Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παπακοσμάς για τουρισμό Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΠΑΠΑΚΟΣΜΑ ΣΤΟΝ «Π.Τ.»
«Σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα τουριστικής προβολής»



ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου, συνοδεύοντας την υπουργό Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κώστας Παπακοσμάς. Με την ευκαιρία αυτή, του ζητήσαμε να μας πει σε ποιο σημείο βρίσκεται τη στιγμή αυτή το ζήτημα του Τουρισμού στην Περιφέρεια.
Ο κ. Παπακοσμάς, μιλώντας στην εφημερίδα μας, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης θα συμμετάσχει τελικά μέσω των εκθέσεων του ΕΟΤ σε όλες τις σχετικές εκθέσεις που θα γίνουν το 2011 στα Βαλκάνια αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. «Η παρουσία μας όμως θα πρέπει να είναι ενιαία», σημείωσε και επεσήμανε ότι «σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα τουριστικής προβολής».

«Κοινές δράσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης»
«Έχουμε συμπληρώσει ένα περίπου μήνα στη θέση της αντιπεριφέρειας Τουρισμού και Πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Παπακοσμάς. «Αυτό που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι η καταγραφή των απόψεων, των προτάσεων, των δεδομένων που υπάρχουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όσον αφορά το τουριστικό προϊόν, όσον αφορά τον πολιτισμό. Θα ήθελα να πω ότι η πολιτική της αντιπεριφέρειας είναι η συνέργια, οι κοινές δράσεις με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και με τους ανθρώπους που διακονούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Για μας ένα μεγάλο στοίχημα είναι να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε περιφερειακή ενότητα θα χάσει τη δική της περιφερειακή οντότητα, τη δική της ταυτότητα. Όμως η παρουσία μας στον ελλαδικό, στον βαλκανικό αλλά και στο χώρο της Ευρώπης, πρέπει να είναι ενιαία.

«Στοχευμένες παρουσίες»
«Σ’ αυτό λοιπόν το σκεπτικό και έχοντας μία επαφή και με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τον κ. Νίκο Κανελλόπουλο, παρουσία του περιφερειάρχη μας Άρη Γιαννακίδη, πήραμε τη διαβεβαίωση και τη δέσμευση του ΕΟΤ, ότι η περιφέρειά μας θα είναι μέσα στα περίπτερα του ΕΟΤ στις Βαλκανικές εκθέσεις της Σόφιας, του Βουκουρεστίου και του Βελιγραδίου», επεσήμανε ο κ. Παπακοσμάς.
«Δεν μένουμε μόνο εκεί. Σχεδιάζουμε στοχευμένες παρουσίες και στις πρωτεύουσες των χωρών αυτών, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε το ενιαίο τουριστικό μας προϊόν, αναδεικνύοντας όλα μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και ανά περιφερειακή ενότητα. Ένα μικρό παράδειγμα θα σας πω: είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα μία συνάντηση για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι ένα κομμάτι του τουρισμού κρουαζιέρας αγγίζει το λιμάνι της Καβάλας και επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλά και το Βαπτιστήριο της Λυδίας. Εμείς θέλουμε μέσα σ’ αυτό το τουριστικό προϊόν να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες με τα κρουαζιερόπλοια, να δουν και τις φυσικές και όχι μόνο ομορφιές της Δράμας αλλά και της Ξάνθης. Γνωρίζετε επίσης ότι ο πολίτης που ταξιδεύει στον τουρισμό κρουαζιέρας, έχει στη διάθεσή του ανά προορισμό περίπου 8 με 10 ώρες. Σ’ αυτό το διάστημα, με καλές θα έλεγα οδικές υποδομές που έχουμε, μπορεί πέραν των αρχαιολογικών μνημείων για τα οποία έρχεται, να επισκεφθεί και οινοποιεία π.χ. στη Δράμα, το Νέστο και την Ξάνθη. Καταλαβαίνετε ότι σχεδιάζουμε κάποια πράγματα και θα είμαστε έτοιμοι σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα τουριστικής προβολής».
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ