Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Άλλος για δήμαρχος στη Δράμα...















[Στις φωτο αριστερά ο Θωμάς Μαργαρίτης δήμαρχος Δράμας, και ο Κώστας Ευμοιρίδης νομάρχης Δράμας και οι δυο της Νεας Δημοκρατίας]

● Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, είναι η δήλωση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ότι, σήμερα ή αύριο, ο νομάρχης Δράμας κ. Κώστας Ευμοιρίδης πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Δράμας.

● Τη δήλωση αυτή έκανε χθες το πρωί στο τοπικό ραδιόφωνο του STAR και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της καλής δημοσιογράφου Ρίας Κυριακίδου «Λόγια σταράτα» ο κ. Κυριαζίδης, και έκανε όλη την πόλη χθες, να μιλάει γι’ αυτό το γεγονός. Αργότερα πάντως, ο νομάρχης Κ. Ευμοιρίδης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Προς το παρόν…

● Τώρα θα μου πείτε, τι είδηση είναι αυτή, εφόσον ο Κ. Ευμοιρίδης, και στις προηγούμενες εκλογές είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Δράμας, έστω μέσω φημών και δημοσιογραφικών κουτσομπολιών!

● Στο τέλος όμως, με πρωτοβουλία του ίδιου, και όταν βρέθηκε στη Δράμα ο τότε υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας, ως άλλος στρατηγός άνεμος, ανέλαβε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το πρωί μιας Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, σε μια παράσταση που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι θίασοι! Εκεί ήταν που ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης, του δώρισε το ρολόι του!

● Συμβολικό δώρο άραγε; Γιατί το ρολόι, δείχνει τον χρόνο που αρχίζει και τελειώνει. Για ποιον πρόκειται να τελειώσει ο χρόνος όμως; Δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο κ. Ευμοιρίδης. Πολλά και διάφορα, και είμαι σίγουρος ότι θα ζυγιάσει πράγματα και καταστάσεις πριν κάνει οποιοδήποτε βήμα.

● Πάνω απ’ όλα όμως, θα πρέπει να ξέρει, ότι, για την παράταξή του, θα είναι σαν να δίνει μια κλωτσιά στην καρδάρα και να χύνει όλο το γάλα. Αν δηλώσει υποψηφιότητα για το δήμο Δράμας, τότε θα είναι δύο οι υποψήφιοι; Και όπως ξέρουμε, όπου λαλούν πολλά κοκόρια… χάνονται οι δήμοι!

● ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ πλευρά όμως, είναι και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει εκδηλώσει ακόμα τις προθέσεις του, όσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία θα διεκδικήσουν το Δήμο Δράμας και τη Νομαρχία. Θα παραμείνει η ίδια κατάσταση; Ένα διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Δράμας, με Κυριάκο Χαρακίδη επίσημα και Ανέστη Τερζή ανεπίσημα; Ή μήπως θα υπάρξει κάποιο άλλο ενωτικό πρόσωπο;

● Όσον αφορά το ζήτημα της διεκδίκησης της Νομαρχίας από το ΠΑΣΟΚ, και εκεί πρόκειται να έχουμε εξελίξεις, μιας και τουλάχιστον ο Γιάννης Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής, προαλείφεται ήδη για την ηγεσία της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ «Υπερνομαρχία Πολιτών».

● Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε ανακατατάξεις προσώπων και στους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο, μιας και ήδη διαθέτει τη μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και με το νεοδημοκρατικό ηθικό αρκετά πεσμένο, θα κάνει τα πάντα για να πάρει τουλάχιστον τον μητροπολιτικό δήμο στο νομό.

● Βέβαια, εκκρεμεί ακόμα ο δεύτερος «Καποδίστριας», σύμφωνα με τον οποίο ο νομός Δράμας θα καταλήξει με δύο ή τρεις Δήμους γίγαντες! Αν αυτό γίνει εντός του 2010, σίγουρα θα αλλάξουν τα πάντα. Θα έχουν καταργηθεί οι Νομαρχίες, θα έχουμε εκλεγμένο περιφερειάρχη και γιγαντωμένους Δήμους, όπου οι δήμαρχοι θα κατέχουν μεγάλη εξουσία και θα διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά. Μικρές τοπικές κυβερνήσεις δηλαδή!

● ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ; Ναι, ότι, τελικά, οι φωτιές σ’ αυτή τη χώρα ξεκινούν μόνες τους, ή από τα κόλλυβα που ετοιμάζει μια γριούλα για το μνημόσυνο του μακαρίτη! Κι άντε μετά να τις συμμαζέψεις! Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον …στρατηγό άνεμο!

● Τελικά, σ’ αυτή τη χώρα, είμαστε για να μας κλαίνε και οι ρέγκες… Στις διάφορες εξουσίες έχουμε αυτούς που μας αξίζουν, γιατί αυτοί είμαστε. Μαλθακοί τύποι, μαλθακοί πολίτες, που χωνεύουμε ότι μας πουν στο γερό τσίγκινο στομάχι μας. Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι «τα λέω χοντρά», και ότι «ασκώ σκληρή κριτική». Μου το έχουν πει ήδη!

● Η πραγματικότητα όμως είναι τέτοια που με κάνει να εξεγείρομαι. Δυο ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν από τις φωτιές στο νομό Ηλείας, για να αποφασίσει να εκδώσει σχετικό πόρισμα είκοσι σελίδων (42/22.7.2009). (Δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19/10/2009). Το πόρισμα αυτό, με μαγικό τρόπο, είχε εξαφανισθεί προεκλογικά, για προφανείς λόγους.

● Σαράντα έξι (46) άνθρωποι, βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φωτιές. Κι όμως, κανένας απολύτως δεν φέρει καμία ευθύνη! Αυτό λέει το πόρισμα. Ο μόνος που φταίει είναι ο άνεμος. Καμία αρχή, δεν φταίει σε τίποτα απολύτως. Ούτε η Νομαρχία Ηλείας, ούτε ο Δήμος Ζαχάρως, ούτε η Ελληνική Αστυνομία της περιοχής, ούτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κανένας απολύτως, δεν έχουν ευθύνη για τον τραγικό θάνατο 46 ατόμων.

● Στην έκθεση γίνεται λόγος για μικρή υγρασία, υψηλές θερμοκρασίας, ισχυρό άνεμο και για τεράστιες φλόγες στα μέτωπα των πυρκαγιών που αναπτύχθηκαν από την …τερεβινθίνη, κύριο συστατικό του ρετσινιού, το οποίο εξατμιζόμενο δημιουργούσε ένα στρώμα ατμών εύφλεκτων ουσιών έμπροσθεν με αποτέλεσμα τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

● Καμία ευθύνη για τη Νομαρχία Ηλείας, η οποία δεν συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο, αφού «κανένα Συντονιστικό Όργανο δεν θα μπορούσε να ελέγξει την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς…». Καμία ευθύνη στο δήμαρχος της Ζαχάρως, ο οποίος δεν είχε φροντίσει να δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες στο δήμο του, παρ’ ότι είχε επιχορηγηθεί σχετικά.

● Τα πάντα λοιπόν, δούλεψαν τέλεια. Ούτε μία παράλειψη πουθενά. Σε καμιά υπηρεσία. Κι όμως, κάηκαν 46 άνθρωποι, κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, ζώα εργασίας και ζώα του δάσους, και κανένας δεν ευθύνεται, εκτός από τον άνεμο! Βάλτε φυλακή τον άνεμο! Αυτό είναι το ελληνικό κράτος, από το 1823 μέχρι σήμερα. Εντελώς ανεύθυνο!

4 σχόλια:

  1. Ο Ευμοιρίδης ζεί...στη Δράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ευμοιρίδης ζεί...στη Δράμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα από τη Δράμα, ναι, ο Ευμοιρίδης, ζει στη Δράμα! Εκτός αν το θέτεις ειρωνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ