!
M Στόχος τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας την κυλιόμενη προεδρία πρόκειται να αναλάβει τον Ιούλιο του 2012  η Κύπρος μιας και είναι ήδη μέλος της. Και μια μέρα πριν την επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, ο Ερντογάν εμφανίζεται σκληρός και αδιάλλακτος τόσο απέναντι στην Ε.Ε., όσο και στο θέμα της αποχώρησης τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.
M Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνείται να αναγνωρίσει την προεδρία της Κύπρου στην Ε.Ε. και ζητεί την επίλυση του Κυπριακού πριν από εκείνη την περίοδο, μέσα στον επόμενο ένα χρόνο που απομένει!!! Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν: «κατά την προεδρία της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε. Κατά την περίοδο αυτή οι σχέσεις με την ΕΕ θα παγώσουν. Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ» (…) «Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ. Θα δούμε αν θα τελειώσει αυτή η ιστορία του 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ