Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ανίκανοι, αδιάφοροι, ανεύθυνοι!!!


● ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ με τις πλημμύρες και τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν σε διάφορα σημεία της χώρας, ήταν για άλλη μια φορά, συγκλονιστικές. Υπάρχει ήδη ένας νεκρός, καθώς παρασύρθηκε από τα νερά μαζί με το αυτοκίνητό του.

● Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια, επιρρίπτουμε τις ευθύνες στο γεγονός ότι έριξε πολύ βροχή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό τουλάχιστον αρκούνται να λένε οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι. Διάφοροι που γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν.

● Το ίδιο άκουσα και προχθές από κάποιον κύριο Τάδε Ταδόπουλο: πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τέτοιο νερό! Τι λέτε, σοβαρά; Γιατί αλήθεια δεν μιλάτε για τις ανύπαρκτες υποδομές σε υπονόμους, σε αντιπλημμυρικά έργα, σε ακατάλληλες γέφυρες, για το κάκιστο οδόστρωμα που ο τάδε εργολάβος παρέδωσε σε μια νομαρχία της οποίας η υπηρεσία αδιαφόρησε κυριολεκτικά;

● Μα, γιατί, κανένας απ’ όλους αυτούς, δεν μιλάει για τα έργα που θα έπρεπε να γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τις δυνατές βροχοπτώσεις και τις πιθανές πλημμύρες; Αρεσκόμαστε να λέμε: φταίει και το ότι κάηκε και το δάσος στην περιοχή, και δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν τα νερά από το βουνό. Γιατί δεν λέμε ότι, ναι μεν κάηκε το δάσος, αλλά κάποιοι αδιαφόρησαν να στήσουν τα μικρά εκείνα ξύλινα φράγματα για να συγκρατήσουν τα νερά;

● ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ, την πόλη της Δράμας. Πλημμύριζε σε κάθε βροχή και βροχούλα. Η αυλή του σπιτιού μας γέμιζε νερά, το υπόγειο πλημμύριζε. Ο ξεροχείμαρρος της Καλλιφύτου κατέβαζε τόσο νερό, που πολλές φορές έφτανε μέχρι το χείλος. Φούσκωναν τα διάφορα ποταμάκια μέσα στην πόλη. Εκείνα τα μικρά που διέτρεχαν την πόλη στις σημερινές οδούς Εφέδρων Αξιωματικών, στην Ηπείρου, στην περιοχή του σημερινού Εργατικού Κέντρου, ένα άλλο μικρούλη που κατέβαινε μεγάλο μέρος της οδού Γαληνού, και ένα άλλο εκεί στη συμβολή των οδών Εφέδρων Αξιωματικών και Βεργίνας.

● Πλημμυρίζαμε συνέχεια. Η πόλη τσαλαβούταγε στα νερά, τσαλαβουτάγαμε κι εμείς πολλές φορές. Αλλά θα το πω, κι ας θέλουν κάποιοι ας με παρεξηγήσουν, αλλά η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται: Σωκράτης Δημητριάδης. Ο δήμαρχος που έσωσε αυτή την πόλη. Έδωσε τέλος σ’ όλη αυτή την κατάντια.

● Ο αείμνηστος Σωκράτης Δημητριάδης, έκλεισε αυτή την τεράστια πληγή για την πόλη της Δράμας. Δεν μπάζωσε τίποτα. Κανένα ποταμάκι δεν το γέμιζε με χώμα. Άλλαξε κοίτες, τα έβαλε μέσα σε τεράστιους υπονόμους, και σταμάτησαν επιτέλους οι πλημμύρες. Η πόλη σώθηκε για πάρα πολλά χρόνια. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δει φαινόμενα με καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη μας.

● Οφείλουμε λοιπόν, αυτή την υποδομή να τη διατηρούμε μέχρι σήμερα και να την φροντίζουμε ώστε να αντέξει στο μέλλον για πολλά χρόνια ακόμα. Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες πόλεις όπου δυστυχώς μπαζώθηκαν ρέματα, ρυάκια και ποταμάκια. Όπου δίπλα τους κτίσθηκαν σπίτια, και υψώθηκε η αδιαφορία όλων για τη φύση και το ξέσπασμά της. Και η φύση ξέσπασε. Και μας έδειξε ότι δεν αστειεύεται!

● ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ξέσπασε, με την πρόσληψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης κάποιου κυρίου Δημήτραινα, στη θέση του γενικού γραμματέα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη.

● Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κήρυξε διαγωνισμό με κατάθεση μέσω βιογραφικών, για την πλήρωση των θέσεων των γενικών γραμματέων των υπουργείων αλλά και άλλων υπηρεσιών. Ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, μέσα από όλα αυτά τα βιογραφικά, επέλεξε ως γραμματέα του υπουργείου του, τον κ. Δημήτραινα.

● Μόνο που υπάρχει εδώ ένα πρόβλημα. Ο κ. Δημήτραινας, είναι άμεσος συνεργάτης με τη σύζυγο του κ. Καστανίδη, κα Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου, και μαζί έχουν συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο: «Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων».

● Μπορεί η επιλογή του κ. Δημήτραινα να έγινε «μετά από αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν», ποιος όμως έκανε την αξιολόγηση. Με ποια ακριβώς κριτήρια επελέγη «ο καλύτερος»; Μήπως τελικά αυτή η υποτιθέμενη «διαφάνεια» πρόκειται να εξελιχθεί σε μια κλασική πρόσληψη κομματικών γραμματέων;

● Και για να πω την αλήθεια, το θέμα δεν βρίσκεται στο αν προσληφθούν κομματικά στελέχη ή στελέχη φιλικά προς το κόμμα! Το ζήτημα δεν είναι εκεί. Άλλωστε, αυτή είναι η συνήθης τακτική, ούτως ή άλλως. Το λογικότερο, να προσληφθούν άτομα έμπιστα προς τον υπουργό και φιλικά προς το κόμμα.

● Όμως, το να βρίσκεις τρόπους να προσλάβεις με «διαφανείς» και «αξιοκρατικές» διαδικασίες αυτόν που θέλεις, είναι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά ανακοινώνεις. Ωραία τακτική, λοιπόν. Περιμένουμε να δούμε πως θα αξιολογηθούν οι υπόλοιποι που θα προσληφθούν.

● Τι γίνεται άραγε με τους γραμματείς στις Περιφέρειες; Τι θα γίνει μ’ αυτούς; Και αυτοί με αυτόν τον τρόπο θα επιλεγούν; Κι αν δηλαδή ένας Δεξιός έχει τα ανάλογα προσόντα να επιλεγεί για γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα προσληφθεί; Ή μήπως θα συνεχίσουν να ψάχνουν με περισσότερη «αξιοκρατία» και περισσότερη «διαφάνεια» και θα καταλήξουν «τυχαία» να προσλάβουν αυτόν που θέλουν;

● ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ τα ελληνικά τηλεκάναλα των Αθηνών ή των Αθηναίων. Η κατάσταση έχει ξεφύγει πια, και είναι αλήθεια ότι κάποιος πρέπει να βάλει το χέρι του. Είπαμε, δημοκρατία ναι, όχι ασυδοσία και ό,τι ανοησία υπάρχει να προβάλλεται χωρίς κανόνες, χωρίς ντροπή, χωρίς έλεγχο. Απαράδεκτο!

● Και υποκριτικά να βγαίνει ο παρουσιαστής του ΑΝΤ-1, να λέει ότι διαφωνεί και ότι καλύτερα να μην το δουν τα παιδιά και άλλα παραπλανητικά. Αυτό που είδαμε όλοι, μόνο ως μια δημόσια αυτοκτονία μπορεί να ερμηνευθεί και τίποτα περισσότερο από αυτά. Και σε ώρες όπου βλέπει τηλεόραση το μεγαλύτερο ποσοστό κοινού. Για μια εκπομπή, η οποία διαφημίστηκε ότι θα έδειχνε κάτι διαφορετικό, τελικά ήταν ένα τηλεθρίλερ για γερά νεύρα.

● Ποιος επιτέλους θα τολμήσει να βάλει χέρι σ’ αυτό το αίσχος που κυκλοφορεί στην ελληνική τηλεόραση; Πόσο ελαστική μπορεί να είναι η σχετική δεοντολογία; Αρκεί ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ προς το κανάλι και μετά κοιμόμαστε ήσυχοι; Παράγινε η ασυδοσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ