Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

¨Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη: "...τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν..."


● ΤΕΛΙΚΑ, Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, μόνο κατόπιν εορτής μπορούμε να ερμηνεύουμε ορισμένα προλεγόμενα. Οι πολιτικοί μας σίγουρα γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμάς τους αδαείς πολίτες. Ακόμα κι όταν πριν από πέντε χρόνια τα επισημαίναμε, κανείς δεν βρέθηκε να μας εξηγήσει αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε.


● Αναφέρομαι στην προσφώνηση της κας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, όταν ανήγγειλε πριν από πέντε χρόνια στον κ. Κάρολο Παπούλια, την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κα Ψαρούδα-Μπενάκη ήταν τότε πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο λόγος της αυτός υπάρχει παντού δημοσιευμένος και ποτέ δεν διαψεύσθηκε από κανέναν ούτε κι από την ίδια. Μεταφέρω εδώ δυο αποσπάσματα:


● [Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.]

● [Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.]


Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια, βλέπουμε το μέλλον για το οποίο μιλούσε η κα Ψαρούδα-Μπενάκη. Αν και ίσως όχι ολόκληρο. Ίσως η τότε Πρόεδρος της Βουλής, πίστευε ότι αυτά που γίνονται σήμερα μέσω της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, θα γινόντουσαν πιο σύντομα, αν τα πράγματα με την κυβέρνηση Καραμανλή εξελίσσονταν διαφορετικά. Προφανώς γνώριζαν από τότε οι κυβερνώντες, από το 2005, ότι η χώρα θα παραχωρούσε κυριαρχικά δικαιώματα προς το Διευθυντήριο της Ευρώπης και ποιος ξέρεις σε ποιους άλλους!


● Το σε ποιους ακριβώς η χώρα έχει εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα και με ποιες συνέπειες, παραμένει ακόμα άγνωστο. Η κα Μπενάκη, μιλούσε ακόμα και για τα «εθνικά σύνορα» που θα περιοριστούν. [Χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη]. Είναι γεγονός ότι κάτι συμβαίνει. Τι ακριβώς έχουμε τάξει, αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Η τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και η νυν κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, οδηγούν τη χώρα στο χάος! Άγνωστο μέχρι που και με ποιο τίμημα!


● Και ένα ακόμα θέμα έθετε στην προσφώνησή της: […από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…] Ποιες είναι αυτές οι νέες μορφές διακυβέρνησης;

Θ.Πολ.

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε βρήκα την σελίδα σου ψάχνοντας στο google για τα (προφητικά;;;)λόγια της Μπενάκη γιατί θυμόμουν ότι κάτι είχε πει περί παραχώρησης εθνικών μας δικαιωμάτων αλλά δεν θυμόμουν τι ακριβώς.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Τελικά όλα είναι ένα παιχνίδι στημένο από κάποιους ¨ψηλά".Δεν άνοιξε ξαφνίκά μια μαύρη τρύπα και κατάπιε τα χρήματα του κόσμου.Διαβάζοντας λίγη ιστορία ήταν αναμενόμενη αυτή η οικονομική κρίση και τα όσα θα ακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και δεν γίνεται κάτι έτσι ξαφνικά κι απότομα! Δυστυχώς, όλα ακολουθούν μία συγκεκριμένη πορεία. Μόνο που αυτή παραμένει κρυφή προς τους πολλούς! Κάποια φορά, άθελά τους ίσως αλλά και ηθελημένη άλλοτε, μας αφήνουν λίγο φως να δούμε πίσω από τη χαραμάδα, στο βαθύ σκοτάδι της Ιστορίας μας. Έτσι πληροφοριακά μόνο, ψάξε να δεις την ιστορία της δραχμής! Πως ξεκίνησε και τι περιπέτειες πέρασε. Το υπέροχο βιβλίου του Όθωνα Τσουνάκου "Δραχμούλα μου καλό σου ταξίδι" εκδ. Ηλιοτρόπιο! Εκεί να δεις Ιστορία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ Κα ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ
    ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ??
    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ..
    ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως, όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο καταλαβαίνουμε τι εννοούσε. Το αν τα λόγια της ήταν "προφητικά" ή όχι, είθισται να λέγεται έτσι, γιατί σίγουρα είχα μια ιδέα περισσότερη από εμάς, καθώς ως πολιτικός που γνώριζε τις καταστάσεις, μπορούσε να κρίνει καλύτερα από εμάς. Θέλοντας να πω μ' αυτό, ότι ήταν μέσα στα πράγματα και έβλεπε το μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ, ΜΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ??
    ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    ΚΑΙ ΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σου πω κάτι. Για τη γιορτή της Μητέρας, είναι καλεσμένη στη Δράμα από την Ένωση Κυριών Δράμας. Ως δημοσιογράφος, υπόσχομαι να της κάνω μια ερώτηση σχετικά με το θέμα και ίσως να μας δώσει μια απάντηση! Για το αν έχει ρωτηθεί από άλλους τι εννοούσε και όλα αυτά, προσωπικά δεν το γνωρίζω.Αλλά πιστεύω ότι, αν ήμασταν εμείς στη θέση της και γνωρίζαμε όσα γνώριζε, προφανώς μπορούσε να διακρίνει κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ φίλε Θανάση για την άμεση ανταπόκριση
    στα σχόλιά μου.
    Σου εύχομαι να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με το ίδιο ήθος
    και υπευθυνότητα που διακρίνω στη στάση σου.
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πάντα ήταν Σχέδιο. Ο Λαός μας κοιμότανε, τον Λαό καθημερινά τον ενδιέφερε το ποδόσφαιρο και οι σκουπιδο-εκπομπές τών Πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών που στόχο έχουν την αποβλάκωση τού Λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψάξτε και διαβάστε γιά την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ανήκουν σε αυτήν ο Τρισέ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΣΥΜ. Ο Ύπνος τών Λαών είναι πολύτιμος γιά τούς Παγκόσμιους Άρχοντες Σιωνιστές τής Νέας Τάξης. Ξύπνα Λαέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς έχει δίκιο ΑΝΩΝΥΜΕ! Οι σκουπιδοεκπομπές είναι κι αυτές στο κόλπο! Χρόνια τώρα τα λέμε και τα γράφουμε... όμως ποιος ακούει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ