Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Άρχισαν τα όργανα!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το καταλάβατε, αλλά μόλις άρχισαν τα όργανα για τη δημοτική αρχή του Κυριάκου Χαρακίδη! Και δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσει, κι ας λέει ο ίδιος ότι είναι διαφορετικά!

M Είναι γνωστές οι θέσεις του δημάρχου Δράμας Κ. Χαρακίδη για την κατάσταση του νέου κτιρίου του δημοτικού μεγάρου και όσα έκανε ο ίδιος και η παράταξή του για τη μη αποδοχή του έργου. Όπως γνωστό, το δημοτικό συμβούλιο απασχολήθηκε πολλές ώρες μ’ αυτό το ζήτημα, και τελικά με πλειοψηφία και μόνο, κατέληξαν πριν από μερικές εβδομάδας, να μην αποδεχθούν το έργο του νέου δημαρχείου, με το συμπέρασμα ότι αυτό έχει διάφορα προβλήματα. Και ακόμα, η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί στα δικαστήρια, καθώς ανακλήθηκε ακόμα και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της δημοτικής αρχής του Θωμά Μαργαρίτη από το 2007.
M Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ξεσπάσει τελικά ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, ο οποίος έφτασε στο σημείο προχθές να εκδώσει σχετική δημόσια «δήλωση – καταγγελία», την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του Παναγιώτης Ευθυβούλης. Η χαρακτηριστική βολή για τον Σύνδεσμο, ήρθε μετά από μια νέα απόφαση του Δήμου Παρανεστίου, ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε σε «ανάκληση» εγκεκριμένης, οριστικοποιημένης και σε κάθε περίπτωση, κατά την κείμενη νομοθεσία, ανέκκλητης απόφασης, σχετικής με την εκτέλεση σύμβασης δημοσίου έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής!
M Η καταγγελία του Συνδέσμου Εργοληπτών δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο του «Π.Τ.» και, αφού επισημαίνεται ότι οι ανακλήσεις αυτές είναι παράνομες και εκθέτουν πολιτικά και  νομικά τις δημοτικές αρχές, εμπλέκουν τις εργοληπτικές επιχειρήσεις σε εξαντλητικές δικαστικές περιπέτειες.
M Μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Εργοληπτών σημειώνει: «Δεν επιτρέπεται σε μια σύγχρονη κοινωνία, ο εργοληπτικός κόσμος να γίνεται όμηρος μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και διαφωνιών νέας και παλαιάς δημοτικής αρχής και οι Δραμινοί εργολήπτες δεν πρόκειται να το αποδεχτούν».
M Δύσκολη προβλέπεται η κατάσταση για τον νέο δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη. Τα έβαλε με τους μηχανικούς και τους εργολήπτες και αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Αν αυτή η κόντρα συνεχιστεί σε επίπεδο αντεγκλήσεων, μάλλον δεν θα του βγει σε καλό! Και ο ίδιος γνωρίζει καλά, ότι, οι μηχανικοί και οι εργολήπτες, στηρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στις εκλογές και όχι μόνο!
M Και αυτό το έκαναν σαφές και ξεκάθαρο χθες στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Δράμας Κ. Χαρακίδη. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, του έθεσαν το ζήτημα των επόμενων εκλογών, των ψήφων και ίσως ακόμα και έντονων διαμαρτυριών στο μέλλον (βαχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο)! Ναι μεν προσπάθησε ο δήμαρχος να τους πει ότι τους συμπαραστέκεται, αλλά μάλλον δεν τους έπεισε… μέχρι η συμπαράστασή του να αρχίσει να μεταφράζεται σε πράξεις!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ