Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

ΤΟΝ τελευταίο καιρό κάνουμε διάφορες συγκρίσεις της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα με άλλες χώρες. Κάποιοι βάζουν την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Τυνησία, την Αίγυπτο και ίσως και τη Λιβύη! Κάποιοι ονειρεύονται την πλατεία Συντάγματος να μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ.

M Κάποιοι άλλοι επιθυμούν να γίνουμε Σουηδία ή Φινλανδία! Κάποιοι ονειρεύονται να φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο της Γερμανίας! (Καλά, τώρα… αυτό είναι όνειρο δεκαετιών!!!). Το κακό μ’ αυτή τη χώρα, είναι ότι έχει όλες τις παθογένειες των κοινωνιών, όσες έχουν όλες οι χώρες του πλανήτη μαζί! Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο απροχώρητο. Κάποιοι σ’ αυτή τη χώρα ονειρεύονται Μεταξάδες και Παπαδοπουλέους!
M Η γνωστή λογική ότι «ένας Παπαδόπουλος θα σώσει τη χώρα», ή «ένας Μεταξάς μας χρειάζεται», να βάλουν την κατάσταση σε τάξη, κατ’ εμέ είναι ξεπερασμένη. Δεν μπορείς να επιστρέφεις πίσω σε πολιτικές αδιέξοδες. Μπορεί η κατάσταση να έχει φτάσει όντως σε αδιέξοδο σήμερα, αλλά δεν είναι σοφό να επιστρέφουμε σε δικτατορικά πολιτεύματα. Μήπως δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις διαφορετικές;
M Λύση μπορούμε να βρούμε. Και αυτή είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Επιτέλους, θα πρέπει όλοι μαζί να δούμε το πρόβλημα. Όλα τα κόμματα, τα καλά στελέχη, έξυπνοι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, επιστήμονες, προσωπικότητες. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα εθνικής πολιτικής. Άμεσα μέτρα μεταναστευτικής πολιτικής. Κεντρικός συντονισμός για τη δημιουργία έργων με μόνο στόχο και σκοπό αναπτυξιακή πρακτική και την καταπολέμηση της ανεργίας. Καταπολέμηση της εγκληματικότητας και πραγματική προστασία του πολίτη.
M Θα πρέπει να βρεθούν δύο, τρία, πέντε σημεία πάνω στα οποία θα συμφωνηθεί μια κοινή πολιτική για την επιβίωση της χώρας και τη σωτηρία της. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να ενεργεί εν λευκώ για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και να τη βουλιάζει στον άπειρο πάτο του βαρελιού! Επιτέλους, αυτό πρέπει να σταματήσει!
M Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή. Μακριά από φασίστες, από εθνικόφρονες, από δικτατορίσκους, από στρατοκρατικά καθεστώτα, από φεουδαρχικές τακτικές, από γκεμπελίσκους απέναντι στις δημοκρατικές και προοδευτικές φωνές και άλλα παρόμοια! Χωρίς λογοκρισίες, χωρίς ποινικοποίηση της σκέψης και της γνώμης, χωρίς νόμους Γκεϋσώ!!! Κι αυτό το λέω, επειδή φοβάμαι ότι θα παρερμηνευθούν τα λόγια μου! Η Ελληνική Δημοκρατία χρειάζεται την προστασία των πολιτών της! Εδώ και τώρα…
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ