Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δωρεάν Παιδεία; Μην αυθαδιάζεις…

ΕΔΩ που φτάσαμε έχουμε πολλά να δούμε ακόμα! Και σίγουρα είμαστε μάλλον στην αρχή, μιας και τα πράγματα θ’ αρχίσουν να δυσκολεύουν περισσότερο. Ένα από τα κοινωνικά αγαθά που πλήττονται άμεσα, είναι και η Παιδεία! Και μάλιστα πλήττονται ανεπανόρθωτα!

M Εδώ και δυο χρόνια, τα βιβλία των αγγλικών στα σχολεία της δωρεάν δημόσιας Παιδείας, δεν είναι πλέον προσφορά της Πολιτείας, αλλά οι μαθητές αναγκάζονται να τα αγοράζουν. Σε άλλα σχολεία τα αγοράζουν οι ίδιοι οι γονείς, σε άλλα σχολεία τα αγοράζουν οι Σχολικές Επιτροπές.
M Σε σχετικό ρεπορτάζ  της Στέλας Σταυρίδου που δημοσίευσε ο «Πρωινός Τύπος» το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου, υπήρξε προ ημερών ένα περιστατικό σε σχολείο της Δράμας, όπου αναδεικνύεται χαρακτηριστικά το ενδεικτικό κλίμα της εποχής. Πρόκειται για την καταγγελία μιας μητέρας, της οποίας ο γιος, μαθητής λυκείου, παραπέμφθηκε στο διευθυντή του σχολείου από καθηγήτρια των αγγλικών, όταν αυτός παραπονέθηκε: «… τι είδους δημόσια παιδεία έχουμε στη χώρα μας;»
M Προφανώς η κυρία καθηγήτρια εξέλαβε ως παράλογη την αντίδραση του μαθητή και τον παρέπεμψε στον διευθυντή, ενώ τηλεφώνησε και στη μητέρα του να της ζητήσει και τα «ρέστα» από πάνω!
M Τέτοια κατάσταση λοιπόν στην ελληνική δημόσια και δωρεάν Παιδεία μας! Όταν ο μαθητής ζητάει να απολαμβάνει τα αγαθά της δημόσιας δωρεάν Παιδείας που δικαιούται από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, τότε η καθηγήτρια τον παραπέμπει για αυθάδεια στον διευθυντή του σχολείου! Πραγματικά, τέτοια κατάντια δεν την περιμέναμε, ή τουλάχιστον δεν περίμενε να τη δει ο υπογράφων τη στήλη!
M Το να ζητάς δημόσια και δωρεάν Παιδεία, είναι πλέον αυθάδεια και τιμωρείται, προφανώς, με επίπληξη! Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, γιατί ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον… αν αυτό στοιχειοθετεί αδίκημα για αποβολή του μαθητή ή ακόμα και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος! Τέτοια κατάντια λοιπόν!!!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ