Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σαρώνει ο «Καλλικράτης»

ΜΠΟΡΕΙ ο «Καλλικράτης» να υπήρξε από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες στην ελληνική αρχαιότητα, όμως στη σύγχρονη Ελλάδα προβλέπεται να γίνει το πλέον «μισητό» πρότυπο της εποχής. Οι μεταβολές στη δομή του κράτους, της πολιτείας, του δημόσιου τομέα, στην αυτοδιοίκηση και αλλού, σίγουρα επιφέρει τεράστιες αλλαγές.

M Και με την έννοια «Καλλικράτης», μάθαμε να εννοούμε πλέον τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις διαφόρων οργανισμών, δημοτικών επιχειρήσεων, ολόκληρων περιφερειών και επί της ουσίας νομών μεταξύ τους στο κοντινό μέλλον. Μην έχετε αμφιβολίες ότι θα γίνει κι αυτό.
M Ακούμε πολλά και διάφορα για κλείσιμο στρατοπέδων ή μεταστάθμευσή τους, για κλείσιμο Πυροσβεστικών σταθμών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως για το Κ. Νευροκόπι ή το Παρανέστι κτλ. Χωριά που για χρόνια ολόκληρα κρατούν την ύπαιθρο της χώρας ζωντανή και όρθια.
M Για να πούμε την αλήθεια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο. Ήδη πολλά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν με άλλα, στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων από το κράτος. Γιατί να μην ακολουθήσουν στην ίδια λογική και άλλοι δημόσιοι τομείς; Εδώ έκοψαν δρομολόγια του ΟΣΕ και κοντεύουν να κλείσουν τον Οργανισμό ολόκληρο. Στο τέλος ο ΟΣΕ θα λειτουργεί μόνο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ειδικά πάνω από τη Λάρισα θα τους στέλνει με τα λεωφορεία!
M Η κατάσταση είναι τραγική. Το ελληνικό δημόσιο συρρικνώνεται σε απίστευτο βαθμό, με αιτιολογία την οικονομική ύφεση της χώρας σε πρώτο πλάνο. Σε δεύτερο πλάνο έρχεται το συμμάζεμα του δημόσιου τομέα και όχι μόνο. Και απ’ ό,τι φαίνεται, όλη αυτή η κατάσταση θα κρατήσει αρκετό καιρό ακόμα. Και ουδείς γνωρίζει πού πρόκειται να καταλήξει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν ανακοινώνει πλήρως τα σχέδιά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ