● ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ Ημέρες που πέρασαν απαρατήρητες στην καθημερινότητά μας. 16 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου και 17 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.
● 850 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται κάθε χρόνο στον πλανήτη μας, και 40 εκατομμύρια πεθαίνουν από την πείνα. Δηλαδή, την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου πέθαναν από την πείνα περίπου 110 χιλιάδες άνθρωποι. Αυτά βέβαια, σε έναν «άλλο κόσμο», κάπως «μακριά» από εμάς.
● Το μακριά από εμάς, εννοείται ότι, δεν τα βλέπουμε δίπλα μας. Έχουμε μάθει να ζούμε διαφορετικά, όπως και νάχει. Ο πλανήτης είναι χωρισμένος σε περιοχές ευημερίας και φτώχειας. Αλλού χορταίνουν κι αλλού πεινάνε. Κι όμως, ο πλούτος είναι τόσος, ώστε να μπορούμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο της πείνας.
● Τι θα γίνει όμως αν η φτώχεια και η πείνα εξαλειφθούν; Αυτό σίγουρα το έχουν σκεφτεί αυτοί που κρατούν και τη λύση στο πρόβλημα. Αυτοί που συγκεντρώνουν το κεφαλαίο, γνωρίζουν σίγουρα τι ακριβώς θα σημαίνει η εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας. Και προφανώς, εκεί κολλάει η υπόθεση…
● Μελέτη που έγινε από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει ότι 300 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από παχυσαρκία και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Τα παραγόμενα τρόφιμα ξεπερνάνε κατά 50% τις διατροφικές μας ανάγκες.
● Ζούμε δηλαδή σε μια εποχή όπου υπάρχει τεράστια υπερεπάρκεια τροφίμων, τα οποία όμως, αντί να καταλήγουν σε πεινασμένα στόματα, καταλήγουν τελικά στα σκουπίδια. Στις ΗΠΑ, περισσότερα από το 40% των παραγόμενων τροφίμων, πετάγεται στα σκουπίδια. Και το αντίστοιχο νούμερο στην Ευρώπη ξεπερνάει το 20%. Δεν ξέρω αν λέγεται «διατροφή» αυτό, αλλά σίγουρα είναι διαστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ