Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σουρεαλιστική χώρα η Ελλάδα!

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ χώρα η Ελλάδα! Γίνονται τόσα καθημερινά, που δεν προλαβαίνεις να πάρεις μυρωδιά, πότε ακριβώς συμβαίνουν όλα και πότε ακριβώς συνέβησαν και πού ήσουν εσύ όταν όλα αυτά ελάμβαναν χώρα! Σουρεαλιστική χώρα η Ελλάδα… και τα μυαλά στα κάγκελα! Και τι κάγκελα δηλαδή, νααα (με το συμπάθειο…) κάτι καγκελάρες και καγκελαρίες!

Από κάγκελα ποδοσφαιρικού γηπέδου μέχρι κάγκελα της εθνικής οδού που έχει, παρεμπιπτόντως, τα μαύρα της τα χάλια! Αν αυτή είναι εθνική οδός, τότε οι γερμανικές αούτομπαν τι είναι; Διαστημοδρόμια; Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή, που μας βάζουν και πληρώνουμε διόδια για το τίποτα, για τις κακοτεχνίες των εργολάβων και τις ρεμούλες και τις λαμογιές τους για να βγάζουν από τα τσιμέντα, για να βγάζουν από τα σίδερα, για να τρώνε από τα αμμοχάλικα, για να κατακλέβουν από την πίσσα της ασφάλτου, για να τα κανονίζουν κατά πώς ξέρουν καλύτερα από τα κατακερματισμένα έργα των Δήμων και των Νομαρχιών και των Περιφερειών και ποιος ξέρει από πού αλλού!
Σουρεαλιστική χώρα η Ελλάδα, όπου ο κάθε παράξενος σχιζοφρενής παρανοϊκός άξεστος βρομιάρης χασικλής και τσιράκι ποιος ξέρεις ποιου, μπαίνει στο θέατρο τέχνης «Καρόλου Κουν» και τα σπάει όλα, τα κάνει λαμπόγυαλο, ως ταύρος σε υαλοπωλείο και διαλύει τα πάντα, επειδή στην «γειτονιά του», παρουσιάζεται θεατρικό έργο με τίτλο «ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ»! Αυτό κι αν είναι σουρεαλισμός. Τι σουρεαλισμός δηλαδή, κάπως αλλιώς θα έπρεπε να λέγεται, αλλά άντε τώρα, γιατί αν το σοβαρέψουμε περισσότερο σήμερα το σημείωμα αυτό, τότε θα πρέπει ν’ αρχίσουμε να κλαίμε με μαύρο δάκρυ και από τον σουρεαλισμό θα περάσουμε στο μαύρο θανατερό!
Σουρεαλιστική χώρα η Ελλάδα, είναι αλήθεια! Μέχρι κι εκείνος ο Μπαμπινιώτης όπου στο λεξικό του στη λέξη «Βούλγαροι» ερμήνευε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, καταρρίφθηκε επιτέλους… Λέτε να τ’ αλλάξει και να γράψει τίποτα άλλο για τους …παρανοϊκούς σχιζοφρενείς άξεστους χούλιγκανς βρομιάρηδες χασικλίδες του Ολυμπιακού που δηλώνουν φανατικοί οπαδοί του; Τύφλα να ’χουν οι Ταλιμπάν και οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ που χιμάνε με τη χατζάρα τους να καθαρίσουν τον κόσμο από τους άπιστους κακούς της Δύσης! Τι λέμε τώρα; Εδώ κάνουμε εισαγωγή χουλιγκάνων που έρχονται στην Ελλάδα και μπαίνουν σε καφετέριες και καφενεία οπαδών και τα σπάνε κι αφήνουν νεκρούς στη μέση του δρόμου, πάνω στην άσπρη γραμμή της ασφάλτου, επειδή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προς την «αντίπαλη» ομάδα!
Σουρεαλιστική χώρα η Ελλάδα σου λέω! Αφού για να καταλάβεις τι κάνουν οι εργολάβοι, άρχισαν να στήνουν μπάρες ύψους 2,5 μέτρων στους παράδρομους της εθνικής οδού για να μην μπορούν να περάσουν τα φορτηγά και να αναγκάζονται να πηγαίνουν από τα διόδια! Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή, τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων του πολίτη, του οδηγού, του επαγγελματία οδηγού! Τέτοιος φασισμός στην επιλογή του καθενός από ποιον δρόμο θα διαβεί που καταντάει πλέον αντιδημοκρατικό!!! Με το ζόρι θα με πληρώσεις δηλαδή, ειδάλλως θα σου ρημάξω τη δουλειά, το αυτοκίνητο, το φορτηγό. Σε λίγο ξέρετε τι θα κάνουν οι εργολάβοι; Θα πάνε με τις μπουλντόζες να χαλάνε τους παράδρομους να μην μπορεί να περάσει κανένας! Μήπως να πάρει ο κόσμος τις μπουλντόζες και να γκρεμίσει τις φοροεισπρακτικές παράγκες των διοδίων;
Στον σουρεαλισμό, μόνο με σουρεαλισμό είναι δυνατόν να απαντήσει κανείς!
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ