Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ενδιαφέρουν και προκαλούν

● ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ έχει προκαλέσει στα Βαλκάνια, η λεγόμενη «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια», που εξέδωσαν οι σκοπιανοί, αμετακίνητοι και αμετανόητοι από τις θέσεις τους για παραπληροφόρηση και παραποίηση της Ιστορίας στην περιοχή.

● Στο παιχνίδι των αντιδράσεων, μπήκαν πλέον και οι Βούλγαροι, οι Κοσοβάροι, οι Αλβανοί αλλά και η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Το θέμα παίρνει σοβαρές διαστάσεις, τώρα που οι σκοπιανοί του Γκρουέφσκι στρέφονται κατά των Βουλγάρων και των Αλβανών, ενώ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πια, από όλους, ότι κανείς δεν ενοχλούνταν, όταν παραποιούνταν μόνον η ελληνική ιστορία.

● Τώρα ξαφνικά, οι Αλβανοί είδαν τα δικά τους προβλήματα να εμφανίζονται, καθώς το ίδιο και οι Βούλγαροι. Φαίνεται ότι οι ανακατατάξεις στα Βαλκάνια δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα, μιας και ο καθένας απ’ αυτούς, ονειρεύεται μεγαλεία, έχοντας πάντα το μυαλό του στη θάλασσα!

● Οι αλυτρωτικές τάσεις όλων αυτών συνεχίζουν να υφίστανται, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά σοβαρή προσπάθεια να κατασταλούν. Και οι Βούλγαροι ονειρεύονται κάθοδο στο Αιγαίο περιλαμβάνοντας κτήσεις της Ελλάδας, και οι Σκοπιανοί οραματίζονται τη μεγάλη «Μακεδονία» τους, και οι Αλβανοί κάνουν τα δικά τους όνειρα προς την Ήπειρο και πάει λέγοντας.

● Όλοι μαζί, στου κασίδη το κεφάλι δηλαδή! Φαίνεται ότι το βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μάλλον δεν είναι αρκετό. Οι ΗΠΑ, διατηρούν αυτή τη στιγμή το προτεκτοράτο τους ως κόρη οφθαλμού, ιδρύοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην περιοχή.

● Ένα προτεκτοράτο, το οποίο καιροφυλακτεί για αλλαγές συνόρων, πάντα είναι χρήσιμο σε μια υπερδύναμη, ως φαίνεται. Άλλωστε, η Ιστορία το έχει αποδείξει περίτρανα αυτό.

● Οι Σκοπιανοί όμως τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους Αλβανούς, καθώς οι τελευταίοι διεκδικούν μερίδιο από την περιοχή. Προ ημερών μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελή Μάικο, έριξε κυριολεκτικά λάδι στη φωτιά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στα Τίρανα: «Οι Αλβανοί (των Σκοπίων) έχουν κάθε δίκαιο να κάψουν τη σημαία του κράτους στο κέντρο των Σκοπίων»!!!

● ΔΕΝ ΛΕΩ, τα διαφημιστικά σποτάκια των κομμάτων, έχουν κι αυτά την απαιτούμενη προετοιμασία. Σημασία έχει, σήμερα, όχι να αποδώσεις τις θέσεις σου, αλλά να χρυσώσεις το χάπι στον ψηφοφόρο – τηλεθεατή. Τα μεγάλα κόμματα δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να προβάλουν τις θέσεις τους.

● Τους ενδιαφέρει να δείξουν με λίγα λόγια και πολλές εικόνες πράγματα που θα θαμπώσουν τον ψηφοφόρο – τηλεθεατή. Αν και φέτος δεν είχαμε τη λεγόμενη αρνητική διαφήμιση, η οποία κυκλοφόρησε, ελάχιστη και αυτή, μόνο μέσω του ίντερνετ και διαφόρων ιστολογίων.

● Τα υπόλοιπα κόμματα, ενδιαφέρονται περισσότερο για τις θέσεις τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, έχουν ωραία σποτάκια, δυναμικά, με σύντομες αναλύσεις για αυτά που θέλουν να δώσουν στον κόσμο τους. Και κάποια από τα «λοιπά κόμματα» που λέμε …δεν βλέπονται, κυριολεκτικά.

● Παρακολουθούσα μια νεαρή γυναίκα, χωρίς όνομα, για την ΟΑΚΚΕ. Την Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Μια εικόνα θολή και ανετάριστη, ένα πλάνο στημένο και μια ακατάσχετη και κακή ομιλία για ένα ολόκληρο μισάωρο! Μου φάνηκε αιώνας γιατί δεν μου άρεσε! Πέντε λογάκια δεν αρκούν για να καταλάβουμε τι θέλετε να μας πείτε; Χειρότερη κι από το χειρότερο κατηχητικό ήταν!!!

● Από την άλλη πλευρά πάλι, εκείνα τα διαφημιστικά που δείχνουν τον Καραμανλή να γράφει στο γραφείο του, να κοιτάει μπροστά και ψηλά, και τον Παπανδρέου να ανεβαίνει τα σκαλιά και να λέει «πάμε», ε, εντάξει, χρειάζεται και λίγη αξιοπρέπεια!

● ΞΕΚΙΝΗΣΕ η εφαρμογή του ΑΜΚΑ από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, καθώς όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον αριθμό για τις συναλλαγές με το Ταμείο τους. Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά δήλωσε ότι 9.200.000 πολίτες έχουν ήδη ΑΜΚΑ, ενώ 110 χιλιάδες πολίτες έχουν ζητήσει πληροφορίες από το 11131 τον τηλεφωνικό αριθμό.
Ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που δημιούργησε το υπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

● ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ η τοπική αυτοδιοίκηση προϋποθέτει πάντα την εμπειρία που έρχεται συνήθως με το πέρασμα των χρόνων; Όπως απέδειξε ο 19χρονος Kurtis Coombs από την επαρχιακή πόλη «Παράδεισος» της επαρχίας του Νιούφαουντλαντ στον Καναδά, η τοπική αυτοδιοίκηση… χρόνια δεν κοιτά!

● Ο νεαρός κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος στην πόλη του, επικρατώντας την περασμένη Τρίτη στις τοπικές εκλογές του βασικότερου αντιπάλου του, Ralph Wiseman, με διαφορά μόλις τριών ψήφων και έγινε ο νεαρότερος δήμαρχος στην ιστορία του Καναδά.

● Ο ίδιος λέει ότι αισθάνεται ικανοποιημένος για το τελικό αποτέλεσμα και δηλώνει πως θα κάνει για τον τόπο του «όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι», αφήνοντας έτσι μια πολιτική «σπόντα» για τον Ralph Wiseman, ο οποίος ήταν δήμαρχος της πόλης από το 2003, που θα ζήλευαν πολλοί μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι πολιτικοί.

● Η 10ΧΡΟΝΗ Ζόε Πέμπερτον από το Έσεξ της Βρετανίας κατέβαλε κάθε φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφερε. Προσπάθησε να πουλήσει την 61 ετών γιαγιά της, Μάριον Γκούντολ, μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών eBay, όμως το εγχείρημά της έγινε αντιληπτό από τους επικεφαλής της ιστοσελίδας και η αγγελία της αποσύρθηκε. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας της ιστοσελίδας, μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η εμπορία ανθρώπων. (Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να επιτρεπόταν η πώληση ανθρώπων;)

● Η μικρή χαρακτήρισε «ενοχλητική» τη γιαγιά της, διευκρινίζοντας όμως ότι είναι τρυφερή και γλυκιά. «Προφανώς κι έχουμε κανόνες για την πώληση ανθρώπων. ΄Επρεπε να αποσύρουμε την αγγελία της μικρής, αν και ήταν διασκεδαστική και είχε και προσφορές», επισήμανε εκπρόσωπος της eBay και συνέχισε:«Το παιδί έγραψε ότι η γιαγιά είναι ενοχλητική όμως πρόσθεσε πως της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα... Προφανώς και η γιαγιά είχε πλήρη γνώση για το γεγονός. Περιστασιακά λαμβάνουμε τέτοιου είδους αγγελίες».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ