Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Βούλγαροι έκλεβαν πατάτες από το Οχυρό Κ. Νευροκοπίου

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ κι αυτό! Εννέα Βούλγαροι, όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν στον Οχυρό Δράμας, να κλέβουν πατάτες μέσα από το χωράφι! Πρόκειται για πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 47 ετών.

M Η κλοπή έγινε το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου και όπως μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, οι εν λόγω υπήκοοι Βουλγαρίας, «συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να προβαίνουν αυθαίρετα σε εξαγωγή πατάτας (κλοπή) με γεωργικά εργαλεία και έχοντας ήδη φορτώσει 30 σακιά πατάτες, συνολικού βάρους 900 κιλών, σε αυτοκίνητο τύπου mini bus». Η αξία τους υπολογίζεται στα 450 ευρώ σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.
M Στην κατοχή των συλληφθέντων μάλιστα, βρέθηκαν επίσης 220 διακόσια είκοσι κενά σακιά χωρητικότητας τριάντα κιλών και οκτώ γεωργικά εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο των δραστών. Κατά την προανάκριση που ακολούθησε, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, έγινε γνωστό ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23-3-2011 έως 25-03-2011, εκλάπησαν από το ίδιο χωράφι, δεκατέσσερις χιλιάδες 14.000 κιλά πατάτας, αξίας επτά χιλιάδων πεντακοσίων 7.500 Ευρώ.
M Ορίστε λοιπόν, πού φτάσαμε! Άρχισαν να κλέβουν και πατάτες μέσα από το χωράφι για να τις πουλήσουν. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Δράμα, από τότε που άνοιξαν τα σύνορα με το τελωνείο Εξοχής. Και οι κλοπές που έχουν συμβεί είναι πολλές και διάφορες. Απορία έχω, πώς και πού θα πωλούσαν αυτές τις πατάτες!
M Για παράδειγμα, θα τις περνούσαν από τη δίοδο της Εξοχής προς την Βουλγαρία; Και πώς θα περνούσαν τα σύνορα; Για να μάζευαν αυτοί τόση πατάτα, σημαίνει ότι ήξεραν τον τρόπο να τις περάσουν. Θα τις διοχέτευαν απευθείας στην ελληνική αγορά; Σε κάποια λαϊκή αγορά σε κοντινό νομό. Χωρίς τιμολόγια και αποδείξεις; Θα τις πουλούσαν λαθραία στις γειτονιές με τη γνωστή μέθοδο «έλα, ωραία πατάτα Νευροκοπίου έχω… έλα κυρία μου να πάρεις!»;
M Απόδειξη για άλλη μια φορά, ότι με τις τόσες κλοπές που συμβαίνουν από υπηκόους Βουλγαρίας στην περιοχή της Δράμας, ότι δεν γίνεται σωστή φύλαξη. Κλέβουν από σίδερα, καλώδια διαφόρων ειδών, τώρα πατάτες και ποιος ξέρει τι άλλο! Η σωστή φύλαξη πρέπει αφενός να γίνεται στα σύνορα και ο σωστός έλεγχος, που σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αλλά κι από την άλλη, αποδεικνύεται ότι η Αγροφυλακή είναι απαραίτητη, έστω με την όποια μορφή κι αν υπάρχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ