Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μετεκλογικά... βράζει η Ν.Δ. στη Δράμα...


Είχα ετοιμάσει να δημοσιεύσω σήμερα εδώ μια άλλη φωτογραφία, αλλά οι εξελίξεις με προλαβαίνουν. Την κρατάω για αύριο. Ψωμιάδης λοιπόν, σε ρόλο Ζορό, εφορμά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, να καθαρίσει τις αυλές από τους κακούς! Αυτοπροτάθηκε πρωί – πρωί, προκαλώντας τον γέλωτα στο πανελλήνιο! Έλεος πια… έλειψαν οι σοβαροί άνθρωποι;



● ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ βιώνει η Νέα Δημοκρατία, τόσο σε όλη τη χώρα όσο και στη Δράμα, όπου οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Ή μάλλον τα όργανα έχουν ξεκινήσει.


● Πρώτος – πρώτος, κι από την προεκλογική περίοδο ακόμα, τα έλεγε ο υποψήφιος Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος ήταν απ’ αυτούς που πάντα τολμούσαν να πουν τη γνώμη τους και δεν δίσταζε. Άλλωστε, αν δεν την έλεγε, δεν θα έφτανε και τον συνδικαλισμό στην Αστυνομία εκεί που τον έφτασε.


● Ο Κυριαζίδης τους έκανε γενικώς άνω-κάτω στη ΝΟΔΕ Δράμας, αναγκάζοντας σε κάποιους να κάνουν δηλώσεις υπερασπιζόμενοι το έργο τους… και τον κ. Τζίμα να δηλώνει το μεσημέρι της Δευτέρας, «κανένα σχόλιο». Σημειώνει μάλιστα σε μετεκλογική του ανακοίνωση μεταξύ άλλων:


● [Ομολογώ ότι σε μια περίοδο κατά την οποία φαινόμενα παρακμής είχαν πλήξει την παράταξή μας, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο σε μένα να αναμετρηθώ με τα «θηρία» και να μεταφέρω στον συνάνθρωπό μου τα δικά μου πιστεύω, τις δικές μου αγωνίες, τις δικές μου δεσμεύσεις.]


● Η πρώτη παραίτηση ήρθε από τον κ. Στέργιο Τσούκα, αστυνομικός και αυτός, μέλος της ΝΟΔΕ και νομαρχιακός σύμβουλος. Σταθερός στις δικές του αξίες, σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του προς της ΝΟΔΕ Δράμας:


● [Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου, έναντι όλων εκείνων των Νεοδημοκρατών που με στήριξαν στην κοινή προσπάθειά μου για μια καλύτερη, δυναμικότερη και αποτελεσματικότερη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας, εκτιμώ ότι η παρουσία μου πλέον στη ΝΟΔΕ της Ν.Δ., όπου τυγχάνω εκλεγμένο μέλος, κανέναν σκοπό δεν εξυπηρετεί.]


● Και προτείνει ο Στ. Τσούκας, την αλλαγή του τρόπου εκλογής της ΝΟΔΕ. Να μην εκλέγεται δηλαδή από τα μέλη της ΝΟ.Σ., «ένα στενό και ολιγομελές σώμα το οποίο σχεδόν πάντα χειραγωγείται, περιχαρακώνεται και καθοδηγείται», αλλά από όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας…


● … «καθώς και οι προσκείμενοι σ’ αυτήν, ώστε επιτέλους να ανοιχθεί το κόμμα στην κοινωνία και να έχει μια ευρύτερη αποδοχή, αλλά και συμμετοχή σ’ αυτή». Τολμηρή πρόταση, ομολογώ να πω. Τι θα γίνει όμως;


● Προφανώς, φωνές σαν του Στ. Τσούκα, θα πρέπει να περιμένουν κατ’ αρχάς για έναν ολόκληρο μήνα μέχρι το Συνέδριο του κόμματος να εκλέξει αρχηγό και να δούμε αν στη συνέχεια θα ξεκινήσουν διαδικασίες για αλλαγές. Που φαντάζομαι ότι θα ξεκινήσουν.


● Η Νέα Δημοκρατία έχει πάρα πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά της, για να κάνει τις αλλαγές που οφείλει να κάνει. Αν τις κάνει βέβαια και δεν παραμείνει απλά και μόνο στην αλλαγή του αρχηγού και μερικών στελεχών της. Καμιά φορά, μπορεί ο λαός να στέλνει μηνύματα, αλλά οι άλλοι να μην έχουν τους ανάλογους …ευαίσθητους δέκτες και να μην τα λαμβάνουν!


● Ισχυρά κόμματα, ισχυρές τοπικές κομματικές εξουσίες που νοιάζονται τους πολίτες και τον τόπο έχει ανάγκη ο λαός, και όχι απλά και μόνο για μικροκομματικά συμφέροντα, ίντριγκες, κολπάκια εξουσίας και κομματικά υποχείρια του κάθε τοπικού κομματάρχη!


● ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ χρειάζονται όλοι, μα όλοι! Ακόμα και οι χειρότεροι που λέει ο λόγος. Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από πολυφωνία, από πλουραλισμό. Μα πάνω απ’ όλα, χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ισχυρή κυβέρνηση με 160 έδρες. Μπορεί να κάνει τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα.


● Η Ν.Δ. έλαβε 91 έδρες, το ΚΚΕ 21 έδρες, ο ΛΑΟΣ 15 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες. Το θέμα όμως δεν βρίσκεται στην ιστορική, ούτως ή άλλως, νίκη του ΠΑΣΟΚ. Το 10% είναι μεγάλο ποσοστό.


● Το ζήτημα είναι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει σωστά για το συμφέρον του λαού και του τόπου. Θα μου πείτε, τι λέω τώρα! Αυτά τα λένε όλοι. Τα λένε αλλά δεν τα κάνουν. Οι νίκες είναι πάντα πρόσκαιρα γεγονότα. Την επόμενη μέρα, έρχεται η πραγματικότητα, να σου βουλιάξει τη γιορτή, να σου βουλιάξει το όνειρο.


● Ωραία είναι τα λόγια, αλλά οι πράξεις είναι δύσκολες και πικραίνουν, πολλές φορές. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει εξετάσεις. Υποσχέθηκε ότι θα δείξει το έργο του στις 100 πρώτες μέρες. Θα δούμε! Δεν ξέρω αν ένας αρχηγός κόμματος, αισθάνεται διαφορετικός από όταν ήταν υπουργός παλαιότερα.


● Δείγματα λειτουργίας του Γιώργου Παπανδρέου έχουμε από παλαιότερες κυβερνητικές του θητείες ως υπουργού Παιδείας, ως υπουργού Εξωτερικών. Ήταν ένας απ’ αυτούς που υπέγραψαν υπέρ του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας.


● Ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός, ως υπουργός Εξωτερικών, που κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ και που αργότερα χόρευε ζεϊμπέκικα με τον Ισμαήλ Τζεμ, ενώ ακόμα δεν έχουμε δει ξεκάθαρα τον ρόλο του στο φιάσκο των Ιμίων. Πάντως, ακόμα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο Γιώργος Παπανδρέου έτρεξε στο συνέδριο του Μπιλ Κλίντον…


● Ποια θα είναι σήμερα η στάση του απέναντι στα εθνικά ζητήματα; Προς το παρόν κρατάει κλειστά τα χαρτιά του απέναντι στον ρωσικό ενεργειακό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Θα καταφέρει να κρατήσει τη συμφωνία με τους Ρώσους, ή θα ενδώσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δίνοντας προβάδισμα στην Τουρκία;


● Θα συνεχιστούν τα …ζεϊμπέκικα με την τουρκική πλευρά ή θα ασκήσει αυστηρή πολιτική απέναντι στην Τουρκία, δείχνοντάς της ποιος είναι το κυρίαρχο αφεντικό στο Αιγαίο; Ποια θα είναι η στάση του απέναντι στο Κυπριακό; Το σημιτικό ΠΑΣΟΚ είχε …παράδοξες απόψεις στο λεγόμενο σχέδιο Ανάν!


● Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα, που με τις προεκλογικές του δηλώσεις δεν ξεκαθάρισαν ακόμα. Περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ