Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κοινωνία χωρίς πυρηνική ενέργεια!

ΜΙΑ κοινωνία χωρίς πυρηνική ενέργεια, ονειρεύεται τώρα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, μετά από το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα!


M «Θα πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινωνία που δεν εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια. Θα πρέπει σταδιακά και συστηματικά, να μειώσουμε την εξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια και να στοχεύσουμε τελικά σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα ζουν χωρίς πυρηνικά εργοστάσια», είπε ο Ναότο Καν.
M Πριν από το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουσουκίμα, η Ιαπωνία σχεδίαζε να αυξήσει το  ποσοστό συμμετοχής της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, από το 30% στο 53% έως το 2030!  Σήμερα, μετά το δυστύχημα, από τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες που είχε η χώρα, οι 35 παραμένουν εκτός λειτουργίας.
M Η Ιαπωνία τουλάχιστον, είναι μια χώρα, η πρώτη ίσως στον πλανήτη, που θα έπρεπε να γνώριζε τι σημαίνει πυρηνική ενέργεια! Το πάθημα του παρελθόντος με τις δύο πυρηνικές βόμβες που δέχθηκε προκειμένου να αποσυρθεί από τον πόλεμο, της στοίχησε τραγικά μέχρι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας μέχρι σήμερα και φυσικά θα τη συνέχιζε και στο μέλλον.
M Όλα τα προβλήματα όμως κάποια στιγμή διογκώνονται. Και όταν γίνει το λάθος, όταν η φύση δώσει τις δικές της λύσεις, εκεί ακριβώς έρχονται και οι ανθρώπινες ενοχές: τι κάνουμε, πού πάμε; Βαδίζουμε προς το θάνατο, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Ο άνθρωπος στην ιστορία του, έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάνει ανθρώπινες θυσίες για να μπορέσει να έχει μέλλον! Μπορεί να μην το λέμε φανερά, αλλά μέσα μας όλοι το πιστεύουμε!
M Σήμερα όμως η ανθρωπότητα έφτασε στο σημείο να ξεπεράσει τα όρια! Οι ανθρώπινες θυσίες δεν γίνονται πλέον για καλυτέρευση της ζωής, αλλά αποσκοπούν στο καθαρό κέρδος! Και δεν μιλάμε για έναν – δύο νεκρούς! Μιλάμε για το τέλος ενός πολιτισμού όπως τον ξέρουμε, μιλάμε ακόμα και για τη σταδιακή εξαφάνιση πολιτισμών, χωρών, λαών, οικονομιών και ίσως και ολόκληρου του πλανήτη! Τελικά, εδώ που φτάσαμε, το μόνο εύκολο είναι να καταστρέψουμε τον πλανήτη και να αφανίσουμε το γένος μας! Αυτό θέλουμε;
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ