Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Πολιτική σταθερότητα…»

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ως προς το ότι, το ζητούμενο αυτή την ύστατη ώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. Για μια χώρα με τόσα σοβαρά προβλήματα, απαιτείται πολιτική σταθερότητα. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο!

M Τι γίνεται όμως όταν η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο την πορεία της; Εκεί χρειάζονται εκλογές και μάλιστα άμεσες. Αυτή τη στιγμή οι εκλογές δεν είναι ένα απλό πυροτέχνημα. Είναι το κύριο ζητούμενο. Γιατί, η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη υπογράψει ένα 4ο Μνημόνιο και οδεύει ταχέως προς πτώχευση. Και για να το κάνει αυτό, δεν έχει την εντολή του ελληνικού λαού.
M «Αν μπορούσαμε με τις πρόωρες εκλογές να μειώσουμε το χρέος, να κάναμε όχι μία, αλλά πέντε φορές εκλογές», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Να συμφωνήσω μαζί του όχι πέντε, αλλά δέκα φορές. Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Η προσφιλής τακτική των κυβερνώντων είναι αυτή: ότι με εκλογές δεν λύνονται ζητήματα όπως αυτά! Δεν έχει άδικο. Όμως όπως είπαμε και παραπάνω, το ζήτημα δεν είναι εκεί.
M Το πρόβλημα είναι ότι, αυτή η κυβέρνηση, υπογραφεί συνεχώς νέα Μνημόνια, νέες συμφωνίες με τη χώρα, οι οποίες δεν περνούν καν από τη Βουλή. Αυτή η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα, άλλα λέει και άλλα κάνει. Έχει ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα αφαίμαξης του Έλληνα φορολογούμενου και καταπατεί συνεχώς την υπόσχεσή της. Από παλιά έλεγε ότι δεν θα προσφύγει στο Δ.Ν.Τ., όμως τελικά το έκανε.
M Έρχεται τώρα ο Ραγκούσης και λέει: «Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλοι μια αλήθεια: το πρόβλημα του χρέους δεν είναι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Είναι πρόβλημα όλων των κομμάτων, όλης της κοινωνίας, όλων των πολιτών, είναι πρόβλημα της Ελλάδας. Παρότι σε καμιά περίπτωση δεν ευθυνόμαστε όλοι ή εξίσου γι’ αυτό, όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
M Εφόσον λοιπό το πρόβλημα του χρέους είναι «όλων των κομμάτων, όλης της κοινωνίας, όλων των πολιτών, είναι πρόβλημα της Ελλάδας», πώς μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να παίρνει μόνη της αποφάσεις για Μνημόνια και μυστικές συμφωνίες τις οποίες δεν γνωρίζει ο λαός; Άρα χρειάζονται εκλογές για να συμφωνήσουμε όλοι ή όχι!
M Ο κ. Ραγκούσης και οι συν αυτώ της κυβέρνησης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι (αν και μάλλον το γνωρίζουν), ότι όσο συνεχίζουν αυτή την πολιτική των μονομερών αποφάσεων, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου και χωρίς την θετική εντολή των πολιτών, τότε η πολιτική σταθερότητα θα πάει περίπατο και θα επέλθει η πλήρης ακυβερνησία! Γιατί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το ζήτημα αυτό; Γιατί σφυρίζουν αδιάφοροι; Πιστεύουν ότι θα διασωθούν απ’ αυτή τη λαίλαπα των Μνημονίων που υποθηκεύει όλο και περισσότερο το μέλλον της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ