Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Χώρος παρκαρίσματος και αποθήκευσης κατάντησε το μνημείο σφαγιασθέντων στη Δράμα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ

Χώρος παρκαρίσματος και αποθήκευσης κατάντησε το μνημείο σφαγιασθέντων






ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ από ενάμιση μήνα, στις 29 Σεπτεμβρίου, τιμήσαμε τους σφαγιασθέντες προγόνους και συμπολίτες μας, από τη βουλγαρική θηριωδία κατά την περίοδο της κατοχής. Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν με μεγάλες τιμές, με άγημα του στρατού, με τη φιλαρμονική του Δήμου, τις αρχές της πόλης, πλήθος κόσμου. Είναι αλήθεια ότι, το μνημείο των σφαγιασθέντων επί της οδού Εθνικής Αμύνης, είχε αφεθεί για αρκετά χρόνια. Φέτος ήταν η χρονιά του. Παρ’ όλα αυτά όμως, το ίδιο το μνημείο και ο περιβάλλον χώρος του, βουλιάζουν στην καθημερινή αδιαφορία των υπευθύνων για τη συντήρησή του.

Ο περιβάλλον χώρος του μνημείο κατάντησε χώρος παρκαρίσματος, για αυτοκίνητα που καθημερινά εκεί έχουν κάποια εργασία να κάνουν. Οι δύο από τις φωτογραφίες που δείχνουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τραβήχτηκαν πριν από μερικές ημέρες από συμπολίτη μας. Ο οποίος αγανακτισμένος τις έφερε στα γραφεία του «Π.Τ.». Σκέφτεται μάλιστα να καταφύγει ακόμα και μηνύσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στο μνημείο. Η τρίτη φωτογραφία, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο χώρος κατάντησε υπαίθρια αποθήκη από διπλανή καφετέρια. Πεταμένα τραπεζάκια περιμένουν να χρησιμοποιηθούν ή να πεταχτούν.

Και δεν έχει άδικο. Το μνημείο αυτό, δεν είναι μια απλή στήλη. Συμβολίζει μια ολόκληρη ιστορική περίοδο της πόλης, και πάνω απ’ όλα, εκεί μέσα είναι ενταφιασμένα τα κόκαλα των σφαγιασθέντων συμπολιτών μας, που οι συγγενείς τους σήμερα, παιδιά και εγγόνια, τιμούν τη μνήμη τους. Επιτέλους κάποιος θα πρέπει να κάνει κάτι. Να κλείσει ο χώρος οριστικά και δια παντός. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, γιατί αυτό είναι κατάντια πλέον. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, φροντίζοντας να καθαριστεί πάνω απ’ όλα και να προφυλαχθεί στη συνέχεια.

Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ