Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πιάνουν τόπο τα κινήματα

ΚΙΝΗΜΑ στο κίνημα, να που έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο οι διαμαρτυρίες! Και ο άγιος φοβέρα θέλει, λέει ο σοφός λαός. Και ο λαός θα πρέπει κάποτε ν’ αρχίσει να διαμαρτύρεται σθεναρά ώστε να πετύχει κάτι.

M Ποιος είπε λοιπόν ότι οι κινήσεις πολιτών δεν  πιάνουν τόπο; Τρανή απόδειξη η κίνηση των πολιτών του «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω». Μπορεί το κράτος, η κυβέρνηση, να άρχισε τον εκφοβισμό προς μεμονωμένους πολίτες, όμως η επιτυχία είναι μεγάλη. Η ανυπακοή των πολιτών άρχισε να δουλεύει. Ανυπακοή για το χαράτσι των διοδίων, ανυπακοή για φθηνότερα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλα.
M Κι όμως, η ανυπακοή έπιασε τόπο. Ήδη αυτή η σκληρή και ανάλγητη κυβέρνηση του μνημονίου θορυβήθηκε και άρχισε να μιλάει πλέον για φθηνότερο εισιτήριο στα διόδια της χώρας. Μιλάει ακόμα και για την ανυπαρξία παράλληλων οδών στην εθνικό οδό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών στα διόδια. Δεν μπορούν να πληρώνουν καθημερινά χαράτσια, σε εποχές φορολογικής αφαίμαξης.
M Ακόμα και υπουργικές εξαγγελίες έγιναν για την κάρτα ανέργων για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ώστε να κυκλοφορούν με φθηνότερο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν είναι επιτυχία των κινημάτων της ανυπακοής; Επιτυχία είναι και μάλιστα μεγάλη.
M Όμως για να πετύχουν αυτά τα κινήματα, χρειάζεται η αποδοχή τους από το σύνολο του πληθυσμού, παντού, σε όλη τη χώρα. Χρειάζεται μαζικότητα και ενδιαφέρον από τον πολίτη, από τον φορολογούμενο, από τον ψηφοφόρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ