Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κι άλλος που θα μας αναναμορφώσει!!!


Ο Γ. Παπανδρέου με τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ιωσήφ Ασεμπίγιο (και όχι Χοσέ). Ο πρώτος, τον κάλεσε να αναμορφώσει, δήθεν την Αθήνα. Ο διάσημος αρχιτέκτονας, που υποτίθεται ότι αναμόρφωσε την Βαρκελώνη και έγινε το πιο μισητό πρόσωπο εκεί, λέγεται ότι έχει απέχθεια με οτιδήποτε κλασικό και προπάντων αρχαιοελληνικό, χαρακτηρίζεται ως μεταμοντερνιστής των κατασκευών και δηλωμένος λάτρης του τσιμέντου, του βιομηχανικού χάλυβα και του κουκουλώματος με γυαλί. Μήπως πρέπει ν’ αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε, πόσο θα μας στοιχίσει η νέα αναμόρφωση της υδροκέφαλης Αθήνας;


● ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ που έχουν πολλοί Δραμινοί, όσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία και την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Δράμας. Γιατί, άραγε, δεν είναι ποτέ εκεί που τους χρειάζονται; Γιατί δεν είναι ποτέ στα σημεία που η κυκλοφορία χωλαίνει;


● Γιατί δεν είναι ποτέ εκεί, τη στιγμή που ο άλλος αφήνει το αυτοκίνητο στην οδό Βεργίνας, αδιαφορώντας για το πώς θα κινηθούν οι υπόλοιποι και πλακώνουν τα κορναρίσματα; Γιατί δεν είναι ποτέ η Δημοτική Αστυνομία εκεί, όταν υπάρχουν διπλοπαρκαρίσματα; Γιατί δεν καθαρίζει ποτέ εκείνη η διπλοπαρκαρισμένα σειρά στην 19ης Μαϊου στο ύψος της πιάτσας των ΤΑΞΙ;


● Είναι γνωστό ότι, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας δεν μπορούν να έχουν τον ρόλο του τροχονόμου και του ρυθμιστή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο τροχονόμος. Μπορεί όμως να καταφθάσει στο σημείο, και να διευκολύνει την κίνηση, όταν υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα οχήματα ή παράνομα σταθμευμένα που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, αναγκάζοντας τους οδηγούς να φύγουν.


● Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν βρίσκονται ποτέ εκεί που τους χρειάζεσαι! Είναι ένα γενικό παράπονο αυτό των Δραμινών. Μήπως δεν επαρκούν ως δύναμη; Μήπως δεν έχουν ακόμα καθορίσει ποιες οδοί της πόλης έχουν πρόβλημα στις ώρες αιχμής;


● Και μία πρόταση: να οριστεί ένα τριψήφιο, τετραψήφιο ή πενταψήφιο νούμερο, ευκολοκατανόητο, όπως ας πούμε το 100 για την Αστυνομία, ώστε να τηλεφωνεί ο πολίτης, και να αποστέλλεται άμεσα ένας Δημοτικός Αστυνομικός, όταν και όπου χρειάζεται. Ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να θυμάται απ’ έξω το υπηρεσιακό τηλεφωνικό νούμερο (25210-46747). Χρειάζεται κάτι ποιο απλό να το καλεί άμεσα.


● ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ και ακούγονται, και πολλά μπορεί να διαβάσει κάποιος, για τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ιωσήφ Ασεμπίγιο και όχι Χοσέ, όπως τον αποκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος τον κάλεσε για να αναμορφώσει την Αθήνα.


● Ο Ασεμπίγιο έχει χαρακτηριστεί ως ένας μεταμοντεριστής αρχιτέκτονας, λάτρης του τσιμέντου, του βιομηχανικού χάλυβα και του γυαλιού. Κάτι που έρχεται σε κόντρα με την αρχαία και κλασική Ελλάδα. Το θέμα όμως δεν βρίσκεται μόνον εκεί.


● Βρίσκεται κυρίως στο οικονομικό ζήτημα, μιας και θα στοιχίσει ακριβά η όλη κατάσταση. Μετά τον Καλατράβα της κυβέρνησης Σημίτη που μας ξάφρισε κανονικά και με το νόμο για το γήπεδό του στους Ολυμπιακούς του 2004, είναι άγνωστο ακόμα πόσο θα στοιχίσουν οι αναμορφώσεις του επίσης Ισπανού αρχιτέκτονα, Ασεμπίγιο.


● ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ φρουράς στη διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Έφυγε ο αντεισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος που είχε τοποθετήσει μόλις τρεις μήνες πριν ο πρώην υπ. Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς έδιωξε τον τότε διοικητή Ι. Κοραντή, ο οποίος εξελέγη τελικά βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ.


● Νέος διοικητής της ΕΥΠ, ορίστηκε από την Τετάρτη ο διπλωμάτης και πρεσβευτής Κωνσταντίνος Μπίκας, παλαιός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Κ. Μπίκας, ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καθήκοντα Α΄ υποδιοικητού της ΕΥΠ, αναλαμβάνει με την ίδια απόφαση ο Φώτης Παπαγεωργίου, αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία. Μέχρι πριν λίγους μήνες, ήταν υποδιευθυντής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


● ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Όχι κρατική, απλά ελληνική. Αναφέρομαι περισσότερα στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, μιας και η κρατική τηλεόραση, μάλλον ζει στον δικό της μικρόκοσμο! Την οποία πληρώνουμε αδρά το φορολογικό μας χαράτσι, και κανείς δεν λέει να το καταργήσει, επιτέλους!


● Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση λοιπόν, τίγκα στην επανάληψη, συνεχίζει να έχει το μαύρο της το χάλι από προγράμματα, και συνεχίζει να πιστεύει ότι απευθύνεται σε ηλιθίους, χαζούς, βλάκες, απροσάρμοστους τηλεθεατές. Κυριαρχεί, δυστυχώς, ελέω … AGB και της δήθεν μέτρησης της τηλεθέασης.


● Όποιος είναι έξυπνος και καπάτσος, μπορεί να κυριαρχήσει σ’ αυτήν για ένα χρονικό διάστημα και να βγάλει χρήμα με ουρά. Μπορεί για μια τηλεοπτική σεζόν, αλλά και για χρόνια ολόκληρα, όπως για παράδειγμα η Ελένη Μενεγάκη!


● Η συνταγή της; Μία και μοναδική: είσαι ξανθιά, κάνε τη χαζή και βγάλε χρήμα. Το να μανατζάρεις τον εαυτό σου, χρειάζεται εξυπνάδα. Το να παραμένεις για χρόνια ολόκληρα, το πρώτο όνομα σε έναν αδηφάγο χώρο που σε φτύνει αν δεν έχεις ικανότητες, σίγουρα δεν θέλει άτομα που να μην είναι έξυπνα. Καπατσοσύνη χρειάζεται! Άρα, η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι χαζή!


● Είναι μια πανέξυπνη και δυναμική γυναίκα, η οποία καλυπτόμενη τον ρόλο της «χαζής ξανθιάς» του γνωστού ανέκδοτου, κολυμπάει κυριολεκτικά στο χρήμα. Αυτή είναι η ελληνική τηλεόραση. Όσες άλλες ξανθές πήγαν να το παίξουν έξυπνες, απέτυχαν!


● Και απέτυχαν, γιατί κανέναν δεν ενδιαφέρει το να παρουσιάζεσαι ως έξυπνη. Γιατί δεν έχεις «ψωμί για δούλεμα»! Όμως βέβαια, όλα κάποτε τελειώνουν. Τα …αδίστακτα νούμερα της τηλεθέασης από την AGB δείχνουν διαφορετικά πράγματα. Η Μενεγάκη αρχίζει να χάνει το θρόνο της και η πτώση της είναι εμφανής.


● Τόσο εμφανής, που σε κουτσομπολίστικο μεσημεριανό του ALPHA, βγήκαν και διέσυραν και δυσφήμιζαν στην κυριολεξία, τους πρωινούς αντίπαλους της Ελένης στον ΑΝΤ-1, το δημοσιογραφικό δίδυμο Χαριτάτο – Καραμέρο. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Το πρόβλημα βρίσκεται πάντα κάπου αλλού.


● Στο ότι, δυστυχώς, ο Έλληνας τηλεθεατής, είναι κολλημένος με την τηλεόραση. Δεν εννοεί να την κλείσει, δεν εννοεί να στείλει τα δικά του μηνύματα, δεν εννοεί να εκδηλώσει τη διάθεσή του απέναντι στη χαζομάρα, στην ανοησία και στην χυδαιότητα που του πλασάρουν.


● Και πονάω και μ’ αρέσει, είναι ο Έλληνας τηλεθεατής. Μπορεί να διαμαρτύρεται για την βλακεία, αλλά κάθεται και την παρακολουθεί. Κανένας δεν συμφωνεί με το χυδαίο, αλλά κάθεται και βλέπει τον διασυρμό του! Μήπως χρειαζόμαστε καμιά ομαδική ψυχοθεραπεία;

4 σχόλια:

  1. Το τι θα κανει ο Παπανδρεου το ειχε πει πριν τις εκλογες και το ενεκρινε ο λαος. Τα υπολοιπα ειναι γκρινιες για να περναμε την ωρα μας. Σεβαστειτε την αποφαση της πλειοψηφιας οπως ο καθε πολιτης που συμμετεχει σε δημοκρατικο συστημα. Οσο για την Δ. Αστυνομια για να μην εσας ξαναπει κανεις οτι εχετε αγνοια, σας παραπεμπω στον Ν 3731/2008 ο οποιος λεει σαφως πως η ΔΑ κανει ΚΑΙ τροχονομια (μεταξυ αλλων). Σωστη η παρατηρηση για το 4ψηφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ
    Σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία στη Δράμα. Ο Δήμος Δράμας μου απάντησε ότι η Δημ. Αστ. δεν κάνει χρέη τροχονομίας. Δεν ξέρω, αυτό μου απάντησαν όταν ζήτησα πληροφορίες. Και όντως δηλαδη, εδώ στη Δράμα, δεν κάνουν χρέη τροχονόμου. Πάντως, όπως λες, θα το ψάξω μέσω του νόμου.
    Όσον αφορά τον Παπανδρέου. Σέβομαι την πλειοψηφία. Ουδείς λόγος περί αυτού. Αλλα δείξε μου, πού λέει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον Ασεμπίγιο και τις αναμορφώσεις των πόλεων. Γιατί δηλαδή να μην αναμορφώσουν τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα ή την Καβάλα, ή τη Δράμα; Παράδειγμα λέω... Μόνο η υδροκέφαλη Αθήνα, που την κατάντησαν ωσαν τα μούτρα τους όλοι οι κυβερνώνντες κατά καιρούς και ο κόσμος, έχει δικαίωμα αναμόρφωσης; Άσε που κοστίζουν κάτι εκατομμύρια οι λεγόμενες αναμορφώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου φίλε πρέπει να περάσεις λίγες μέρες στη Βαρκελώνη για να καταλάβεις πόσο ανθρώπινη πόλη είναι. Βέβαια το ότι έγινε μισητός ο αρχιτέκτονας το καταλαβαίνω γιατί οι επεμβάσεις στο χώρο θίγουν πολλά συμφέροντα. Βλέπεις στη μικρή μας Δράμα που τα πεζοδρόμια έγιναν αυλές, τι θα λέγαν για σένα, αν ήσουν ο διαμορφωτής του χώρου προς όφελος των κατοίκων της πόλης και σε βάρος των συμφερόντων των ιδιοκτητών των καφετεριών και άλλων επαγγελματικών ομάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΩΑΝΝΗΣ
    Μακάρι να είναι έτσι!!! Αν είναι όπως τα λες, μακάρι!!! Όμως, η Ελλάδα και ειδικά η Αθηνα, δεν αναμορφώνονται. Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται πρώτα γκρέμισμα!!! Όσο για τα πεζοδρόμια που έγιναν αυλές, και τις καφετέριες, αυτός που θα μπορέσει να νικήσει αυτή το αίσχος, θα είναι για μένα ήρωας!!! Μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ