Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στη Δράμα σήμερα η Κατσέλη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου η υπουργός Εργασίας κα. Κατσέλη. Το μεσημέρι γύρω στις 13.30 θα έχει συνάντηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΠΑΣΟΚ και στις 5 το απόγευμα θα βρίσκεται στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Νομαρχία), όπου θα έχει συνάντηση με φορείς του νομού.
 Στη σύσκεψη θα προεδρεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος και όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του, έχουν καλεστεί να παραβρεθούν φορείς της Δράμας και στελέχη επιχειρήσεων του νομού, όπως η ΝΕΟΓΑΛ, η ΡΕΪΚΑΠ, επιχειρήσεις μαρμάρου, κρασιών, η ΒΙΟΤΡΟΣ και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
M Στόχος της περιοδείας Κατσέλη, η ενημέρωση των τοπικών φορέων σχετικά με την υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης και του σχεδίου νόμου για την Κοινωνική Οικονομία.  Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και έχουν ως βασικό στόχο την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ανέργων, αλλά και την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο. Τα Τ.Ο.Π.Σ.Α. αφορούν εργαζόμενους και ανέργους σε όλη την Ελλάδα και θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής οικονομίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και οι πολιτικές της κοινωφελούς εργασίας που θα εφαρμοσθούν μέσω ενδιάμεσων φορέων, όπως οι Δήμοι και Μ.Κ.Ο.
M Παράλληλα, η Κοινωνική Οικονομία θεσμοθετείται ως εργαλείο για την προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη συμμετοχικών μορφών επιχειρηματικότητας, η προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, η καταπολέμηση της φτώχειας, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ