Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Από παντού καταστροφή!

ΟΠΟΙΟ δρόμο κι αν διαλέξεις, θα σε περιμένει η καταστροφή. Η ανθρώπινη πρακτική δεν έχει πλέον λογική, δεν έχει διέξοδο. Ο πολιτισμός μας, έτσι όπως τον έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα στον πλανήτη, βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο. Γύρω μας παντού υψωμένα τείχη του πολέμου και της καταστροφής!

M Χωρίς λογική, χωρίς συνεργασία, χωρίς διεξόδους. Και αυτό βλέπουμε τις μέρες αυτές μπροστά μας. Την απειλή της καταστροφής σε όλο της το μεγαλείο. Από τη μια στην Ιαπωνία, από την άλλη στη Λιβύη. Στο ίδιο έργο θεατές θα λέγαμε, όμως αυτή τη φορά τα σημάδια είναι περισσότερο από ξεκάθαρα όσο ποτέ.
M Η άνοδος και η πτώση του ανθρώπου και του πολιτισμού που έπλασε, σε όλο τους το μεγαλείο. Μπορεί η Ιαπωνία να άντεξε στον μεγάλο σεισμό, μπορεί να στάθηκαν όρθια τα ειδικώς κατασκευασμένα σπίτια της, όμως το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα έμελλε να διαλύσει τα πάντα. Και ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι μόνο στην ιαπωνική γλώσσα υπάρχει η λέξη «τσουνάμι». Το τεράστιο τσουνάμι που διαλύει, που σκοτώνει.
M Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η φύση είναι δυνατότερη από τον άνθρωπο. Από τον άνθρωπο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη στο έπακρο, μέχρις εξαντλήσεώς τους και τώρα καλείται να πληρώσει «τα σπασμένα», με τίμημα τον ίδιο τον πολιτισμό του που με τόσο κόπο έκτισε και που η φύση είναι ικανή να τον διαλύει σε δευτερόλεπτα.
M Ο λόγος για τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας. Αδιάφορο ίσως ότι ανήκουν σε ιδιώτες που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και τα ελλιπή μετρά ασφαλείας, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι αν ήταν υπό τον έλεγχο του ιαπωνικού κράτους θα μπορούσε να ήταν καλύτερα! Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής. Ο άνθρωπος έχει εφεύρει ο ίδιος τα όπλα της αυτοκαταστροφής του. Ορίστε λοιπόν, πως ένας – δυο μεγάλοι σεισμοί, θα μπορούσαν να βυθίσουν τον πλανήτη στο θάνατο!
M Από την άλλη πλευρά η Λιβύη. Η απόδειξη ότι ο πόλεμος καραδοκεί σε κάθε γωνιά του κόσμου μας. Δεν έχει σημασία το πώς αντιδράς απέναντι σ’ αυτούς που εξουσιάζουν τον πλανήτη. Σημασία έχει, ότι, θέλουν να ελέγξουν τον πλουτοπαραγωγικό σου τόπο. Είτε με τη δικαιολογία μιας επανάστασης, είτε με τη δικαιολογία ενός στυγνού δικτάτορα που βομβαρδίζει τον λαό του, με οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία, οι πολέμαρχοι του πλανήτη ξέρουν πώς να διαλύσουν μια χώρα και να επιβάλουν τον δικό τους έλεγχο.
M Υπάρχει πλέον μια παγκόσμια σταθερά: κι αυτή δεν είναι η Ειρήνη, αλλά ο Πόλεμος και ο βομβαρδισμός! Ο ανθρώπινος πολιτισμός όπως τον γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, πνίγεται κυριολεκτικά μέσα στο αίμα του. Και όλα αυτά, στη Νέα Παγκόσμια Τάξη, όπου τα πάντα ανήκουν σε μια κοινή ομάδα που δεν πιστεύει, σαφώς, στη δημοκρατία και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αξιών, τροφής, χρήματος.
M Ο παγκόσμιος έλεγχος του χρήματος και της διατροφής, επιβάλει όλα αυτά τα πολεμικά παιχνίδια. Και μέσα σ’ όλα αυτά, η πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας, η οποία έρχεται να αποδείξει το μεγαλείο της φύσης αλλά και την ανικανότητα του ανθρώπου να ελέγξει τις δυνάμεις του και την αυτοκαταστροφή του. Αλλά ταυτόχρονα και την απληστία του ανθρώπου για τον πλούτο.
M Το μέλλον είναι ο πόλεμος και η καταστροφή. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να διανύουμε τα τελευταία μέτρα της ανθρώπινης Ιστορίας, έτσι την έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Μια νέα εποχή παγκόσμιου ελέγχου ξημερώνει και η επιχείρηση της «Αυγής της Οδύσσειας» είναι πλέον μπροστά μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ