Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μειονότητες και αλυτρωτικές τάσεις!

Χάρτης με τις αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων μας!

ΤΟ παιχνίδι με τη διατήρηση μειονοτήτων σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, δεν αφορά μόνο τη μικρή χώρα, αλλά ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου και της Βαλκανικής χερσονήσου. Είναι ένα παιχνίδι, μέσα από το οποίο οι πλανητάρχες βρίσκουν διεξόδους στις κινήσεις τους στη διεθνή σκακιέρα και τρόπους να ελέγχουν διάφορες χώρες και οικονομικά συμφέροντα.

M Καθόλου τυχαίο δεν είναι για παράδειγμα, το ότι διατηρούνται τα Σκόπια ως ελεγχόμενο προτεκτοράτο των ΗΠΑ, μέσω του οποίου διοχετεύονται διάφορα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα στην Βαλκανική και φυσικά κρατούν την Ελλάδα με την απειλή των αλυτρωτικών τους τάσεων. Η παραχάραξη των συνόρων μιας χώρας, περνάει μέσα από παράλογες διεκδικήσεις, για τις οποίες τη μια στιγμή λες ότι δεν μπορεί να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, μετά δέκα χρόνια όμως είναι τόσο λογικό, όσο και ένας εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα.
M Το παιχνίδι των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων δυνάμεων και παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων καλά κρατεί. Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, σειρά έχει μάλλον η Ελλάδα, αν δεν τους προκύψει κάτι άλλο. Το παιχνίδι με τη Θράκη, τα Σκόπια, το Αιγαίο και τώρα της Κρήτης που έρχεται να κάνει δειλά την εμφάνισή του μέσα από διαφήμιση της Vodafon.
M Όταν μια χώρα όπως η Ελλάδα, βρίσκεται υπό πλήρη διάλυση, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Γιατί οι φύλακες δεν γρηγορούν και γιατί ο λαός της πρέπει να ασχολείται πρώτα απ’ όλα με τη φτώχεια του και την οικονομική δυσπραγία. Και όταν έχεις κυβερνήσεις που είναι αμφιβόλου ποιότητας στα εθνικά θέματα, τότε υπάρχει μέγα πρόβλημα.
M Τα χτυπήματα είναι απανωτά για την Ελλάδα. Οικονομική μιζέρια, αυξανόμενη φτώχεια, τεράστια ανεργία, προβλήματα στο Αιγαίο με την Τουρκία, ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανίκανες κυβερνήσεις, ανεξέλεγκτη τρομοκρατία που είναι άγνωστοι οι τελικοί της στόχοι και άλλα πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ