Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

...τα ρέστα μας!!!


● ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ νέους φόρους! Σιγά μην δεν έκοβαν ορισμένες φοροαπαλλαγές! Όχι που θα μας άφηναν λάσκα τα λουριά να γλιτώσουμε από τους φόρους! Όταν λέμε ότι τα ταμεία είναι άδεια και πρέπει να γεμίσουν, αυτό σημαίνει ότι τα ταμεία είναι και όντως πρέπει να γεμίσουν! Τα υπόλοιπα είναι βερεσέδια!

● Βερεσέδια που «χρωστάει», υποτίθεται, ο κάθε πολίτης στο κράτος από τη στιγμή που γεννιέται! Το σλόγκαν είναι απλό: η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, με τις λάθος πολιτικές της, άδειασε τα ταμεία του κράτους. Όμως, όπως έλεγε και η κυβέρνηση Καραμανλή, η κυβέρνηση Σημίτη με τις δικές της λανθασμένες επίσης πολιτικές, καταχρέωσε τη χώρα!

● Η βαλίτσα πηγαίνει αρκετά μακριά. Πηγαίνει ακόμα πιο πίσω. Κυβέρνηση Σημίτη, κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυβερνήσεις Παπανδρέου και φτάσαμε στη Μεταπολίτευση! Ποιος φταίει; Για την επόμενη κυβέρνηση ενός κόμματος, πάντα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση του αντιπάλου κόμματος.

● Και για να μιλάμε με ονόματα, δύο είναι τα κόμματα! Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσσονται στην εξουσία από το 1974 και μετά. Με τις όποιες παραλλαγές τους, με τους όποιους αρχηγούς τους. Σημασία έχει, ότι, η χώρα δεν πάει καλά. Κι εκεί βρίσκεται το ζήτημα!

● Εγωιστικές πολιτικές, αλαζονικές τακτικές! Εμείς ξέρουμε, εσείς δεν ξέρετε. Εσείς βουλιάξατε τη χώρα! Εσείς μας παραδώσατε καμένη γη! Αδειάσατε τα ταμεία, σκάνδαλα, κολλητοί και πάει λέγοντας… το τρεχαντήρι μεγάλο χωρίς τελειωμό!

● Μετά λοιπόν από τις προεκλογικές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, ότι υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους, ήρθε η επόμενη μέρα των εκλογών. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να κάνει μαγικά κόλπα με το προεκλογικό ραβδάκι, και βγήκε στους δρόμους προς αναζήτηση χρημάτων.

● Πού να τα βρεις όμως; Ποιος θα σου χαρίσει χρήμα τη σήμερον ημέρα; Γι’ αυτό λοιπόν κι αυτοί θ’ ακολουθήσουν την προσφιλή τακτική ενός οποιουδήποτε κράτους. Θα τα δανειστούν …αγύριστα, από τον λαό! Εμ, ποιος άλλος!

● ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά, ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση, από τις αρχές του 2010. Στο μικροσκόπιο λέει, μπαίνουν, 984 φοροαπαλλαγές που αφορούν 10 εκατομμύρια, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει ΦΠΑ και στους δικηγόρους.

● Περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο χάνει το κράτος από φοροαπαλλαγές, 7 εκατομμυρίων φορολογούμενων. Η λίστα των απαλλαγών φτάνει τις 1.000 και το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει να κόψει άμεσα περίπου τις 100. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να τις «ψαλιδίσει» δραστικά για όσους δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα.

● Προτίθεται να καταργήσει μια κι έξω ειδικές απαλλαγές για ναυτικούς, ιπτάμενους, και υπαλλήλους υπουργείων. Αλλά και να μειώσει εκπτώσεις για μερίσματα από μετοχές, για ασφάλιστρα ζωής, για δίδακτρα και φροντιστήρια, ακόμα και δαπάνες διατροφής των διαζευγμένων.

● Για να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα άδεια κρατικά ταμεία, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να βάλει στην τσιμπίδα και τους δικηγόρους. Πέρα από τους ελέγχους επί των εισοδημάτων που δηλώνουν, σκοπεύει να επιβάλει ΦΠΑ στις αμοιβές τους. Ανάστατοι, εκπρόσωποι των συλλόγων τους, ζήτησαν εξηγήσεις και προειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

● Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας πάντως, δηλώνουν ότι όλες οι προτάσεις για φορολόγηση και απαλλαγές θα μπουν σε διάλογο. Καμία απόφαση δεν θα παρθεί πριν από τον οποιοδήποτε διάλογο. Και εφόσον κανένας δεν θελήσει αλλαγές στο διάλογο τι γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ