Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το μεγάλο παραμύθι συνεχίζεται!

ΑΓΝΩΣΤΟ προς τα πού οδεύει η χώρα και κυρίως, πού το πάει αυτή η κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου. Εδώ και τρεις μέρες, έχουν βγει λυτοί και δεμένοι, να μας πείσουν για την μεγάλη επιτυχία του ΓΑΠ, όσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης. Τόσος ντόρος γίνεται, λες και κέρδισαν τη μάχη στα Δερβενάκια!

M Τέτοια πρεμούρα, να μας εξηγήσουν ότι κερδίσαμε μία μονάδα στα επιτόκια και μερικά χρόνια στην αποπληρωμή. Ακόμα κι εκείνος ο περίφημος Κώστας Χαρδαβέλας, βγήκε με άρθρο του με έναν απρεπή τίτλο, να μιλήσει κατά όλων αυτών που μιλούν για πτώχευση! Τέτοια πρεμούρα δηλαδή…
M Όμως κανένας απ’ όλους αυτούς δεν βγήκε να μας πει για το επόμενο μνημόνιο, για τους επόμενους φόρους, για τις επόμενες μειώσεις στις συντάξεις, στους μισθούς, στις αποδοχές! Τέτοια πρεμούρα τρομερή να μας εξηγήσουν τη δήθεν επιτυχία τους, που καταντάει ύποπτο!
M Την ίδια ώρα, υπήρξε ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από κάποιον άγνωστο, τον οποίο αναζητά ο εισαγγελέας, ο οποίος διέδιδε φήμες ότι η χώρα χρεοκόπησε και καλά θα κάνουμε να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες. Προφανώς δεν τους ενόχλησε η λέξη χρεοκοπία, αλλά το ότι ξεσήκωνε τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Εκεί παίζεται τώρα το μεγάλο παιχνίδι, να σώσουν τις τράπεζες! Γιατί αν πει ο Έλληνας κι αρχίσει να αποσύρει τις καταθέσεις του, θα γίνει το έλα να δεις!
M Η αλήθεια είναι ότι εδώ και ένα χρόνο τώρα, καλλιεργείται ψυχολογία επικείμενης χρεοκοπίας στη χώρα. Και όχι άδικα, μιας και όλα αυτά ξεκίνησαν από την κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα στο λούκι του ΔΝΤ και της Τρόικας! Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έκανε τα απαραίτητα ώστε να ξεκαθαρίσει μια κι έξω η κατάσταση, αλλά μας γέμιζε με παραμύθια.
M Από τη μια έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», από την άλλη έτρεχε στο εξωτερικό και στις αγοράς να βρει χρήματα να πληρώσει τα δάνεια, έκοβα μισθούς και συντάξεις, έκοβε επιδόματα και όδευε και συνεχίζει να οδεύει, προς στάσεις πληρωμών. Όλα αυτά δεν είναι ψυχολογία χρεοκοπίας σε μια χώρα που δεν έχει … που την κεφαλή κλίνε!
M Η ίδια η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποσοβήσει όλα αυτά τα σενάρια με πράξεις! Όχι με λόγια, γιατί αυτά πλέον κανένας δεν τα πιστεύει!
Θ.Πολ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ