Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το τουρκικό παιχνίδι στη Θράκη

Στη φωτογραφία, ο αιρετός πλέον περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, υποδέχεται στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή τον ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην άκρη αριστερά ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Δεξιά και πίσω από τον κ. Γιαννακίδη ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Κοτζάμ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είναι αυτός! Νταβούτογλου με τ’ όνομα, που λένε! Πώς να μην τον υποδεχθείς μετά βαΐων και κλάδων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης; Ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, δείχνει πόσο χαρούμενος είναι που είχε την χαρά και την τιμή!

M Φυσικά, λίγες ώρες πριν, ο Νταβατούγλου μπορούσε μια χαρά να αμφισβητεί το Καστελόριζο, ότι «ανήκει στο Αιγαίο», αν και διόρθωσε τη δήλωσή του ότι είναι «υπό ελληνική κυριαρχία». Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι της Τουρκίας στη Θράκη καλά κρατεί! Και γι’ αυτό το άγριο παιχνίδι που γίνεται από τουρκικής πλευράς, προφανώς ούτε λέξη ακούγεται δημόσια! Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες, προφανώς λέγονται πολλά και διάφορα! Εκτός κι αν ακόμα κι εκεί, η Ελλάδα, σφυρίζει αδιάφορα!
M Για να καταλάβουμε τι παιχνίδι παίζεται στη Θράκη, ο νυν βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, σε εκλογές που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής μειονότητας της Θράκης», η οποία καθοδηγείται από το τουρκικό προξενείο. Στη θέση αυτή διαδέχεται τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, με τον οποίο βρισκόταν εδώ και καιρό σε κόντρα για τον έλεγχο της μειονότητας, δεδομένου πως σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της εκλογής των μουφτήδων, οι τελευταίοι θα είναι πολιτικά αναβαθμισμένοι.
M Αλήθεια, τι περιμένει το ΠΑΣΟΚ για να το διαγράψει και κάτι τέτοιους να τους εκδιώξει οριστικά από το πολιτικό παιχνίδι; Τα ελληνικά κόμματα, προκειμένου να έχουν με το μέρος τους το μειονοτικό στοιχείο των Πομάκων και των υπόλοιπων που δηλώνουν Τούρκοι, πέφτουν στην παγίδα των διαφόρων που παρουσιάζονται ως μειονοτικοί, επί της ουσίας όμως είναι πληρωμένοι πράκτορες της Τουρκίας και παίζουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου για τον έλεγχο της Θράκης, με οποιοδήποτε τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ