Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Δράμας στην Ώρα της Γης

ΤΗ συμμετοχή του στη λεγόμενη «Ώρα της Γης», αποφάσισε ο Δήμος Δράμας. Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου και από ώρα 8.30 μέχρι 9.30 το βράδυ, θα σβήσει για μια ώρα τα φώτα στις υπηρεσίες του Δήμου.

M Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «πρόκειται για μια παγκόσμια εκστρατεία που διεξάγεται με φόντο τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη… Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπική δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μιας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του πλανήτη».
M Παραμύθια της Χαλιμάς!!!  Πρόκειται για μια παγκόσμια ανοησία, καθώς καλούνται οι πολίτες να σβήσουν τα φώτα τους, έστω και για μια ώρα, ενώ επί της ουσίας, οι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος και καυσίμων, δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό. Αν θέλουν να κάνουν οικονομία, να κάνουν καθημερινή οικονομία.
M Για παράδειγμα, όταν μπαίνεις στα γραφεία του Δημαρχείου, ή ακόμα και στη Νομαρχία Δράμας, να μην γίνεσαι μούσκεμα από τη ζέστη, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται τεράστια σπατάλη πετρελαίου θέρμανσης. Όταν μπαίνεις στα γραφεία του Δήμου Δράμας, στις δημόσιες υπηρεσίες στο διοικητήριο, στις τράπεζες και σε άλλους δημόσιους χώρους, η ζέστη είναι τέτοια που κάνεις σάουνα!
M Εκεί να κοιτάξουν να κάνουν οικονομία ρεύματος και καυσίμων οι Δήμοι και οι υπηρεσίες κι ας αφήσουν κατά μέρος τις ανοησίες περί «Ώρα της Γης» για να σβήσουν τα φώτα για μια μέρα, και ειδικά Σάββατο βράδυ! Αλήθεια, κύριε Χαρακίδη… πόσες λάμπες ακριβώς θα σβήσουν το Σάββατο βράδυ στις κλειστές υπηρεσίες του Δήμου; Θα σβήσετε και τα φώτα στους δρόμους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ