Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

«Το πελατειακό κράτος οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας»

Βαγγέλης Ζορκάδης: «Απαιτείται μια συνολικά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Ευρώπης»

Εξελέγη η Πολιτική Επιτροπή της οργάνωσης Δράμας - Τα ονόματα των 6 συνέδρων




ΠΕΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Δράμα. Σε αυτήν παραβρέθηκε το μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της Πολιτικής Επιτροπής Δημοκρατικής Αριστεράς Βαγγέλης Ζορκάδης.
Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος, εν όψει του πρώτου και ιδρυτικού συνεδρίου του, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Παράλληλα, εξελέγη η Πολιτική Επιτροπή της οργάνωσης Δράμας και οι Δραμινοί σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.
Συγκεκριμένα, στην 9μελη Πολιτική Επιτροπή Δράμας εξελέγησαν οι:  Ξένια Αργυροπούλου, Κυριάκος Κωνσταντινίδης, Στέλιος Μαστάβαλης, Τάσος Πούλιος, Χρήστος Φουτσιτζής, Χρήστος Χατζηγεωργίου, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, Χρήστος Χρηστίδης και Παναγιώτης Χρόνης. Εξάλλου, αναδείχθηκαν οι 6 σύνεδροι οι οποίοι είναι οι: Ξένια Αργυροπούλου, Κυριάκος Κωνσταντινίδης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Τίμος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου και Χρήστος Χρηστίδης και ο Κώστας Μαστάβαλης ως παρατηρητής.

Β. Ζορκάδης: «Αξία στις αξίες της Αριστεράς»
Από την πλευρά του το μέλος της Ε.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βαγγέλης Ζορκάδης, δήλωσε: «Ξεκινάμε σήμερα, και στην πόλη της Δράμας, τις προσυνεδριακές διαδικασίες εν όψει της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Φιλοδοξία μας ήταν, και είναι, η δική μας Αριστερά να είναι και Αριστερά και Δημοκρατική. Εργαζόμαστε όλοι, με τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις και τις ιδέες μας, με στόχο να προσθέσουμε αξία στις αξίες της Αριστεράς. Να μετατοπιστεί η πολιτική ζωή του τόπου προς τα αριστερά για να απαντηθούν τα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν με την ιδεολογία τους, με τις πρακτικές τους, με το «πελατειακό κράτος» που οικοδόμησαν, τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας να απαντήσουν στα μεγάλα προβλήματα με επικοινωνιακά τρικ και κόλπα. Η δική μας Αριστερά θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα με προγραμματικό και πειστικό λόγο στην κοινωνία, προσεγγίζοντας από μια αριστερή σκοπιά την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα».

«Απαιτείται μια συνολικά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Ευρώπης»
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Ζορκάδης τόνισε: «Είπαμε από την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι η κρίση δεν ήρθε στη χώρα μας με το Μνημόνιο. Η κρίση έφερε το Μνημόνιο και την κρίση έφεραν οι πολιτικές οι οποίες ασκήθηκαν από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα. Εάν δεν ξεπεραστούν οι πολιτικές που ασκήθηκαν από αυτά τα δύο κόμματα είναι δύσκολο το ξεπέρασμα της κρίσης. Πρέπει να τονίσουμε  ότι η κρίση, την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, δεν έχει μόνο εθνικά χαρακτηριστικά αλλά είναι παγκόσμια. Τα θετικά μηνύματα για το ξεπέρασμα της θα έρθουν όταν το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, αντιληφθεί ότι απαιτείται μια όντως πειστική, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Ευρώπης στο σύνολο της. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που περνάει η χώρα μας αυτήν την περίοδο».

«Στην Αριστερά υπάρχουν πολιτικές και προγραμματικές αντιθέσεις»
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας κομμάτων από το χώρο της Αριστεράς,  ο κ. Ζορκάδης σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές αντιθέσεις, πολιτικές και προγραμματικές. «Θα είναι εθελοτυφλία, στο όνομα της ενότητας της Αριστεράς να αγνοεί κανένας αυτές τις αντιθέσεις. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει η Αριστερά είναι να διεκδικεί και να συγκρούεται. Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, δηλώσαμε από την αρχή ότι δεν θα προσχωρήσουμε σε καμία συμμαχία προθύμων που θα θέλουν να βλέπουν τη χώρα τους να καταστρέφεται για να δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν πολιτικά. Πολύ περισσότερο, δεν θα προσχωρήσουμε σε καμία συμμαχία προθύμων που θέλουν να σέρνουν τη χώρα τους σε άρματα πολιτικά τα οποία καθημερινά, ενώ θα αποτρέπεται η χρεοκοπία της χώρας, θα χρεοκοπούν τους πολίτες αυτής της χώρας» είπε ο κ. Ζορκάδης.
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ