Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πικρές αλήθειες!!!

ΣΤΗΝ ίδια περίπου λογική με το γερμανικό Focus, και η ολλανδική εφημερίδα De Pers, η οποία προ ημερών δημοσίευσε στο εξώφυλλό της μια μονταρισμένη φωτογραφία, με ένα εκκλησάκι στη Σαντορίνη, να έχει την τουρκική σημαία στον τρούλο του!

M Σωστή πρόκληση, μη μου πείτε! Η ολλανδική εφημερίδα, αναφέρει ότι «εν όψει πτώχευσης Τούρκοι επενδυτές βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα». Στο εν λόγω δημοσίευμα, ο συντάκτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι εν μέσω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας «Τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να αγοράσουν Ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, ακόμη και σύνολο νησιών».
M «Η ελληνική κυβέρνηση», συνεχίζει το δημοσίευμα, θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ καθώς και τα λιμάνια της χώρας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και ορισμένους αερολιμένες. Περιγράφοντας την κατάσταση στην ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία, ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρει ότι οι Έλληνες διπλωμάτες, «σφουγγαρίζουν τους διαδρόμους αφού τα χρήματα δεν επαρκούν για να συντηρήσουν προσωπικό καθαρισμού».
M Ας πούμε ορισμένες αλήθειες. 1. Από μια μεριά η εφημερίδα έχει δίκιο! Η Τουρκία είναι πανέτοιμη να χιμήξει, κυριολεκτικά, στην Ελλάδα, και να πάρει ό,τι μπορεί. Αμφιβάλλει κανείς περί αυτού; Μόλις προ ημερών δημοσιεύαμε αποκαλύψεις ελληνικών εφημερίδων, σύμφωνα με τις οποίες τουρκικά κεφάλαια ετοιμάζονται να εξαγοράσουν τη μεγάλη συνεταιριστική βιομηχανία τσιγάρων ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη!
M 2. Πιστεύει κανείς ότι, όταν δοθεί το πλήρες σήμα ξεπουλήματος των ελληνικών λιμανιών, η Τουρκία δεν θα διαθέσει τεράστια κεφάλαια για να αγοράσει ένα οποιοδήποτε ποσοστό μετοχών; Αν δεν το κάνουν οι Τούρκοι, σίγουρα θα μουντζώνουν αργότερα τους εαυτούς τους! Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να επεκταθεί με κάθε τρόπο προς την Ελλάδα!
M 3. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας: η Τουρκία αμφισβητεί ξεκάθαρα τα ελληνικά νησιά και τα έχει πάρει με τη σειρά: Ίμια, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Καστελόριζο και ποιος ξέρει ποιο άλλο έχει σειρά αύριο! Η ελληνική εξωτερική διπλωματία, αν δεν κοιμάται όρθια, σίγουρα είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την τρομερή επίθεση που δέχεται σήμερα η Ελλάδα από την Τουρκία, η οποία καθημερινά πετυχαίνει και μια αμφισβήτηση. Η Ελλάδα χάνει έδαφος και θαλάσσια ύδατα συνεχώς. Με την Τουρκία και την ανάδελφη Ελλάδα (πού είσαι Σαρτζετάκη), δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη σε καμιά διεθνή δύναμη να μας προστατεύσει!
M Οι αλήθειες είναι πολλές. Μπορεί να μας πικραίνει το εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας, μπορεί να πονάει στις καρδιές μας, μπορεί οι Ολλανδοί να είναι φιλότουρκοι (άλλωστε ποτέ δεν ήταν φίλοι της Ελλάδας), όμως αυτό το εξώφυλλο θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους!
M Και η ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια; Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, διακρίνονται, θα έλεγε κανείς, για μια φιλοτουρκική προσέγγιση σε διάφορες βαθμίδες, στα δήθεν πλαίσια της ειρήνης και της φιλίας! Μόνο που το καθεστώς της Τουρκίας δεν καταλαβαίνει από αυτά, παρά μόνο την επεκτατική του πολιτική σκέφτεται!

Άλλη μια πικρή αλήθεια!
ΜΑΣ ενοχλούν τα ξένα περιοδικά και οι εφημερίδες που μας τα χώνουν χοντρά και μας γελοιοποιούν, όμως ακόμα δεν έχει δει τους Έλληνες να διαμαρτύρονται στα όσα συμβαίνουν με την εθνική πολιτική της χώρας απέναντι στην Τουρκία.
M Για παράδειγμα, ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα, είναι εκείνοι που έχουν διαμαρτυρηθεί για την πολιτική μας απέναντι στον επεκτατισμό της Τουρκίας, για τις αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, για όλα όσα συμβαίνουν στη Θράκη. Όσον αφορά το ζήτημα της Θράκης, εκεί γίνονται σημεία και τέρατα, η Τουρκία έχει σχεδόν καταλάβει την περιοχή, περνάει ό,τι θέλει μέσα από φιλοτουρκικούς νόμους των ελληνικών κυβερνήσεων, το τουρκικό Προξενείο σχεδόν διοικεί την περιοχή, και στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο, το θέμα αυτό είναι εξαφανισμένο, λες και δεν υπάρχει.
M Κάποιοι μάλιστα «δικοί μας», επιμένουν να μιλούν και για τουρκική μειονότητα αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας. Μέχρι και με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, το υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, ανακηρύσσεται σε μνημείο!!! (Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά).
M Ένα σπίτι για το οποίο υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες από ιστορικούς, αν ήταν πραγματικά αυτό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ! Αλλά και να ήταν έτσι, η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη! Και όλα αυτά, με μια απόφαση ενός από τους πλέουν φιλότουρκους δημάρχους της Θεσσαλονίκης, όπως αποδεικνύεται με τις πράξεις του, του Γιάννη Μπουτάρη!
M Όπως και να ’χει, μπορεί ναι μεν ο Ατατούρκ να γεννήθηκε κάπου στη Θεσσαλονίκη, όμως ήταν ο μεγαλύτερος σφαγέας και εχθρός των Ελλήνων και του Ελληνισμού! Το σπίτι αυτό που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, χρησιμοποιήθηκε από τους Τούρκους για την προβοκάτσια που προκάλεσαν τα Σεπτεμβριανά του 1955!
M Και μετά μας φταίνε οι Ολλανδοί!!!

Μποϊκοτάζ!
ΚΑΤΑ καιρούς, διάφορες χώρες, φαίνεται να μας ενοχλούν με την συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουμε σήμερα, η Ολλανδία με το δημοσίευμα εφημερίδας της. Άλλοτε είναι η Γερμανία, που ως κυβέρνηση με τη νοοτροπία της αλλά και πολλά μέσα ενημέρωσης αυτής της χώρας, οξύνουν πράγματα και καταστάσεις!
M Πολλές φορές, υπάρχουν δημοσιεύματα που μας ενοχλούν άσχημα. Ή γίνονται άλλες καταστάσεις που μας εξωθούν! Και κατά καιρούς, έχουν ακουστεί φωνές για μποϊκοτάζ σε διάφορα προϊόντα! Κι όμως, στην Ελλάδα, ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο!
M Για παράδειγμα, μια χαρά θα μπορούσαμε να μποϊκοτάρουμε ολλανδικά προϊόντα, μέχρι οι Ολλανδοί να ζητήσουν συγγνώμη! Μην ξεχνάτε ότι η Τουρκία το έχει κάνει, και μάλιστα μέσω κυβερνητικού επιπέδου. Όταν παλαιότερα είχε μποϊκοτάρει τα ιταλικά μακαρόνια, οι Ιταλοί έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν συγγνώμη! Κι όμως, εμείς εδώ, τίποτα. Μόνο κάτι ξεχασμένες φωνές που δεν τις ακούει κανένας!!!
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ