Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι Φίλοι του Τρένου στη Φλώρινα!

ΟΡΙΣΤΕ που καταντήσαμε. Να διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή δρομολογίων του τρένου. Όπως είναι γνωστό, στα χρόνια του άγριου μνημονίου και του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας,
η κυβέρνηση έχει κόψει πολλά δρομολόγια σε όλη την περιφέρεια. Ήδη έχουν κοπεί αρκετά δρομολόγια από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη και Τουρκία με ενδιάμεσους σταθμούς και αυτόν της Δράμας.
M Στη Φλώρινα για παράδειγμα, κόπηκαν όλα τα δρομολόγια. Η Φλώρινα πλέον δεν έχει τρένο. Γι’ αυτό το λόγο βγήκε ο κόσμος και άρχισε να διαμαρτύρεται. Ήδη, προχθές, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και της Κίνησης Φίλων του Τρένου έγινε συμβολικά αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. και ακολούθησε κατάληψη στην ΕΡΤ Φλώρινας. Οι Φλωρινιώτες έφτασαν να μαζέψουν μερικές χιλιάδες υπογραφές, για να παραμείνει το δρομολόγιο του τρένου στην πόλη τους.
M Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Μπίρος, τόνισε τον πρωταρχικό στόχο της επαναφοράς δρομολογίων του τρένου στον Ακριτικό Νομό, αναφέρθηκε στην ιστορική και συναισθηματική σχέση του κάθε Φλωρινιώτη με το τρένο και σημείωσε ότι το τρένο είναι το μόνο δημόσιο μέσο μεταφοράς με πρόσβαση στην Περιοχή. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του προέδρου της ΤΡΕΝΟΣΕ που απαιτεί η γραμμή να είναι κερδοφόρα για να λειτουργήσει και ζήτησε αξιολόγηση και ένταξη στις άγονες γραμμές με ισότιμους όρους. Επίσης αναφέρθηκε στο δικαίωμα της Φλώρινας στην πρόοδο και την ανάπτυξη τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της υπόλοιπης Ελλάδας. Σημείωσε τον μεγάλο αριθμό των φοιτητών της πόλης που μετακινούνται κυρίως με τρένο και κατέληξε « το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Η Φλώρινα αποφάσισε: Θέλουμε εκσυγχρονισμό των τρένων και όχι την κατάργησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ