Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Μια θεατρική παράσταση για τον αυτισμό

Από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη», και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ευόσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός»


ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ Σάββατο 2 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και άρχισε να ισχύει από το 2008. Σκοπός της είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει  να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.
Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

Θεατρική παράσταση στη Δράμα
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη», σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ευόσμου Θεσσαλονίκης «Κοσμάς ο Αιτωλός», παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Η γελάδα».
Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Ναζίμ Χικμέτ, για γερά στομάχια! Μια κωμωδία «θρίλερ», όπως χαρακτηρίζεται.
Ο εγκέφαλος ήταν η μάνα.
Το "έγκλημα" έγινε σπίτι της...
Θύματα τα παιδιά της και όχι μόνο...
Το φονικό όπλο: "Η ΓΕΛΑΔΑ"
Η αναπαράσταση του "εγκλήματος" Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στις 18:30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Τιμή εισόδου: 5 Ευρώ (για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου "Αλκυόνη").

Λίγα λόγια για το έργο...
Η ιστορία διαδραματίζεται στο χτες.... ίσως και στο σήμερα... κι ελπίζω  να μη την δούμε να συμβαίνει κι αύριο.
 Λίγο ή πολύ όλοι μας έχουμε δεχθεί πιέσεις από τους γονείς μας να κάνουμε ή να γίνουμε αυτό που οι ίδιοι ονειρεύτηκαν για μας. Πολλές φορές η επιθυμία τους είναι αντικειμενικά αδύνατη, όμως οι ίδιοι αρνούνται να το αποδεχθούν. Έτσι και στο έργο που θα δείτε η μάνα έχει κάνει τα δικά της σχέδια για το μέλλον και το επάγγελμα των παιδιών της αγνοώντας την «αδυναμία» τους και παρά τις οικονομικές αντιξοότητες προσπαθεί να φτάσει στο στόχο της. Η «λύση» της γελάδας που θα την βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο ίσως να μην ήταν η καλύτερη... Οι καταστροφές διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι νάρθει η απρόσμενη λύτρωση...
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ