Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ενδιαφέρουν και προκαλούν

Του αξίζει να το γιορτάσει και να το πανηγυρίσει! Το κέρδισε με το σπαθί του. Όμως, προσωπικά, ελπίζω, να μην κάνει όσα έκανε επί κυβερνήσεων Σημίτη. Ελπίζω, να είναι καλύτερος από άλλους και ειδικότερα από τον τελευταίο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναδούμε εκείνο το κάκιστο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη μπροστά μας!!! Ευχή και κατάρα είναι αυτό.

● «ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ πατέρα; Τα έμαθες τα νέα παππού; Έγινα κι εγώ πρωθυπουργός!» Αυτό θα πει οικογενειοκρατία στην Ελλάδα! Τύφλα νάχει δηλαδή η βασιλική οικογένεια…

● Σάρωσε το ΠΑΣΟΚ, σάρωσε και ο Παπανδρέου. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν η νίκη του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στον ίδιο τον Παπανδρέου ή είναι συλλογική νίκη του κόμματος. Όπως και νάχει, η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερη και από αυτήν του 1981. Με ποσοστό 10% διαφορά…

● Είδατε τα αποτελέσματα στη Δράμα; Πού χάνει η Νέα Δημοκρατία, πού κερδίζει το ΠΑΣΟΚ; Στο Δήμο Δράμας το ΠΑΣΟΚ πήρε 41,10% και η Ν.Δ. 38,90% ήτοι: 746 ψήφοι διαφορά.

● Στο Δήμο Δοξάτου η μεγαλύτερη διαφορά: το ΠΑΣΟΚ παίρνει 47,49% και η Ν.Δ. 37,39% ήτοι: 870 ψήφοι διαφορά. Η διαφορά είναι μικρότερη στο Καλαμπάκι όπου το ΠΑΣΟΚ έλαβε: 44,23% και η Ν.Δ. 39,49% ήτοι: 256 ψήφοι διαφορά. Και φυσικά στο Δήμο Σιταγρών από όπου και η Χαρά Κεφαλίδου. Στους Σιταγρούς το ΠΑΣΟΚ έλαβε 47,01% και η Ν.Δ. 38,62% ήτοι: 402 ψήφοι διαφορά.

● Σ’ αυτούς τους Δήμους έχασε η Ν.Δ. και πήρε κεφάλι το ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτούς τους Δήμους απ’ ό,τι φαίνεται η Νέα Δημοκρατία θα έχει πρόβλημα και στις ερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010! Θα μπορέσει όμως το τοπικό ΠΑΣΟΚ με τα δικά του προβλήματα να αλλάξει τους συσχετισμούς στους τοπικούς δήμους; Έχω την εντύπωση, ότι, ήδη άρχισε το προεκλογικό κλίμα για την δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές!

● Τελικά, τρίχες και οι δημοσκοπήσεις. Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ μπορούσε να τη δει ο καθένας, καθώς ο κόσμος ήταν άκρως δυσαρεστημένος. Οι δημοσκοπήσεις έπρεπε να μας δείξουν τη διαφορά! Κάποιοι έδωσαν μέχρι και 7% τις τελευταίες μέρες. Ούτε καν το λεγόμενο συν – πλην κατάφεραν να πιάσουν. Μήπως αυτοί είναι που πρέπει να πάνε σπίτι τους;

● Όσο για την αποχή, κουβέντα από κανέναν! Τεράστιο το ποσοστό του 30%! Το ΠΑΣΟΚ δεν το ενδιαφέρει, γιατί είναι νικητής. Οι άλλοι έχουν να μελετήσουν την ήττα τους! Κι ο Έλληνας, αντίβαρο στις λανθασμένες πολιτικές, να βολοδέρνει από το ένα κόμμα στο άλλο.

● Πάντως, αυτές οι εκλογές ήταν η μεγάλη έκπληξη! Σε όλη την Ελλάδα! Έπεσαν παραδοσιακά προπύργια της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και η Δράμα παρέδωσε τα σκήπτρα, έστω και με διαφορά 300 ψήφων!

● Κι αυτό στη Δράμα σημαίνει πολλά! Σημαίνει ότι, και με μια ψήφο μπροστά το ΠΑΣΟΚ, παίρνει τις δύο έδρες από τη Ν.Δ., όπως και τις πήρε, εκλέγοντας Χρήστο Αηδόνη και Χαρά Κεφαλίδου!

● Η Χαρά Κεφαλίδου πάντως, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα, αλλά και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

● Και ξέρετε κάτι; Τόσα χρόνια να παλεύει ο Γιάννης Ξανθόπουλος να βγει βουλευτής, κι όταν ήρθε η σειρά να πάρει κεφάλι στο νομό το ΠΑΣΟΚ, έρχεται τρίτος! Κρίμα!

● Όσο για τον Σταύρο Δαϊλάκη; Σάββατο βράδυ έστελνε μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα και ζητούσε «πάσα για να βάλει το γκολ»! Τελικά, μπορεί να έπαιξε …καλή μπάλα την Κυριακή για τη δεύτερη θέση, άλλαξε όμως η εστία κι ο τερματοφύλακας!!!

● Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα! Η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής, πλήρωσαν για όλα και για τα πάντα! Και πάνω απ’ όλα, για την αλαζονεία των στελεχών της. Διότι, δεν αρκεί μόνο για έχεις μια κακή πολιτική, την οποία επιμένεις να μην αλλάζεις, όταν ο κόσμος αγκομαχά στην ανηφόρα!

● Δεν μπορείς να επιμένεις να βάζεις φόρους, να κάνεις αφαίμαξη στην τσέπη του πολίτη, να επιμένεις να παγώνεις μισθούς, όταν ο άλλος δυσκολεύεται να επιβιώσει. Και δεν μπορείς να αυξάνεις τα διόδια τρεις μέρες πριν τις εκλογές! Καλό ή κακό το πρόγραμμά σου, είναι καταδικαστέο από τον λαό.

● Αλλά να ήταν μόνο αυτά; Είναι και τόσα άλλα. Είναι και τα σκάνδαλα που έκρυβαν κάτω από το χαλί του κόμματος! Ζαχόπουλος, κουμπάροι από Θεσσαλονίκη, καρτέλ γάλακτος, SIEMENS – Χριστοφοράκος, Βατοπέδι, Ρουσόπουλος, τηλεφωνικές υποκλοπές, Πολύζος που εστάλη σπίτι του επειδή είπε ότι υπάρχει διαφθορά, Βουλγαράκης, Παυλίδης, Αντώναρος… και πόσοι άλλοι. 45 σκάνδαλα σε 54 μήνες!

● Το ζήτημα είναι να μπορούμε να βλέπουμε την πραγματικότητα και να κρίνουμε ορθά και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το μικρό μας δαχτυλάκι. Το ζήτημα είναι να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και όχι να του χρυσώνουμε το χάπι. Τα πραγματικά προβλήματα για τη Ν.Δ. τώρα μόλις αρχίζουν.

● Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και από τις τοπικές ΝΟΔΕ! Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Ήδη στη ΝΟΔΕ Δράμας άρχισαν τα όργανα! Για να μην πούμε ότι η ήττα στη Δράμα άρχισε ήδη να χρεώνεται σε κάποια ονόματα!

● Οι αλλαγές που θα επέλθουν πρόκειται να είναι μεγάλες. Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν, το τσουνάμι του ΠΑΣΟΚ θα ξεφουσκώσει γρήγορα, ή θα συνεχίσει μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές!

● Στους κυβερνητικούς βουλευτές και στην τοπική εξουσία της Ν.Δ. τα έριχνε χοντρά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο Δημήτρης Κυριαζίδης. Έγιναν δηλώσεις από στελέχη του κόμματος αργότερα. Ο Μ. Τζίμας πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα δηλώνοντας: «κανένα σχόλιο».

● Για να πω την αλήθεια, αν και γενναία η απόφαση Καραμανλή να παραιτηθεί άμεσα, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε. Απ’ ό,τι λέγεται, ετοιμάζεται κι ο Σουφλιάς να παραιτηθεί από βουλευτής!

● Η Ντόρα προετοιμάζεται για την αρχηγία του κόμματος και μάλλον θα είναι άλλοι τέσσερις οι δελφίνοι. Αν κι από ό,τι λέγεται, η συμφωνία είναι ήδη κλεισμένη εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Ότι, σε περίπτωση ήττας Καραμανλή η Ντόρα αναλαμβάνει την ηγεσία της Ν.Δ. Θα μπορέσει άραγε να τη βγάλει από την κρίση;


2 σχόλια:

  1. Το λάθος διορθώθηκε και πάντως δεν έγινε εσκεμμένα.

    κ. Παπανδρέου θυμήσου...για να μην πάθεις τα ίδια

    Και βγάλε την λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια, δεν προσφέρει τίποτα και παιδεύει περισσότερο εμάς που θέλουμε να σου αφήσουμε κάποιο σχόλιο, άσε που μερικούς τους αποτρέπει κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΚ, διόρθωσα. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Ήταν δικό μου το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ