Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τώρα είναι ο καιρός…

ΤΩΡΑ είναι ο καιρός για την Τουρκία, να μπορέσει να χτυπήσει κι ό,τι αρπάξει από την Ελλάδα… Όσα νησιά προλάβει και προσεταιριστεί, κέρδος γι’ αυτήν θα είναι! Τώρα που γίνεται το μεγάλο μπάχαλο στη χώρα, τώρα που είναι υποθηκευμένη στους δανειστές της και βρίσκεται υπό νέα γερμανική οικονομική κατοχή, τώρα είναι καιρός να διεκδικήσει νέες γκρίζες ζώνες αμφισβήτησης η Τουρκία!

M Ήρθε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας στην Ελλάδα, ο Νταβούτογλου, και συζητάει για Αιγαίο χωρίς Καστελόριζο! Πήρε ζεστά το ζήτημα η Τουρκία και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα με το Αιγαίο. Ή τώρα ή ποτέ, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπνέεται πλέον από μεγάλη ηττοπάθεια και από πλήρη ανικανότητα να προστατεύσει τα ελληνικά εδάφη και τις ελληνικές θάλασσες!
M Μπορεί πριν ένα χρόνο ακριβώς να αναρωτιόμασταν γιατί ο Παπανδρέου διάλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και τη διακυβέρνησή της από την Τρόικα και την κατοχή της χώρας από τη Γερμανία, όμως σίγουρα τελικά όλο αυτό το σκηνικό είχε τη σημασία του.
M Κύπρος, Ίμια, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και τώρα το Καστελόριζο με μια συστάδα 11 μικρών νησιών του αμφισβητούνται και όλα αυτά, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν! Γιατί η Ελλάδα είναι άτολμη, γιατί την πήρε η κατηφόρα, γιατί έχει κυβερνήσεις που δεν τολμούν και η διπλωματία της έχει κυριευτεί από την ηττοπάθεια!
M Η ελληνική κυβέρνηση κρατάει πεισματικά κλειστό το στόμα της απέναντι στον ελληνικό λαό, αρνούμενη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όσα λέει η Τουρκία και ο Νταβούτογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να συζητήσει συγκεκριμένα θέματα όπως λέει: Για την εξαίρεση του Καστελόριζου από την υφαλοκριπήδα. – Για τη διαφοροποίηση των ορίων σε τμήματα του εθνικού εναέριου χώρου. – Για τρόπους στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο και ασφάλειας πτήσεων, καθώς επίσης και συζητήσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με πολιτική συμφωνία για τους νομικούς όρους που θα τη διέπουν.

Αργότερα χθες, βέβαια, ο Νταβούτογλου διόρθωσε τις δηλώσεις του, κάνοντας ένα βήμα πίσω, ως προς την εξαίρεση του Καστελόριζου από την υφαλοκριπήδα, διορθώνοντας ότι "το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε  την κυριαρχία του".  Απέφυγε, πάντως, παρουσία του Δ. Δρούτσα να επαναλάβει ευθέως ότι «το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα», αν και πρόσθεσε πως «παραμένει η ειδική προσέγγιση της Τουρκίας στα θέματα του Αιγαίου» και θέλησε να διευκρινίσει ότι «η προσέγγισή του στο θέμα ήταν καθαρά γεωγραφική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ