Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Γιατροί με εισόδημα 10.000 ευρώ και η επιδοματική ελεημοσύνη!!!


● ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Και φυσικά δεν είναι και η πρώτη φορά… Γιατροί στο Κολωνάκι, που δηλώνουν εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο! Καλή περίπτωση… τέτοια φτωχαδάκια δηλαδή! Προφανώς τέτοιοι υπάρχουν παντού!

● Άραγε οι γιατροί στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, τι εισόδημα δηλώνουν; Πώς φορολογούνται; Αλλά και με ποιους τρόπους εργάζονται; Κατά πόσο εξυπηρετούν τους ασθενείς τους σωστά;

● Εδώ στην Ελλάδα, πάντως, σε κοιτούν λες και είσαι κουρέλι. Ελάχιστοι οι γιατροί που θα σε εξυπηρετήσουν κανονικά και σωστά. Συνήθως μόνο όταν πληρώνεις άμεσα την επίσκεψη. Διότι, αν είσαι του ΙΚΑ ή του ΤΕΒΕ, μαύρο φιδάκι που σε δάγκωσε…

● Μόλις δουν βιβλιάριο του ΤΕΒΕ, βιάζονται να σε ξεπετάξουν. Σχεδόν με το ζόρι σε εξετάζουν. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα ασχοληθούν μαζί σου πάνω από πέντε λεπτά! Κι ακόμα πιο ελάχιστοι, εκείνοι που θα σε ξαπλώσουν και θα σ’ εξετάσουν για να δουν τι έχεις!

● Να μην μιλήσουμε για τις εξετάσεις του ΙΚΑ! Εκεί είναι που κατ’ αρχάς, θα πρέπει να περιμένεις να έρθει ο γιατρός στην ώρα του! Κι ας έχεις κλείσει εσύ ραντεβού ένα μηνα πριν. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Θα έρθει όταν αυτός μπορέσει να έρθει. Και θα ξεπετάξει στα γρήγορα όσους περιμένουν, γιατί έχει δουλειά στο ιατρείο του και πρέπει να φύγει, ο άνθρωπος…

● Δεν μπορώ να πω, τελευταία κάποιοι έχουν αρχίσει και σου κόβουν απόδειξη όταν πληρώνεις το τριαντάρι και το εξηντάρι. Πιθανόν όχι σε όλους. Βέβαια, μην ακούτε εκείνο τα παραπλανητικό ανέκδοτο όπου ο υδραυλικός ζητάει από τον γιατρό 100 ευρώ για επιδιόρθωση της βρύσης και ο γιατρός του λέει: «εγώ που είμαι γιατρός δεν βγάζω τόσα». «Το ξέρω», απαντά ο υδραυλικός. «Κι εγώ γιατρούς ήμουν πριν γίνω υδραυλικός».

● Τις διάφορες «αριστερίστικες» μεγαλοστομείες των κυβερνώντων ποτέ δεν τις πίστεψα, έτσι κι αλλιώς. Αυτά που λένε πριν εκλεγούν κυβέρνηση κάποιοι, και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες. Ότι δήθεν θα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι μεγαλοαμειβόμενοι και άλλα τέτοια …σοσιαλιστικά!

● ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ δηλαδή, αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν τη νύφη της κρίσης! Μιλάνε τώρα βέβαια για αναδιανομή του πλούτου, όμως αυτό για να γίνει χρειάζεται να υπάρχει και η ανάλογη υποδομή, και η ανάλογη κοινωνική ευαισθησία!

● Στην Ελλάδα δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τίποτα απολύτως. Ούτε από την ίδια μας τη φτώχεια μπορούμε να σωθούμε, ούτε από τις φανφάρες μας μπορούμε να απαλλαγούμε. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται ορισμένο ήθος για να γίνουν τέτοιες αλλαγές.

● Εδώ, μόλις τόλμησαν να σκεφτούν ότι θα παγώσουν οι μισθοί από 2.000 ευρώ και άνω, έπεσαν οι πρώτες αντιδράσεις, από το ίδιο το εσωκομματικό κατεστημένο! Δουλευόμαστε; σου λέει ο άλλος! Τους μικρούς πας να χτυπήσεις; Τότε βρε παιδιά, οι αμειβόμενοι με 400 ευρώ το μήνα, με 600 και με 800 και δίχως ένσημα, τι είναι; Ανύπαρκτοι;

● Άντε τώρα, να πας να φορολογήσεις καταλλήλως, τους μεγαλόμισθους! Εκείνους που βρίσκονται σε κάτι διευθυντικές καρέκλες και βγάζουν το μήνα μυθικά ποσά. 20.000 ευρώ το μήνα, κάτι άλλοι 50.000, και λίγα λέμε. Υπάρχουν ακόμα μεγαλύτεροι μισθοί. Και φυσικά, εκείνοι οι μεγαλόσχημοι που βγάζουν ονειρεμένα ποσά κάθε μήνα.

● Τώρα, αυτό με το επίδομα αλληλεγγύης, προσωπικά τ’ ακούω βερεσέ! Αυτά είναι ποσά της πλάκας. Δεν σώζεται κανένας έτσι. Ποσά των 300 ευρώ ή των 1.300 ευρώ με πέντε παιδιά, αυτά είναι γελοιότητες. Για παράδειγμα, δύο άτομα που βαρύνουν τον δικαιούχο και εισόδημα μέχρι 16.500 ευρώ μηνιαίως, επίδομα 800 ευρώ.

● Και τι θα πληρώσει; Για τα ρούχα των παιδιών; Για τα ενοίκια, τα φροντιστήρια, τα Χριστούγεννα που έρχονται, φως, νερό, τηλέφωνα; Κι όμως, στην Ελλάδα, η ελεημοσύνη καλά κρατεί! Γιατί περί ελεημοσύνης πρόκειται!

● Κι όμως, ούτε λέξη για κίνητρα εργασίας. Ούτε λέξη για την ανάπτυξη της βιοτεχνίας, της βιομηχανίας. Για το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Για το μεγάλωμα των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων, οι οποίες φυτοζωούν και παραπαίουν. Ούτε λέξη για τον ελεύθερο επαγγελματία που βλέπει το μαγαζάκι του να σβήνει μέρα με τη μέρα.

● ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, αυτό που πρέπει να χτυπηθεί άμεσα είναι η διαφθορά. Κι αυτό δεν φαίνεται να γίνεται. Ή τουλάχιστον, δεν γίνεται από τους ίδιους τους κυβερνώντες, που πήραν τη λαϊκή εντολή, πρόσφατη και καθαρή, πεντακάθαρη όσο ποτέ άλλοτε!

● Αντί λοιπό τον ίδιο το κράτος, τα ίδια τα υπουργεία, τα ίδια τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του κράτους να χτυπήσουν τη διαφθορά, τι κάνουν; Ετοιμάζονται να στήσουν μια Ανεξάρτητη Αρχή για τις προμήθειες και τα δημόσια έργα! Η οποία υποτίθεται ότι θα ελέγχει που πηγαίνουν οι προμήθιες των δημοσίων έργω και δεν συμμαζεύεται.

● Από εκεί δηλαδή που έτρωγαν, άρπαζαν και θα συνεχίσουν να αρπάζουν, διάφορα αρπακτικά που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις. Κι τι σημαίνει Ανεξάρτητη Αρχή; Ότι, το κράτος, βγάζει την ουρά του. Ότι οι εκλεγμένοι κυβερνώντες, θα απέχουν άμεσα από τον άμεσο έλεγχο!

● Κολπάκι δηλαδή, ημίμετρα, για να αποφεύγουν οι ίδιοι τη φθορά… από τη διαφθορά! Αρχή Προμηθειών θα λέγεται. Και θα απαλλάσσει κυβερνώντες από τον άμεσο έλεγχο της διαφθοράς. Διότι, εδώ που τα λέμε… και αυτοί από τη διαφθορά εξαρτώνται! Κάποιοι στηρίζουν κάποιους, και οι κάποιοι αυτοί, τους άλλους κάποιους!!!

● Έτσι είναι! Άλλωστε, ποιοι είναι όλοι αυτοί που προσφέρουν στους κομματικούς και προεκλογικούς μηχανισμούς; Εν μέρει, οι ίδιοι οι διαφθορείς! Που προφανώς, κάποιοι από αυτούς, βγάζουν χρήμα «περισσευούμενο» από διάφορες προμήθειες δημοσίων έργων. Όλη η χώρα το ξέρει, αλλά κανείς δεν τ’ ομολογεί!

● Το παραμύθι με τις Ανεξάρτητες Αρχές, οι οποίες από τη δημιουργία τους ακόμα παραγκωνίζονται, είναι από την άλλη πλευρά και μια ομολογία της χρεοκοπίας του πολιτικού μας συστήματος. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, βασίζει την επιβίωσή του κατά ένα μεγάλο μέρος στο ρουσφέτι και στη διαφθορά.

● Αντί να το πολεμήσεις άμεσα, το πολεμάς υποτίθεται, με μεσάζοντες όπως οι Ανεξάρτητες Αρχές, που απαξιώνονται από τη δημιουργία τους ακόμα. Που δεν είναι καν θεσμικές, που δεν αναγνωρίζονται από κανένα Σύνταγμα. Που εξαρτώνται άμεσα και οικονομικά από το ίδιο το χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα! Φαύλοι κύκλοι από ένα φαύλο σύστημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ