Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δεν κλείνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Δράμας

Δεν κλείνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Δράμας

Ιδρύεται ψηφιακό Λύκειο Δεύτερης Ευκαιρίας




ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ χθες με τον διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Δράμας κ. Γιώργο Σένδρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή για τις σχετικές εκδηλώσεις (βλ. σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη της εφημερίδας), βγήκε και μια είδηση: ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν κλείνει και ότι πρόκειται να ιδρυθεί και ψηφιακό Λύκειο για τους ενδιαφερόμενους που δεν είχαν την πρώτη ευκαιρία να τελειώσουν το Λύκειο.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για το πόσοι φοιτούν φέτος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο κ. Σένδρος είπε ότι, αυτή τη χρονιά φοιτούν 78 άτομα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας και 21 άτομα στο Κ. Νευροκόπι. Οι εγγραφές για φέτος ήταν μειωμένες, αλλά θα πρέπει να ληφθούν και οι παράγοντες ότι είχαν αργήσει να ξεκινήσουν οι εγγραφές, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο κατάργησης του Σχολείου.
Σε ερώτηση για το μέλλον του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, για τα όσα ακούγονται ότι πιθανόν να καταργηθεί, ο κ. Σένδρος μας είπε ότι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ήταν στην Αθήνα, ούτε είχε συναντήσεις με συναδέλφους διευθυντές σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από την Ελλάδα, και συναντήθηκε και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Οι διαβεβαιώσεις που πήρε ήταν ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά όπως έγινε γνωστό, από τη νέα σχολική χρονιά πρόκειται να ιδρυθεί και Λύκειο Δεύτερης Ευκαιρίας, μόνο που θα είναι ψηφιακής μορφής. Θα μπορούν δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν σ’ αυτό εξ αποστάσεως, όπως κάτι αντίστοιχο γίνεται με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το απολυτήριο που θα λαμβάνουν θα έχει κανονική ισχύ.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ