Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Κεντρική πολιτική ομιλία του ΚΚΕ Δράμας




ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Κεντρική πολιτική ομιλία του ΚΚΕ Δράμας

ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ομιλία του πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου το ΚΚΕ Δράμας, στην πλατεία Ελευθερίας, στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του νομού, οι οποίοι είναι:
1. ΛΙΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, ΕΒΕ
2. ΜΗΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Γραμματέας ΔΣ Τεχνολόγων Γεωπόνων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
3. ΜΠΙΜΠΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου, ΕΒΕ
4. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στεφάνου, Αγρότης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας
5. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων Δράμας.
Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της Ν.Ε. Δράμας του ΚΚΕ Σταύρος Μπατζέλας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, «έχουν λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ όλοι εκείνοι, που στο παρελθόν, είπαν να κάνουν το βήμα και δεν τόλμησαν. Κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ τώρα πρέπει, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες, για αναμονή. Να ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί γνωρίζουν ότι, η ορθότητα αυτής της υπεροχής, θα ορθώνεται και μετά τις 4 του Οκτώβρη. Εκείνοι που προβληματίζονται αναζητούν διέξοδο».
Επισήμανε ακόμα ο κ. Μπατζέλας, ότι, η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τον λαό και δεν έχει διεξόδους. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν αξίζει την εμπιστοσύνη κανενός ανθρώπου του μόχθου, γιατί θα τους προδώσει, όπως τους πρόδωσε τόσες φορές.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Μεταφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κωνσταντινίδης, τόνισε κι αυτός με τη σειρά του ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ, ενώ καταφέρθηκε κατά των δύο κομμάτων εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι τα λαϊκά στρώματα, απογοητευμένα από την οκταετία του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Και τώρα, απογοητευμένα από την εξαετία της Νέας Δημοκρατίας σκέφτονται να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Τόνισε επίσης ότι μετά τις εκλογές, θα προστεθούν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα ή θα προκύψει η ίδια κατάσταση με διαφορετικό διαχειριστή αυτή τη φορά.
«Ένας δρόμος υπάρχει για βγει κερδισμένος ο λαός και τα λαϊκά στρώματα», είπε το στέλεχος του ΚΚΕ: «Αυτός είναι ο δρόμος της αποδυνάμωσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να αποδυναμωθούν αποφασιστικά. Το ΚΚΕ να ενισχυθεί και να βγει και από αυτή τη μάχη πιο ισχυρό και πιο ενισχυμένο».
Αναφερόμενος στην πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι, «τα δύο αυτά κόμματα, με την πολιτική και πρακτική που ακολούθησαν ως κυβερνήσεις διαχρονικά, εξασφάλισαν στους εργοδότες να μπορούν σήμερα να απασχολούν τους εργαζόμενους με δεκάδες μορφές μερικής απασχόλησης. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε και η Ν.Δ. εφάρμοσε το νόμο της εκ περιτροπής εργασίας. Καθήλωσαν τα μεροκάματα και τους μισθούς και αυτό μόνο για τους λίγους τυχερούς που έχουν δουλειά, γιατί ταυτόχρονα αυξήθηκε και η ανεργία. Με τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που πέρασαν, με τους νόμους Σιούφα της κυβέρνησης της Ν.Δ., Παπαϊωάννου – Ρέππα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, της Πετραλιά της Ν.Δ., προώθησαν το όριο της συναξιοδότησης μέχρι τα 67 χρόνια, προώθησαν την ουσιαστική μείωση των συντάξεων και των αποδοχών. Είναι κοινό μυστικό ότι σήμερα, μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, ζει με συντάξεις κάτω από τα 600 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ