Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο παραδόσας του παραδόσαντος και οι διαδοχές!!!


Το υπουργείο Εξωτερικών είχε παραδώσει τον Μάρτιο του 2004 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στην Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη. Τώρα, παραδίδει η ίδια στον προκάτοχό της. Η Ντόρα είναι εκείνη που διεκδικεί την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος ξέρει… Μπορεί στο μέλλον ο Γιώργος Παπανδρέου, να παραδώσει την πρωθυπουργία στην Ντόρα…



● ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία που όρισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Το χαρακτηριστικότερο σημείο ήταν η παράδοση του υπ. Εξωτερικών από την Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό και υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.


● Η όλη διαδικασία, μπορεί να εμπεριέχει έναν συμβολισμό, αφού το μέλλον, θα είναι αυτό που θα καθορίσει τη διαδοχή στις ίδιες θέσεις. Αφενός, θα δείξει το αν η Ντόρα αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι εφικτό. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μήνα!


● Αν στο ραδιόφωνο η σιωπή δέκα δευτερολέπτων μοιάζει με αιώνα, στις γρήγορες πολιτικές εξελίξεις ο μήνας ισούται με χίλια χρόνια! Στην όλη κατάσταση, υπάρχει μια περίεργη σχέση που έχουν δημιουργήσει οι τρεις μεγάλες πολιτικές οικογένειες της χώρας.


● Η οικογένεια Παπανδρέου διαδέχεται πάντα την οικογένεια Καραμανλή στην εξουσία, και η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μια …φυσική – πολιτική αντιπαλότητα κατά της οικογένειας Παπανδρέου! Μην ξεχνάμε την αποστασία του Κ. Μητσοτάκη από την κυβέρνηση του Γεωργίου (Γέρου) Παπανδρέου!


● Η αήττητη πολιτικά διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, έδωσε τη διαδοχή στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη όσο ο τελευταίος ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Με αποτέλεσμα όμως να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, την «αποστασία» Σαμαρά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!


● Σήμερα, η Ιστορία περίπου επαναλαμβάνεται. Ο εγγονός Γιώργος Παπανδρέου παραλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ανιψιό Κώστα Καραμανλή. Η κόρη Ντόρα Μητσοτάκη παραδίδει το υπουργείο Εξωτερικών και διεκδικεί την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.


● Η Ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, έγραφε κάποτε ο Καρλ Μαρξ. Κι αυτό στην Ελλάδα, επαληθεύεται πέρα για πέρα. Δεν ξέρω αν η Ιστορία μας κάνει όντως φάρσα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με τρεις πολιτικές οικογένειες οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη, εδώ και εξήντα χρόνια.


● Προς το παρόν πάντως, διάδοχος της οικογένειας Καραμανλή δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Εκτός από τα δίδυμα του Κώστα και της Νατάσας, τα οποία κουβαλώντας στις πλάτες τους ένα ιστορικό όνομα, ίσως οδηγηθούν στην πολιτική.


● Από την οικογένεια Παπανδρέου, ο Γιώργος μοιάζει να είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός. Εκτός κι αν το μέλλον αναδείξει κάτι άλλο στον πολιτικό ορίζοντα αν και είναι μάλλον απίθανο. Η οικογένεια Μητσοτάκη, έχει μέλλον μπροστά της. Η Ντόρα μόλις ξεκινάει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ακόμα χρόνια μπροστά του!


● ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Γ. Παπανδρέου έστειλε και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολας Γκρούεφσκι, στην οποία εκφράζει τον διακαεί του πόθο: «Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την βαθειά μου πεποίθηση ότι στο μέλλον, το μήνυμα που θα αποστείλουμε στην περιοχή θα αντικατοπτρίζει την βαθύτερη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ των δύο γειτονικών μας χωρών και λαών».


«Ελπίζω ότι όλη την προσεχή περίοδο θα ενισχύσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των χωρών μας, στη βάση της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού, όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε περιφερειακό και σε πολυμερές επίπεδο. Κάτι τέτοιο άλλωστε συνεπάγεται από τις κοινές μας αρχές και δεσμεύσεις για μία σταθερή και ευημερούσα Ευρώπη. Με την ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να συναντηθούμε, εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην άσκηση του υπεύθυνου αξιώματος που αναλάβατε», καταλήγει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.


● Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ έχουν τώρα τον δικό τους …Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κάτι που σχολιάστηκε δεόντως στην Καβάλα. Είναι ο Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτής Κομοτηνής και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.


● Πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, έδωσε αγώνα να μην δημιουργηθεί Εφετείο στην Καβάλα και στην ευρύτερη περιοχή «για να μην αποδυναμωθεί το Εφετείο Κομοτηνής», αλλά και να μην επεκταθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προς ανατολάς «για να μην αλλοιωθεί ο ρόλος του».


● Από ό,τι λέγεται πάντως, ο Γ. Πεταλωτής δεν περίμενε την τοποθέτησή του σε μια τόσο σημαντική θέση. Δήλωσε όμως, ότι, θα εργαστεί «για το συμφέρον όλης της Περιφέρειας» και τόνισε ότι «από τη θέση του υπουργού δεν αρμόζει να ασχοληθώ μόνον με τα τοπικά προβλήματα».


● Όπως και νάχει, η Καβάλα …τον περιμένει από τώρα στη γωνία, μιας και οι διεκδικήσεις των δύο νόμων θα επιφέρουν και πάλι την αναμενόμενη σύγκρουση. Και μάλλον, η δημιουργία Εφετείου στην περιοχή, είτε στην Καβάλα είτε στη Δράμα, πρόκειται να αναβληθεί επ’ αόριστον!


● Όσον αφορά τις πανεπιστημιακές σχολές που διεκδικεί η Δράμα, και εκεί πρόκειται να υπάρξουν δυσκολίες, μιας και ο Κομοτηναίος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, θα έχει έτσι κι αλλιώς περισσότερη δύναμη. Ίδωμεν…


● Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ γίνεται στα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα βγαίνουν στα τηλεκάναλα και αλληλοτρώγονται στην κυριολεξία. Φυσικό επόμενο, θα πείτε. Τώρα έχουν να βγουν πολλά στη φόρα. Θα δουν πολλά τα ματάκια μας και θ’ ακούσουν παραπανίσιες λέξεις τ’ αυτάκια μας!


● Στον ALTER το βράδυ της Τετάρτης με τον Χατζηνικολάου, Βαρβιτσιώτης και Μανώλης διαφωνούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον κι από πίσω ο Τράγκας ως μπαγκράουντ να υψώνει την αγριοφωνάρα του. «Πότε μας είδε ο πρωθυπουργός;», ρωτούσε ο Μανώλης που πρόλαβε και παραιτήθηκε πριν τις εκλογές. Και άφηνε υπόνοιες ότι ακόμα και το συνέδριο του κόμματος είναι στημένο από τώρα!


● Όταν ο Τράγκας άρχισε να φωνάζει, χαρακτήρισε τον Καραμανλή «πολιτικό πτώμα», για να εισπράξει την αντίδραση του Χατζηνικολάου: «Αυτό δεν είναι σωστό κύριε Τράγκα. Δεν είναι σωστό να το λέτε αυτό τώρα. Γιατί δεν το λέγατε όσο ήταν ισχυρός και τον στηρίζατε;» «Εντάξει κ. Χατζηνικολάου. Θα το πάρω πίσω», ανταπάντησε ο Τράγκας. Σωστό πανηγύρι!


● ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη ομόφωνα ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δήλωσε γι’ αυτό: «Οι εκλογές την 4η Οκτωβρίου έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία. Η νέα μας Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανανεωμένη σε πρόσωπα αλλά και με την εμπειρία των παλαιών κοινοβουλευτικών, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δώσει έναν σκληρό και δύσκολο, αλλά αποτελεσματικό, αγώνα, να αποτελέσει για άλλη μια φορά στο κοινοβούλιο τη βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ