Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Απεμπολήσαμε ό,τι Εθνικό!!!


● «ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και πρέπει να αναγεννηθούν, εμείς θα αναβιώσουμε αυτή την εποχή. (…) Η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια. (…) Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν τα Οθωμανικά Βαλκάνια».


● Τάδε έφη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου. Ή, να το πω διαφορετικά; Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται! Και η πλάκα είναι ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Τουρκία, μπορεί να πετύχει να δημιουργήσει τα οθωμανικά Βαλκάνια. Αν όχι όπως ακριβώς τα ονειρεύεται, αν όχι ακριβώς με μια …αναπαράσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τουλάχιστον όμως, με έναν διαφορετικό, πιο σύγχρονο τρόπο.


● Σήμερα, οθωμανικά Βαλκάνια θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με το λεγόμενο οθωμανικό τόξο στα Βαλκάνια, που η Τουρκία έχει στο μυαλό της εδώ και πολλά χρόνια, και συστηματικά βαδίζει προς αυτό. Λέτε να το ξέχασε, επειδή εμείς εδώ στην Ελλάδα, σιωπούμε γι’ αυτά τα θέματα και κανείς δεν αναφέρεται σ’ αυτά;


● Μπορεί εμείς να απεμπολούμε τη λέξη «έθνος», «εθνικό» και ό,τι έχει σχέση μ’ αυτήν λες και είναι κανένα μίασμα, η Τουρκία όμως σταθερά βαδίζει στην επεκτατική της πολιτική προς τη Δύση. Μπορεί να της πάρουν αρκετά χρόνια για να καταφέρει κάτι τέτοιο, όμως για την Ελλάδα δημιουργούνται καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα.


● Εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Κάθε φορά που η Τουρκία βήχει, η μικρή Ελλάδα μπαίνει σε τρικυμία. Αλωνίζουν στο Αιγαίο, σαν να είναι η αυλή τους. Έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο κρατίδιο στην ελληνική Δυτική Θράκη, κι εμείς κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Το βλέμμα τους κοιτάζει βασικά προς τη Θράκη. Το Αιγαίο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αλλά χρησιμοποιείται για αντιπερισπασμό.


● Μέχρι και την αποστρατικοποίηση των Δωδεκανήσων είχε φτάσει να προτείνει την περίοδο των Ιμίων, το 1996, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος. Προκειμένου να δείξει τις καλές της προθέσεις η Ελλάδα. Αλλά μόνο η Ελλάδα έχει καλές προθέσεις για ειρήνη στην περιοχή, και όχι η Τουρκία.


● Για το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και το ρόλο που παίζει θα ασχοληθούμε σε κάποιο άλλο σημείωμα. Ο ύπουλος ρόλος του, έχει δημιουργήσει ένα τουρκικό κράτος κατασκόπων, σε ολόκληρη την περιοχή της Θράκης και όχι μόνο. Τι κάνει όμως η Ελλάδα γι’ αυτό; Σε τι συμφωνίες, άτυπες και μυστικές ίσως, υπακούει;


● Και ακόμα σημαντικότερο: ποιος ο ρόλος των Τούρκων υποψηφίων βουλευτών στις ελληνικές εκλογές; Γιατί τα ελληνικά κόμματα επιμένουν να τους έχουν υποψήφιους βουλευτές κι αυτοί κάνουν τη δική τους προπαγάνδα; Η Τουρκία έχει αλώσει κυριολεκτικά όλο το πομακικό στοιχείο της Θράκης, οι οποίοι επιμένουν ότι είναι Έλληνες και δεν θέλουν να εκτουρκιστούν. Κι εμείς τι κάνουμε γι’ αυτό; Τους παραδίδουμε στους Τούρκους, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα!


● ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ την Τουρκία, κι από την άλλη αυτούς τους Σκοπιανούς. Έρχεται προχθές ο 14χρονος ανιψιός μου και με ρωτάει, αν τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία. Τυπικά όχι, του λέω, αλλά, άντε τώρα να εξηγήσεις ολόκληρη την ιστορία. Και πώς το ενδιαφέρον όμως ενός 14χρονου;


● Απορία του ήταν, γιατί, σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με ποδόσφαιρο που παίζει, τα Σκόπια τα ονομάζουν «Μακεδονία», αφού η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα! Θα μου πείτε, εντάξει, αλλά δεν είναι επίσημη ονομασία. Τι θα πει άραγε επίσημη ονομασία; Τα Σκόπια αναγνωρίζονται παντού, έστω και ανεπισήμως, ως «Μακεδονία».


● Σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στην ελληνική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο 92χρονος πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή». «Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια», τονίζει και επισημαίνει «αυτά είναι αστειότητες. Κομμάτι της Ελλάδας είναι σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας».


● «Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας στα εδάφη αυτά και βεβαίως το δικαίωμά της να τα διατηρήσει. Πρέπει όμως να καταλάβετε», αναφέρει ο κ. Γκλιγκόροφ, «πως ζούμε σε μια περιοχή που αποκαλείται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και πιστεύω πως έχουμε και εμείς το δικαίωμα να αυτοαποκαλούμαστε «Μακεδόνες» χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα».


● Παρ’ όλα αυτά όμως, η αδιαλλαξία από την πλευρά των Σκοπίων, συνεχίζεται. Μέχρι και «Μακεδόνες του Αιγαίου» ανακάλυψε ο σημερινός πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι, και μάλιστα στη μακρινή Αυστραλία!


● Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ από την Αυστραλία, σε πνεύμα πλήρους αδιαλλαξίας και προκλητικότητας ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, μιλώντας σε απόδημους συμπατριώτες στην Αυστραλία, έκανε λόγο για «Μακεδονική διασπορά», καθώς και για «Μακεδόνες του Αιγαίου». «Το θέμα της ονομασίας της χώρας μας θα επιλυθεί κατά τρόπο που δεν θα βλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα μειώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας. Ούτε θα υποβαθμίσει τη γλώσσα μας και την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση», τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι κατά την ομιλία του.


● ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, τα τελευταία χρόνια, έχουμε ξεχάσει να μιλάμε εθνικά, να μιλάμε πατριωτικά. Δώσαμε άσχημο νόημα σ’ αυτές τις λέξεις. Τις έχουμε παρεξηγήσει. Αλλά σίγουρα, αυτό, θα μας βγει απέναντι. Δεν θα μας βγει σε καλό. Κι αυτό είναι που φοβάμαι. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, να του δώσουμε βάση και σημασία. Ας σταματήσουμε αυτή τη συρρίκνωση του Ελληνισμού και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ