Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Από πότε ο Έλληνας έγινε ρατσιστής και φασίστας?

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE INSIDER

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, διέταξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος. Μάλιστα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής του αγήματος των 36 βατραχανθρώπων.

Η επίσημη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, θύμισε πορεία μίσους ακροδεξιών στοιχείων. Με συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» τα οποία ακούστηκαν από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου, το εορταστικό κλίμα άλλαξε άρδην περιεχόμενο. Τα μέλη της ομάδας προέβησαν σε άκρως εθνικιστικά συνθήματα αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα, υποσχόμενοι την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφασίζοντας ποιος δικαιούται να λέγεται Ελληνας και ποιος όχι.





Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», ή το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", σε άρθρο της οποίας σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι γραμμή στα συνθήματα έδιναν άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα ενώ την παρέλαση παρακολουθούσαν δεκάδες οικογένειες μεταναστών, τη στιγμή μάλιστα που η Βουλή έχει ψηφίσει πρόσφατα τον νόμο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες, και έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό ότι οι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις, και μάλιστα ως σημαιοφόροι.

Αναρωτιέται κανείς: Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός, παρελαύνοντας επισήμως και συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης, να προσβάλλει την ανθρωπιά μας, να εκθέτει τη χώρα μας και να παραβιάζει κατάφωρα τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος διώκει αυτεπάγγελτα τη ρητορική μίσους; Ζούμε στο 2010, και μάλιστα με κυβέρνηση σοσιαλιστών, ή σε αλήστου μνήμης εποχές, όπου ο στρατός διεκδικούσε και είχε άλλο ρόλο στα πράγματα της χώρας;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι "τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας".

Τόνισε δε, ότι "προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους." καταλήγοντας ότι "Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα".

Όπως είναι φυσικό οργή προκάλεσε η συγκεκριμένη στάση των στρατιωτικών και σε αντιρατσιστικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, στη 13:00, από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Η οργάνωση ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αξιωματικών καθώς και των συμμετεχόντων που παρέλασαν φωνάζοντας τα εμετικά -όπως τα χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της- συνθήματα μίσους.

Όπως τονίζει η Κίνηση όσα συνέβησαν, "θύμισαν τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και της δικτατορίας του Μεταξά όταν ο στρατός οργάνωνε τέτοιου τύπου σοβινιστικές εμφανίσεις".

"Δημιουργείται το ερώτημα πότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των στρατιωτικών που είχαν την ευθύνη της παρέλασης έδωσαν άδεια για συνθήματα όπως τα προαναφερθέντα. Σε ποια μονάδα εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν για μια τέτοια ενέργεια;", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης.

Ακόμη σημειώνει ότι "αυτό το κρούσμα δείχνει που οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης που άνοιξε την πόρτα στη ρατσιστική υστερία με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα κατακρεουργώντας το δικαίωμα στην ιθαγένεια για δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών. Με την πολιτική του Χρυσοχοΐδη βγάζει ξανά την Αστυνομία με επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών ενώ απαιτεί στο Αιγαίο η FRONTEX να έχει το ελεύθερο να πνίγει μετανάστες. Με την πολιτική ασυλίας των φασιστών που χαράζουν σβάστικες στα χέρια καθηγητριών όπως στα Χανιά η των επιθέσεων σε μετανάστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές όπως στους Αμπελοκήπους".

2 σχόλια:

  1. εγώ σιχαίνομαι που υποβιβάζουν την νοημοσύνη των ανθρώπων έλεος. αυτό δεν είναι ελληνικό πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς, τι δουλειά εχει εδώ ο Χρυσοχοίδης? Και τι πάει να πει προβοκάτσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ